HIGHLIGHT: Bratislava - Martin 1:3 (10. kolo)

Nováčik z Martina si koncentrovaným výkonom dokráčal k výhre na bratislavskom ľade. Hoci domáci mali množstvo šancí, nepremenili ich a Martinčania vyučovali. Ich hra im právom priniesla plný bodový zisk.

 

HC Osmos Bratislava – HK Martin 1:3 (0:1, 0:2, 1:0)

Góly: 42. Danišovský (Musliu) – 11. Dírer (Tabaček, Zeliska), 29. Zeliska, 31. Dírer (Brveník, Pacalaj). Strely: 33:42. Vylúčenia: 3:3 na 2 min. Presilovky: 0:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Valachovič – Frimmel, Kovalík. Diváci: 272.

HC Bratislava: Mega – Kuzmín, Valjent, Ficel, Vidovič, Pavešic, Hřebíček, Vyskoč, Guoth – Mikolášek, Smolka, Ondris – Musilu, Prokop, Danišovský – Šalka, Kratochvíla, Klučiar – Mlynčák, Bednarič, Brodek. 

Martin: Gavalier – A. Themár, Tabaček, Burzík, Pacalaj, Oravec, Rusina – Rudzan, Langhammer, Markovič – Brezniak, Jurášek, Poliaček – Pokrivčák, Dírer, Zeliska – Brveník, Rechtorík.

Dopisovateľ: Matej Čalfa, HC Osmos Bratislava
V úvodných minútach sa obe mužstvá prezentovali svižným korčuľovaním. Martin ako líder tabuľky prebral iniciatívu a počas prvej päťminútovky sa hralo pred bránou domácich. V 6.minúte sedel na trestnej lavici Martinčan Brveník, hostia sa dostali do samostatného nájazdu, ale fantastickým beck checkingom šancu zmaril jeden z bratislavských hokejistov. Skóre sa nemenilo. V ďalšej šanci sa ocitol Brezánik z Martina. Chcel svoj pokus zakončiť medzi Megove nohy, no nepodarilo sa. Ako prví sa presadili hostia, konkrétne Matej Dírer a Bratislava musela doťahovať. Obrovskú príležitosť na vyrovnanie mal domáci Danišovský, no nedal.

Druhá tretina domácim absolútne nevyšla. Hoci sa snažili zo zápasom niečo urobiť a zvrátiť nepriaznivý stav, Gavalier v bránke Martina spoľahlivo kryl všetky strely. V rozpätí necelých dvoch minút bratislavský brankár Matej Mega kapituloval dvakrát a razom bolo 0:3 z pohľadu HC Osmos Bratislava. Za hostí sa presadili Zeliska a Dírer. Prvý menovaný rutinérsky zakončil prečíslenie dvoch proti jednému. V 34. minúte sedel na trestnej lavici Musliu za podrazenie a ponúkol tak hosťom šancu streliť ďalší gól. Nestalo sa. Po štyridsiatich minútach Martin potvrdzoval úlohu favorita.

V záverečnom dejstve sa o slovo prihlásil HC Osmos Bratislava a na 1:3 znižoval Danišovský. Bratislavskí hráči boli zrazu pokropení živou vodou, ale Martin umne bránil a strážil si vedenie. V 49. minúte plány domácich dostali trhliny, keď sa proti pravidlám previnil Pavešic, gól však nepadol. Hoci domáci mali množstvo šancí, nepremenili ich a Martinčania vyučovali. Ich hra im právom priniesla plný bodový zisk.

Róbert Spišák, tréner HK Martin: „V úvode nám vychádzali kombinácie, tak isto sme zachytili úvod druhej tretiny , ale závery tretín sme mali slabšie. Urobili sme veľa individuálnych chýb a dali sme dosť veľa priestoru na príležitosti, kedy sa súper mohol dostať do zápasu. Veľmi dobre nám zachytal brankár, ktorý pri týchto zlých situáciách pre nás podržal mužstvo“.

Jaroslav Obšut, asistent trénera HC Osmos Bratislava: „Dnes to bol veľmi dobrý hokej, chyba bola v tom, že chyby, ktoré sme urobili, tak potrestali hráči súpera a skončilo to v našej bránke. Martin má niekoľko hráčov z extra ligy vo svojom kádri a tí majú skúsenosti. Zápas sa zlomil po rýchlych góloch, ktoré sme inkasovali“.


Fotogaléria