ALL-STARS formácia mesiaca december

V decembri sa odohralo 51 zápasov TIPOS Slovenskej hokejovej ligy, v ktorých padlo 272 presných zásahov. Tabuľkové postavenie tímov sa viackrát menilo v závislosti od pútavých predstavení individualít jednotlivých mužstiev. Toto je najlepšia zostava mesiaca decembra zložená z pätice korčuliarov a jedného brankára. 

Stanislav ŠKORVÁNEK  Vlci Žilina

Ukážkovými výkonmi sa v decembri predviedol žílinský gólman Stanislav Škorvánek, ktorý mal leví podiel na neporaziteľnosti svojho mužstva. Gólman „vlkov“ nastúpil do siedmich zápasov a všetky z nich mali pre 25-ročného brankára víťaznú príchuť. V decembri inkasoval len šesťkrát a k jeho menu sa zapísala obdivuhodná úspešnosť zákrokov na úrovni 97,54%.

Stanislav Škorvánek

Stanislav Škorvánek najlepším brankárom mesiaca december. Zdroj: Daniel Stehlík/Vlci Žilina

Michal NOVÁK – HC Topoľčany

Muž topoľčianskej defenzívy Michal Novák bol pri desiatich trefách svojho mužstva, jednu sám strelil a v deviatich prípadoch si pripisoval gólovú asistenciu. Skúsený obranca sa bodovo blysol v predposlednom zápase roku 2021, keď si z hlavného mesta okrem tímového víťazstva 6:2 viezol aj štyri kanadské body za presný zásah a tri asistencie.

Michal Novák

Michal Novák zaznamenal v decembri štatistiku 1+9. Zdroj: Mário Bóna/HK MŠK Indian Žiar nad Hronom

Marek PACALAJ – HK VITAR Martin

Napriek primárne defenzívnym povinnostiam presvedčil o svojich ofenzívnych kvalitách martinský zadák Marek Pacalak, ktorý si udržal priemer vyše jedného kanadského bodu na zápas. V decembri sa predviedol ôsmimi asistenciami a nebodoval iba raz.

Marek Pacalaj

Marek Pacalaj predviedol v decembri aj ofenzívne kvality. Zdroj: HK Martin

Daniel ŠTUMPF HK iClinic Skalica

Prvenstvo najlepšieho zakončovateľa obhájil Daniel Štumpf. Aktivita útočníka Skalice tentoraz vyvrcholila do siedmich presných zásahov a šiestich gólových prihrávok.Za zmienku stojí aj šnúra kanadských bodov, ktorú má na svojom konte - bodoval vo všetkých deviatich dueloch minulého mesiaca. Aj vďaka tomu je absolútnym lídrom ligovej produktivity jednotlivcov.

Daniel Štumpf

Skalický útočník vedie produktivitu TIPOS SHL. Zdroj: HK MŠK Žiar nad Hronom/Mário Bóna

Vladislav SOLOMONČAK – HC 19 Humenné

Legionárska enkláva má tentoraz zastúpenie v podobe Vladislava Solomončaka. Ruský kanonier HC 19 Humenné zaostal za vyššie spomínaným lídrom bodovania TIPOS SHL iba o jediný bod, keď zaknihoval v decembri päť gólov a sedem asistencií. 

Vladislav Solomončak

Michal Kluka má za sebou individuálne vydarený mesiac. Zdroj: Jäzva

Šimon PETRÁŠ – Vlci Žilina

Na decembrovej dominancii „vlkov“ sa vo výraznej miere podieľal 25-ročný Šimon Petráš. Individuálny ťahúň Žiliny sa bodovo zaskvel v ôsmich z deviatich vystúpení a dokopy nazbieral päť gólov a štyri asistencie. 

Šimon Petráš

Šimon Petráš bol v decembri ofenzívnym ťahúňom Žiliny. Zdroj: Daniel Stehlík/Vlci Žilina

All-stars formácia december


Súvisiace články