Novembrová strieborná prilba s piatimi mladíkmi, dvaja už poznajú jej lesk

Strieborná prilba St. Nicolaus 1. hokejovej ligy napíše svoju tretiu tohtosezónnu kapitolu. Priaznivci v desaťdňovom hlasovaní rozhodnú o tom, ktorý hráč vezme titul najlepšieho hráča mesiaca Skaličanovi Dávidovi Jašovi a bude počas nasledujúceho mesiaca nosiť na hlave striebornú prilbu. Hlasovanie o najlepšieho hráča mesiaca november začalo v sobotu a potrvá do 10. decembra.

HLASUJTE ZA NAJLEPŠIEHO HRÁČA MESIACA

Striebornú prilbu sa pokúsia ohájiť aj ich víťazi z minulých sezón Martin Kalináč z Topoľčian a iba 22-ročný michalovský krídelník Lukáš Hamráček. Okrem neho sú v nominácii ešte dvaja mladší hráči, Kroni Musliu z HC Bratislavy a defenzívny pilier Považskej Bystrice Dominik Trška. Päticu nominovaných dopĺňa šikovný martinský útočník František Poliaček. 

Útočník Michaloviec Lukáš Hamráček strelil minulý mesiac osem gólov, na rovnaký počet prihral a stal sa druhým najproduktívnejším hráčom novembra. Bez bodu odišiel z ľadu len raz, a to aj napriek tomu, že väčšinu času odohral vo štvrtom útoku. Jeho góly boli kľúčove najmä pri víťazstvách nad Skalicou a Prešovom.

Iba 20-ročný útočník HC Osmos Bratislava Kroni Musliu bol v novembri najlepším strelcom súťaže, keď súperových brankárov prekonal až deväťkrát. Talentovaný mladík bol ústrednou postavou pri výhre nad Skalicou, Prešovom a v poslednom stretnutí mesiaca sa blysol štyrmi kanadskými bodmi.

Dvojnásobný držiteľ striebornej prilby Martin Kalináč začal minulý mesiac v Bratislave, po dvoch zápasoch sa však porúčal do Topoľčian. V staronovom prostredí bodovo explodoval, v 5 zo 6 zápasoch zaznamenal aspoň dva kanadské body. Dvoma gólmi zaručil Žochárom výhru nad Martin a výrazne sa podieľal aj na víťazstve proti Dubnici.

Martinský krídelník František Poliaček získal v novembri 12 kanadských bodov za 5 gólov a 7 asistencií. Už tradične tak patril k lídrom svojho mužstva. Minulý mesiac začal výborne, keď dvoma bodmi výrazne pomohol poraziť Skalicu a pravidelne sa mu darilo aj v ďalšom priebehu mesiaca.

Mladý 21-ročný obranca Dominik Trška z HK 95 Považská Bystrica ovládol novembrové kanadské bodovanie obrancov. Bývalý mládežnícky reprezentant mal po 9 stretnutiach na konte 12 bodov za asistencie. V tabuľke pravdy +/- sa dostal do mínusu len v dvakrát a mesiac zakončil s +6 bodmi.