Breznianske déja vu zariadil narodeninový strelec spolu s bývalým „panterom“

Hokejisti Brezna sa po vynútenej pauze spôsobenej koronavírusom vrátili do zápasového kolotoča v najlepšom možnom štýle. Po výhre nad reprezentačnými mladíkmi dokázali zdolať taktiež mužstvo Považskej Bystrice a pripísať si ďalšie dôležité body do ligovej tabuľky.

Nováčik TIPOS SHL v aktuálne prebiehajúcom ročníku zvíťazil v dvoch po sebe idúcich stretnutiach iba dvakrát. Prvý raz sa to podarilo proti reprezentačným mladíkom a Považskej Bystrici. Po štyroch mesiacoch sa rovnaký scenár opakoval. Brezňania teda zažili malé déja vu.

„Dnešný zápas bol boj od začiatku až do konca. V prvom dejstve sme si dokázali vytvoriť dvojgólový náskok, no v druhej tretine ukázal náš súper skvelý prístup a niekoľkokrát nás výrazne zatlačil. Máme za sebou ťažký zápas, po ktorom by som rád poďakoval všetkým spoluhráčom,“ povedal po stretnutí šťastný strelec „rytierov“ Jakub Lopejský.

Gól do siete Považskej Bystrice mal pre neho dvojnásobnú špeciálnu príchuť. Bol totiž jeho prvým na seniorskej úrovni a zaznamenal ho v deň 21. narodenín. „Gól, ktorý sa mi dnes podarilo dať, nie je len mojou zásluhou, ale zásluhou celej formácie. Chalani mi skvele pripravili pozíciu, na mne bolo už len celú akciu zakončiť. Som rád, že mi to tam padlo a z víťazstva mám o to väčšiu radosť,“ hovorí Lopejský.

Jakub Lopejský

Lopejský vsietil premiérový gól medzi seniormi v deň svojich narodenín. Zdroj: SportZoo

Presný zásah so špeciálnou príchuťou zaznamenal v stretnutí taktiež forvard „rytierov“ Matej Kraut, ktorý bol v minulej sezóne nositeľom dresu Považskej Bystrice „To, že som sa gólovo presadil proti svojmu bývalému tímu, je pre mňa určite špeciálny pocit. Za svoj gól som nesmierne rád, ale oveľa viac ako presný zásah ma teší, že sme dnes dokázali Považanov zdolať a odvážame si tri body,“ priznal Kraut.

Skvelý návrat po vynútenej pauze

Hokejisti Brezna sa osemnástich dňoch musia vysporiadať s nabitým návratom do zápasového kolotoča. V prvých dvoch stretnutiach po vynútenej prestávke však nestratili ani jeden bod, čo sa im podarilo len po druhýkrát v aktuálnej sezóne.

„Po dlhšom období bez zápasu sa nám zatiaľ darí hrať veľmi pekný hokej. Musíme sa snažiť udržať to čo hráme teraz, mať podporu z každej strany. Keď budeme našu hru ďalej krok za krokom vylepšovať, úspechy skôr či neskôr prídu,“ hovorí Lopejský.

Brezňania však po zápase nehľadali len plusy, ale taktiež veci, ktoré by chceli v ďalších ligových stretnutiach vylepšiť. „Vecou, ktorá u nás niekedy najviac krachuje, je disciplína. Dva góly, ktoré sme dostali v tretej tretine, boli zbytočné a súpera sme nimi na chvíľu dostali na koňa. Ak si zachováme našu bojovnosť a budeme sa vyvarovávať vylúčeniam, naše výkony budú ešte lepšie,“ nádeja sa Kraut.

Matej Kraut

Kraut ešte počas uplynulej sezóny obliekal dres s panterom na hrudi. Zdroj: SportZoo

Záverečné dejstvo pozitívom do ďalších stretnutí

Oveľa menej dôvodov na radosť malo po zápase mužstvo Považskej Bystrice, ktorému sa po nevydarených dvoch dejstvách nepodaril zvrátiť priebeh zápasu. „Náš dnešný výkon nebol z môjho pohľadu vôbec dobrý. Prvé dve tretiny sme boli zaspatí, čo využil náš súper a inkasovali sme dva rýchle góly. Naše presné zásahy prišli naopak veľmi neskoro, vďaka čomu to hráči Brezna dokázali dotiahnuť až do víťazstva," zhodnotil stretnutie Miroslav Zaťko, kapitán domáceho tímu.

Hráči Považskej Bystrice zo stretnutia síce odchádzali bez bodu, no ich kapitán sa snažil upozornovať taktiež na vydarené fázy zápasu. Jednou z najlepších bola druhá polovica posledného dejstva, v ktorej sa „panterom“ takmer podarilo dotiahnuť trojgólové manko. „Veľkým pozitívom dnešného stretnutia je, že ani v posledných minútach sme to nezabalili. Naša snaha na konci bola enormná, posledná desaťminútovka bola jasne v našej réžii. Je škoda, že sa nám nepodarilo využiť šance na vyrovnanie, bol by z toho úplne iný zápas,“ zakončil Zaťko.


Súvisiace články