Bratislava vystužila zadné rady mladíkom zo Slovana, prichádza aj majster Slovenska

Prvoligový tím HC Osmos Bratislava posilní dvadsaťročný kmeňový útočník bratislavského Slovana Tomáš Hedera, ktorý bude nastupovať v St. Nicolaus 1. Hokejovej lige na striedavé štarty. Do kádra Bratislavy pribudol aj skúsený tridsaťročný majster Slovenska Peter König, ktorý prichádza z Nových Zámkov. Obaja nastúpia už v utorňajšej predohrávke 22. kola na domácom ľade proti lídrovi z Michaloviec. Informáciu nám potvrdilo vedenie klubu HC Osmos Bratislava.

Mládežnícky reprezentant Slovenska Tomáš Hedera nastúpil v tejto sezóne na dva zápasy v KHL za Slovan Bratislava, v ktorých odohral len niečo vyše troch minút. Desať štartov si pripísal na svoje konto v tipsportligovej Detve a deväť duelov odohral za juniorku Slovana. Hedera sa pred rokom predstavil aj na svetovom šampionáte do 20 rokov v Buffale.

Peter König odštartoval aktuálnu sezónu v tipsportligových Nových Zámkoch, kde ho však v októbri preradili do rezervného tímu pôsobiaceho v St. Nicolaus 1. Hokejovej lige. Skúsený zadák odohral posledný duel v drese Nových Zámkov ešte 4. novembra.  Majster Slovenska spred dvoch rokov s rodnou Nitrou teraz prichádza vystužiť zadné rady prvoligovej Bratislavy.

Bratislava len nedávno získala do svojho kádra skúseného českého gólmana Vlastimila Lakosila a útočníka Lukáša Péka, ktorý sa vrátil do rodnej Bratislavy zo zahraničia. Počas reprezentančnej prestávky sa zase rozlúčila s dovtedy svojím najproduktívnejším hráčom Martinom Kalináčom, ktorý si to nasmeroval do konkurenčných Topoľčian. Na trénerskej lavičke vystriedal Imricha Antala pred troma týždňami Róbert Pukalovič.