Decembrová all-stars formácia St. Nicolaus 1. Hokejovej ligy

So starým rokom sa rozlúčili vo vynikajúcej forme. V najlepšej šestici mesiaca nechýbajú hráči, ktorí patria k najväčším hviezdam súťaže a kraľujú prvoligovým štatistikám. Na fantastické výkony z novembra nadviazal gólman Považskej Bystrice Erik Kompas, ktorému robí v našej ideálnej decembrovej formácii spoločnosť aj spoluhráč z obrany a najproduktívnejší bek 1. ligy Juraj Ďurkech. Nadpriemerne spoľahlivé výkony v zadných radoch podával topoľčiansky líder Jozef Kováčik. Na čelo produktivity súťaže sa predral Martinčan František Poliaček. Lídra z Michaloviec zastupuje v ideálnom decembrovom útoku Mário Roth a trojicu útočníkov dopĺňa trnavský center Nino Szalay. 

All-stars formácia decembra

HK Dukla Ingema MichalovceErik Kompas

Brankárska opora Považskej Bystrice si drží výbornú formu už od novembra a do najlepšej šestice mesiaca sa dostala druhýkrát po sebe. Iba 23-ročný gólman mal minulý mesiac úspešnosť zásahov 94,03% a vyšili mu najmä posledné tri zápasy. Panterom pomohol vyhrať celkovo sedem z desiatich decembrových stretnnutí.

 

HK Dukla Ingema MichalovceJozef Kováčik

Jedna z najvýraznejších prvoligových osobností podávala už tradične spoľahlivé výkony a bola vodcom topoľčianskej defenzívy. Skúsený 39-ročný obranca ovládol v decembri štatistiku pravdy +/- s vynikajúcimi 14 plusovými bodmi, ku ktorým pridal aj šesť asistencií. 

 

HK Dukla Ingema MichalovceJuraj Ďurkech

Najproduktívnejší obranca súťaže nazbieral aj v závere roka 2018 najviac kanadských bodov spomedzi všetkých bekov. Juraj Ďurkech zahviezdil najmä pri prekvapujúcom vysokom víťazstve s Martinom, ktorému sám strelil dva góly a na ďalšie tri prihral. Okrem toho sa do štatistík zapísal tiež proti Spišiakom, Trnave a Novým Zámkom.

 

HK Dukla Ingema MichalovceMário Roth

Útočník Michaloviec sa v decembri prezentoval siedmimi presnými zásahmi a piatimi gólovými prihrávkami. I keď Michalovce trikrát prehrali, s prehľadom si udržali náskok na čele tabuľky a 24-ročný krídelník k tomu prispel nemalou mierou. Presadil sa proti Humennému, Martinu, Skalici, Trnave, Spišskej Novej Vsi, no a samozrejme aj Novým Zámkom. 

 

HK Dukla Ingema MichalovceNino Szalay

Elitný útočný trojzáprah Trnavy je hnacím motorom Gladiátorov a v decembri ich dohnal k štyrom domácim víťazstvám. Aj preto sa do all-stars formácie mesiaca dostal prvýkrát v sezóne hráč Trnavy. Center Nino Szalay zaznamenal v decembri šesť presných zásahov a sedem asistencií. Práve vďaka jeho gólom Trnavčania zdolali Dubnicu, Spišiakov či naposledy Prešov. Skóroval aj proti Skalici či Považskej Bystrici.

 

HK ‘95 Považská BystricaFrantišek Poliaček

Líder martinskej ofenzívy sa v decembri prezentoval obdivuhodnými výkonmi. S ôsmimi gólmi a deviatimi asistenciami bol najproduktívnejším hráčom decembra a kraľuje aj v celkovom hodnotení produktivity. Poliaček sa okrem 5-bodových zápisov v dueloch s Novými Zámkami a Prešovom blysol hetrikom proti Trnave či troma bodmi na ľade HC Bratislavy.


Súvisiace články