HC Bratislavu posilní brankár ostrieľaný českou aj slovenskou extraligou a útočník z Francúzska

Po odchode najproduktívnejšieho hráča Martina Kalináča sa prvoligová HC Osmos Bratislava posilnila o dvojicu nových mien. Do hlavného mesta príde z rumunskej Czíkeszerady brankársky veterán Vlastimil Lakosil známy z dlhoročného pôsobenia v českej a najmä slovenskej extralige. Druhou posilou Osmosu je 31-ročný odchovanec Bratislavy Lukáš Pek, ktorý sa vracia na Slovensko po deviatich rokoch strávených prevažne vo Francúzsku. Informácie zverejnil klub prostredníctvom svojej oficiálnej stránky na Facebooku.

 

Český brankársky veterán Vlastimil Lakosil odštartoval svoju kariéru v Třinci, kde bol osem sezón plnohodnotnou oporou českého extraligistu. V českej najvyššej súťaži odchytal 210 zápasov, dokázal získať striebro aj bronz, no na majstrovský pohár si nesiahol. V sezóne 2005/06 prestúpil na Slovensko, kde strávil ďalších sedem rokov obliekajúc dresy Nitry, Martina a Skalice. Do Nitry sa následne vrátil ešte dvakrát, prvýkrát z Kazachstanu, keď sa stal opäť jednotkou. Druhýkrát prišiel ako posila na play-off zo Škótska a z pozície dvojky sa vo finále Tipsport ligy pretlačil až do bránky a vychytal pod Zoborom svoj prvý majstrovský titul. Posledné tri roky strávil v Rumunsku, Anglicku a českej 2. lige.

Tridsaťjedenročný útočník Lukáš Pek si už ako junior zahral prvé zápasy za Slovan Bratislava, potom sa však vydal na zahraničné cesty a na Slovensko sa vrátil len na krátko v sezóne 2009/10 do Detvy. Medzitým si zahral najvyššiu ligu v Lotyšsku a Bielorusku, pár zápasov odohral v českej 3. lige, až napokon zakotvil na deväť sezón vo Francúzsku. Hneď v prvom roku pomohol Neuilly-sur-Marne postúpiť do najvyššej súťaže. Pod dvoch sezónach vo francúzskej najvyššej lige si vyskúšal pôsbenie v Nemecku, no do Francúzska sa zakrátko vrátil späť a až do začiatku tohto ročníka hrával druhú najvyššiu súťaž.