Bratislava zlomila reprezentačnú dvadsiatku až v predĺžení

V nedeľu podvečer odohrali slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov svoj predposledný zápas v rámci St. Nicolaus 1. Hokejovej ligy. Na bratislavskom ľade previedli slušný výkon, boli strelecky aktívnejší a zápas dotiahli až do predĺženia. V ňom však už svoju skúsenosť predviedli domáci Bratislavčania, keď po necelých troch minútach rozhodol o dvoch bodoch pre prvoligistu Erik Smolka.

HC Osmos Bratislava - HK Orange 20 2:1 (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0)

Góly: 36. Musliu (Juriga, Prokop), 63. Smolka (Vidovič, Musliu) – 44. Köver (Fafrák, Sklenár). Strely: 29:39. Vylúčenia: 7:6 na 2 min. Presilovky: 0:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Fridrich, Goga – Vyšný, Beniač. Diváci: 158.

Bratislava: Mega – Vidovič, Ficel, Juriga, Valjent, Čech, Pavešic, Mlynčár – Musliu, Prokop, Danišovský – Brodek, Krátochvíla, Pék – Klučiar, Smolka, Šalka – Puš, Bednarič, Ondris.

HK Orange 20: Hlavaj (od 30. Sklenár) – Kupec, Golian, Boldižár, Dlugoš, Lavička, Švec, Brincko, Nahálka – Giertl, Kollár, Fafrák – Lunter, Urbánek, Minárik – Havrila, Čenka, Köver – Džugan, Sojka, Zahradník.

Dopisovateľ: Matej Čalfa, HC Osmos Bratislava
Stretnutie začali oba celky vo svižnom tempe, príležitosť v bránke domácich dostal opäť Matej Mega. Nahradil Lakosila, ktorý dostal po ťažkom zápase v Martine možnosť oddýchnuť si. Mladí reprezentanti sa v úvode prezentovali dobrým korčuľovaním a fyzickou hrou. V 5. minúte ako prvý sedel na trestnej lavici Andrej Golian, inkasoval menší trest za napadnutie. Domáci sa aj napriek tlaku do vedenia nedostali. O pár minút sa vylučovalo aj na strane domácich,  Martin Puš inkasoval rovnaký trest. Ani v tejto presilovej hre však nezahrmelo. Napriek viacerým šanciam na obidvoch stranách gól nepadol a diváci tak na úvodný zásah museli počkať.

V druhom dejstve oba tímy pozorne strážili stredné pásmo. V úvodných minútach prostrednej časti hry napriek  niekoľkým šanciam na domácej strane ostal Hlavaj v bráne hostí neprekonaný.  V čase 29:15  sedel za krosček na trestnej lavici Kratochvíla a mladíci vycítili šancu dostať sa do vedenia. Nestalo sa.  Ako prví sa presadili domáci. V 35. minúte zavelil do útoku Kroni  Musliu a bolo 1:0. Domáci pridali na dôraze a chceli svoje vedenie zvýšiť. Do konca prostrednej časti sa im to však nepodarilo, a tak po štyridsiatich minútach viedla Bratislava nad reprezentačnou dvadsiatkou futbalovo 1:0.

Do poslednej časti hry vstúpil bratislavský Osmos s jasným cieľom, prikrášliť svoje vedenie. Posledné slovo však rozhodne nepovedali ani mladíci, ktorí si za svoju aktivitu vypýtali faul  a to hneď v úvode tretej tretiny. Na lavicu hanby usadol Čech, ktorý pykal za hákovanie. Vo vlastnom oslabení unikol Erik Smolka,  bol nedovolene zastavený a hlavný rozhodca nariadil trestné strieľanie. Smolka ale nedotiahol svoj úmysel do úspešného konca. To, čo sa mu nepodarilo pri trestnom strieľaní, dosiahol neskôr a zabezpečil domácim víťazstvo. Hostia o niekoľko sekúnd získali presilovú hru piatich proti trom. Po peknej kombinácii zakončil K?ver  a bolo 1:1. Po vyrovnávajúcom góle sa oba celky snažili strhnúť víťazstvo na svoju stranu, no na oboch stranách sa zaskveli brankári. Stretnutie teda gradovalo a dospelo k nečakanému rozuzleniu po predĺžení. HC Osmos Bratislava teda zvíťazil nad reprezentačnou dvadsiatkou 2:1, získal tak dva cenné body a už v utorok  27.11.  2018 privíta na svojom ľade hokejistov z Michaloviec.  Tešíme sa na všetkých fanúšikov najrýchlejšej kolektívnej hry!

Róbert Pukalovič, tréner HC Osmos Bratislava: „Bolo to utrápené víťazstvo. Treba priznať, že súper bol organizovanejší, nehrali sme to, čo sme si povedali pred stretnutím, ale nakoniec aj víťazstvo v predĺžení je veľmi cenné a veľmi ťažké.“

Ernest Bokroš, tréner HK Orange 20: „Na prvú ligu to bolo dobré stretnutie, obidve družstvá chceli vyhrať. Myslím si, že dnes mohlo padnúť viac gólov, brankári podržali obe družstvá. Presne v polovičke stretnutia sme vystriedali brankárov, pretože ich oboch chceme mať rozchytaných. Celkovo sme sklamaní, pretože myslím si, že sme dnes mali vyhrať. Príprava smerom k majstrovstvám sveta prebieha tak, ako sme si predstavovali, žiaľ, výsledky nie sú také, aké sme očakávali. Je to daným ročníkom. Najväčšia sila nás zatiaľ čaká v zámorí.“