„Panteri" prvýkrát v sezóne zdolali Trnavu, Zlocha velí zabojovať o prvú šestku

V posledných troch vzájomných dueloch Trnavy a Považskej Bystrice boli zakaždým úspešnejší „gladiátori“, ktorí dúfali, že vo vzájomnom meraní síl uspejú aj po štvrtýkrát v rade. Považania však z ostatných dvoch stretnutí odchádzali bez straty bodu a svoju skvelú formu plánovali potvrdiť aj do tretice.

Na úvodné presné zásahy sa čakalo do dvanástej minúty, potom dokázali v krátkom časovom slede skórovať obe mužstvá.

„Zápas bol od začiatku veľmi ťažký. Trnavčania boli rýchli a aktívne napádali. Našťastie sme dokázali streliť viac gólov ako oni. Celé stretnutie sa hral otvorený hokej zaujímavý aj pre oko diváka,“ povedal po zápase útočník „panterov“ Ján Zlocha.

Úvodná polovica druhej tretiny sa niesla jasne v réžii „panterov“, ktorí si dokázali vytvoriť komfortný dvojgólový náskok. Trnavčania využili poskytnutú možnosť presilovej hry, vďaka ktorej sa dostali na kontakt jediného gólu. V ďalšom priebehu už však žiaden presný zásah nepridali.

„Z nášho pohľadu to bol taký istý zápas ako vždy. S každým tímom v lige hráme vyrovnanú partiu, no my góly nedáme, súper áno, dôsledkom čoho strácame dôležité body. Do poslednej tretiny sme to stiahli na tri formácie s cieľom, že chceme zápas otočiť, bohužiaľ, opäť to nevyšlo,“ nespokojne zhodnotil jeden z lídrov trnavského tímu Michel Miklík.

Michel Miklík

Skúsený útočník patrí k individuálnym ťahúňom Trnavy. Zdroj: SportZoo

Člena útočných radov Považskej Bystrice môže okrem skvelej tímovej formy tešiť aj tá osobná. Po dlhšom období bez gólu sa aktuálne dokázal presadiť v posledných dvoch zápasoch.

„Človeka veľmi poteší, keď sa mu vo víťaznom zápase podarí skórovať. Keby sme zo zápasu odchádzali ako porazení, tie góly by ma až tak netešili, pretože by ma štvalo, že sme prišli o body. Presné zásahy beriem ako zadosťučinenie za tvrdú prácu, ktorú predvádzam nie len ja, ale aj ostatní chalani,“ priznal Zlocha.

Vyrovnané súboje o miestenky do play-off

Z posledných troch stretnutí si „panteri“ zakaždým odniesli plný bodový zisk, vďaka čomu sú stále v hre o priamu miestenku do vyraďovacej fázy. Aktuálne sa nachádzajú na šiestom mieste ligovej tabuľky, no len s trojbodovým mankom a zápasom k dobru im na krk dýchajú hokejisti Dubnice.

„Tento rok je liga mimoriadne vyrovnaná, každý môže vyhrať s každým. Aktuálne bojujeme s Dubnicou o šieste miesto, ku ktorému nám môže dopomôcť každý jeden bod. Naším jednoznačným cieľom je dostať sa do prvej šestky a vyhnúť sa osemfinále,“ hovorí Zlocha.

Ján Zlocha

Ján Zlocha chce s „pantermi" zabojovať o prvú šesticu. Zdroj: SportZoo

O niekoľko tabuľkových pozícií nižšie sa nachádza mužstvo Trnavy, ktoré aktuálne okupuje deviatu priečku.

„Naším cieľom v posledných zápasoch základnej časti je začať konečne bodovať. Dnešnou prehrou sme si však, bohužiaľ, veľmi skomplikovali cestu medzi najlepšiu šestku,“ priznal Miklík.

Nabitý zápasový program

V dôsledku covidovej situácie čaká väčšinu tímov TIPOS Slovenskej hokejovej ligy nabitý zápasový program. Ten sa nevyhne ani mužstvám Trnavy a Považskej Bystrice, ktoré budú musieť v krátkom časovom intervale odohrať pomerne veľkú porciu zápasov.

„Mne osobne nahustený zápasový program vyhovuje. Bude sa menej trénovať a viacej hrať, a práve ten zápas je to, čo človeka baví a napĺňa. Beriem to teda určite pozitívne a na stretnutia sa teším,“ našiel pozitíva v nepriaznivej situácii 39-ročný bývalý slovenský reprezentant.

K nabitému programu sa vyjadril taktiež forvard domáceho tímu. „V tíme máme veľa mladých chalanov a taktiež dobrú kondíciu. Vzhľadom k tejto zápasovej vyťaženosti nastanú pravdepodobne zmeny aj v tréningoch, ktoré by mali byť o niečo voľnejšie. Bude to náročné, či už na konci základnej časti, alebo v play-off, ale dúfam, že to zvládneme čo najlepšie a získame čo najviac bodov,“ nádeja sa Zlocha.


Súvisiace články