Halama bude meniť číslo dresu, Holovič si zaspomínal na bronz

Žilinčania chceli trnavským „gladiátorom" oplatiť prehru po nájazdoch z prvého vzájomného duelu v tejto sezóne. A veru na svojho súpera vybehli, mali v úvodnej časti navrch, ale Nagy svoj tím mnohokrát podržal. To isté platilo aj v druhej časti, ale na druhej strane, keď roletu zas zatiahol Škorvánek. Vo vyrovnanej tretej časti gól nepadol, a tak duel dospel do predĺženia. V ňom rozhodol o výhre Žiliny jej najproduktívnejší hráč Šimon Petráš. Žilinčania teda vybojovali proti Trnave na góly chudobnú výhru 1:0 po predĺžení.

„Vlci" pred stretnutím oznámili, že už neuvidíme v ich farbách Michala Hlinku. Tomu pretrvávajúce zdravotné komplikácie nedovolili pokračovať v kariére, a tak musel manažment zaloviť v prestupových vodách. Premiéru na domácom ľade si teda odkrútil Marco Halama, ktorý naskočil do stretnutia hneď v prvej formácii. „Zápas to bol veľmi ťažký, nevedeli sme sa vpredu presadiť. Vzadu nás viackrát podržal Škorvi (Stanislav Škorvánek ml. pozn. autora). Potrebovali sme dať gól, ktorý sme nedali. Následne to bolo také hore-dole, rozlietané, ale sme vďační aj za tie dva body,“ zhodnotil stretnutie bezprostredne po jeho konci Marco Halama.

Na ľade bolo vidieť najmä hosťujúcu prvú formáciu. Okoličány, Holovič či Jurák si vypracovali viacero tutových príležitostí, ktoré však nedokázali premeniť. „Bol to výborný zápas. Ja si myslím, že sme mali slabší vstup do zápasu. V prvej tretine nás bili ako žito, hrali sme strašne bojazlivo, odhadzovali sme puky a našťastie sme to ustáli. Povedali sme si v šatni, že musíme pridať azda vo všetkom. Potom sme si vypracovali kopec dobrých príležitostí, zlepšili sme nasadenie a chýbal tomu v tomto zápase len ten gólik,“ hodnotil po stretnutí center prvej trnavskej formácie Marcel Holovič.

Halamov prvý zápas na domácom ľade

Pre Halamu šlo o druhý zápas v drese s vlkom na hrudi. V tom prvom na ľade Skalice si pripísal asistenciu. „Je to super, že som prišiel do takéhoto tímu, kde sa vyhráva a je víťazná nálada. Veľmi sa z toho teším. Je dobré, že sme vyhrali obidva zápasy, ktoré som tu zatiaľ odohral, ale je škoda, že sme to dnes museli vyhrať až po predĺžení a nepodarilo sa to za tri body,“ netajil drobné sklamanie 25-ročný člen prvej formácie tímu pod taktovkou Stanislava Škorvánka staršieho.

Marco Halama

Bývalý hráč extraligového Zvolena či Spišskej Novej Vsi si odbil domácu premiéru pod Dubňom. Zdroj: Vlci Žilina

Príchod Halamu bol oznámený pred vyše týždňom. Do Žiliny prišiel vo výmene za obrancu Michala Chatrnúcha, ktorý putoval do Spišskej Novej Vsi. Halama má za sebou už vyše 110 štartov v najvyššej slovenskej hokejovej súťaži a skúsenosti nazbieral taktiež vo ôsmich štartoch v drese Slovana Bratislava v KHL. „Komunikoval som s Františkom Skladaným. S Ferom sme boli v kontakte už pomerne dlhšiu dobu a upieklo sa to veľmi rýchlo. Bolo to doslova zo dňa na deň a už som sa sťahoval sem do Žiliny. Odohral som dosť málo zápasov v Spišskej. Potom som sa po asi dvoch týždňoch karantény vrátil a videl som, že je tam nových hráčov pomerne veľa.  Tak sme si sadli, porozprávali sme sa a dohodli sme sa, že vyskúšame niečo nové. Dúfam, že to prospeje,“ dodáva autor 55 bodov v najvyššej slovenskej súťaži.

Ako na hojdačke a spomienka na pekné roky

Trnavské výkony sú v doterajšom priebehu sezóne veľmi nevyrovnané. Gladiátori po štyroch výhrach v rade okúsili druhýkrát v rade chuť porážky. „Je to ako na hojdačke. Nepodávame stabilne dobre výkony. Dva-tri zápasy zahráme dobre a potom poľavíme. Chýba tam skúsenosť v niektorých momentoch, ale myslím si, že časom sa to zlepší,“ nádeja sa Holovič.

Ten nastupuje v útoku s Jurákom a Okoličánym. Spolu dovedna pozbierali už 60 bodov. „Hrá sa nám spolu dobre, veď my sa poznáme už dlhú dobu. Nehráme však na štatistiky či individuality, ale vždy hráme pre tím. Je to jedno či máme ako formácia 60 bodov alebo nula. Hlavne ich zbierajme do tabuľky,“ hovorí 20 bodový hráč s číslom 25 na drese, ktorý sa opäť vrátil na miesto, kde s hokejom začínal: „Ja som veľmi rád, že som doma. Chýba mi však trošku ten extraligový hokej.“

Je to už nejaký ten piatok, čo Marcel Holovič obliekal žilinský dres. V sezóne 2016/2017 vytvoril pod Dubňom produktívny útok s Rasťom Konečným a Václavom Stupkom a sám zaknihoval v sezóne 44 bodov, čo bolo jeho kariérne maximum v najvyššej slovenskej hokejovej súťaži. „Pre mňa je to super opäť si tu zahrať. Ja mám na Žilinu veľmi dobré spomienky, boli to tu výborné roky a skvelá partia. Perfektné... Akurát škoda, že tu nemohli byť diváci,“ zaspomínal si 34-ročný Trnavčan.

Marcel Holovič

Jeden z ťahúňov Trnavy si zaspomínal na produktívne žilinské časy. Zdroj: Jäzva

Akvizícia štrnástku vymení

V Žiline prišiel do výborného kolektívu. Ten si Halama od úvodných momentov len a len pochvaľuje. „Partia je tu v Žiline úplne super. Niektorých chalanov som poznal a tí, ktorí sú pre mňa noví, sú úplne super. Nie je čo vytknúť. Je vidieť, že kolektív je tu dobrý a len toto je jediná cesta k úspechu,“ prezrádza možný recept na úspech odchovanec bratislavského Slovana.

Marco v doterajších dvoch dueloch nastúpil s číslom štrnásť na chrbte. Nám prezradil, že číslo ešte bude meniť. „So štrnástkou nastupujem len dočasne, pretože čakám, kým sa mi vyrobí vlastný dres. Potom to bude číslo 96,“ uzavrel s úsmevom Marco Halama.


Súvisiace články