Denis Rehák: Do Michaloviec sme išli aspoň po bod, ale nepodarilo sa nám to

Dubnica nezvládla duel 34. kola na ľade michalovského lídra a prehrala vysoko 1:6. Stretnutie zhodnotil dubnický obranca Denis Rehák v rozhovor s Jánom Drinkom.

 

HK Dukla Ingema Michalovce - MHK Dubnica nad Váhom 6:1 (2:1, 1:0, 3:0)

Góly: 18. Róth (Linet, Safaraleev), 19. Toma (Hamráček, Chalupa), 23. Chalupa (Hamráček), 41. Róth (Giľák, Valečko), 46. Hančák (Cútt, Toma), 53. Toma (Cútt, Hamráček) – 11. Kristín (Švec). Strely: 38:30. Vylúčenia: 6:9 na 2 min., navyše Krajči 10 min. OT za nešportové správanie. Presilovky: 3:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: P. Korba – Riš, Pribula. Diváci: 1571.

Michalovce: Trenčan – Kurbatov, Kolba, Hančák, Novický, Hopkovič, Valečko, Korenko, Mesaroš – Dvurečensky, Piatak, Bojko – Giľák, Cútt, Gavrik – Safaraleyev, Linet, Róth – Chalupa, Toma, Hamráček.

Dubnica nad Váhom: Pajpach – Matejovič, E. Švec, Rehák, Lee, Hlaváček, Hohl, Kozačuk – Kokavec, Krajči, Kristín – Kútny, Lantoš, Macek – Mikolášek, Jakubík, Kanaet – Medek, Trenčan, Vakhrameyev.

Dopisovateľ: Peter Brendza, novinyzemplina.sk
Michalovčania mohli za šiestym víťazstvom v rade vykročiť už v úvodných sekundách, presilovku po faule Lantoša ale nevyužili. Po nej mal gól na hokejke Mikolášek, Trenčan však famóznym semaforom zabránil puku v ceste do siete. Michalovský golman sa vyznamenal aj v následnej presilovke Dubničanov, keď skrotil strelu Kozačuka, v jedenástej minúte, deväť sekúnd pred návratom Gavrika na ľad, už ale inkasoval, keď si Kristínovo nahodenie do vlastnej siete zrazil Valečko. Michalovčania mohli kontrovať v ďalšej presilovke, Giľák ale mieril do žŕdky. Dôležitý moment sa udial na konci prvej tretiny. Domácim najskôr vyšla v osemnástej minúte rýchla kontra, po ktorej Mário Róth prestrelil Pajpacha a o minútu neskôr skončila v sieti aj strela Lukáša Tomu. Michalovská Dukla tak tesne pred prestávkou dvoma gólmi za necelú minútu otočila skóre vo svoj prospech.

Dvoma gólmi pokropená Dukla pokračovala v aktivite aj v druhej tretine. V 23. minúte si Chalupa položil Pajpacha a do opustenej brány pridal jej tretí gól. Hostia mohli kontrovať v presilovke štyroch proti trom, z ktorej ale nič nevyťažili, ako aj z Kristínovho samostatného nájazdu, s ktorým si poradil Trenčan. To, ako sa vyžívajú presilové hry im ukázali Michalovčania v tretej tretine. Troma presilovkovými gólmi, keď sa presadili postupne Mário Róth, Daniel Hančák a Lukáš Toma definitívne zlomili zápas na svoju stranu a dosiahli tak šieste víťazstvo v rade.