Ambície Žiaru nad Hronom posilní extraligový útočník, vracia sa známa tvár

„Indiáni“ rozbehli aktuálnu sezónu v slušnej fazóne a kvalitnú športovú formu potvrdili aj v dueli 12. kola SHL. Na domácom ľade nastrieľali hosťom zo Záhoria poltucet gólov a zvíťazili v priamom boji o druhé miesto tabuľky. Aktérom stretnutia už bol aj útočník Peter Valent, najnovšia posila klubu.

Banskobystrický rodák nastúpil počas tohto ročníka do štyroch extraligových zápasov vo farbách Liptovského Mikuláša. Jeho predchádzajúce skúsenosti s najvyššou súťažou sa spájajú najmä s mužstvom Detvy a klubom „baranov“ z rodného mesta.

Hokejové zručnosti naberal aj v rámci medzinárodnej úrovne, keď pôsobil v mládežníckych reprezentáciách. V roku 2015 bol dokonca kapitánom slovenského výberu na majstrovstvách sveta kategórie do 18 rokov. Po šampionáte okúsil zámorský štýl hokeja a v americkej NAHL odohral za Brookings Blizzard 50 duelov.

Dvadsaťpäťročný ofenzívny hokejista ako hráč Trnavy či Prešova už pôsobil aj v našej druhej najvyššej hokejovej súťaži. Naposledy bol jej súčasťou v minulom ligovom kolotoči, keď obliekal dres Žiaru nad Hronom. Počas siedmich vystúpení sa prezentoval dvomi presnými zásahmi a tromi asistenciami. K tamojšiemu celku sa pripojil s cieľom vylepšiť svoju bilanciu a pomôcť mužstvu na ceste za ďalšími výhrami.