HIGHLIGHT: Dubnica - Spišská Nová Ves 4:5pp (3. kolo)

V 3. kole sa zrodilo prekvapenie na úkor MHK Dubnica. HK Spisska Nova Ves mala na dosah jasné víťazstvo. Nakoniec ho uchmatla favoritovi až v predĺžení. Pozrite si zostrih gólov zo stretnutia na Považí.

 

 

MHK Dubnica nad Váhom – HK Spišská Nová Ves 4:5pp (1:2, 1:2, 2:0 – 0:1)

Góly: 1. Macek (Rehák), 35. Hegyi (Kokavec), 54. Ďuriš (Kokavec, Krajči), 55. Macek (Kristín, Serkin) – 1. Nagy (Zekucia), 2. Soveľ (Pastucha, Štrauch), 24. Findura (Olejník, Surák), 38. Nagy (Olejník, Vantroba), 63. Macko (Olejník, Cvengroš). Strely:47:27. Vylúčenia: 3:4 na 2 min., navyše Findura 10 min. OT za nešportové správanie sa, Serkin 5 + DKZ za bitku. Presilovky: 0:2. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Žák – Tvrdoň, Jurčiak. Diváci: 459.

Dubnica: Pajpach – Brňák, Jarábek, Rehák, Serkin, Hlaváček, Hohl, Kozachuk, Vladimirov – Krajči, Ďuriš, Kristín,- Kútny, Lantoš, Macek – Kokavec, Hegyi, Trenčan – Medek, Jakubík, Vakhrameev.

Spišská Nová Ves: Surák – Zekucia, Vantroba, Osuský, Cvengroš, Turan, Krmenčík – Findura, Nagy, Olejník – Macko, Koky, Zwick – Soveľ, Pastucha, Štrauch.

Dopisovateľ: Oliver Magut, MHK Dubnica nad Váhom
Do zápasu vstúpili svižne oba celky, už po 32 sekundách zachytil puk na polovici Zekucia, s jeho strelou si ešte Pachpajch poradil, no na dorážku Nagya už bol prikrátky -0:1. IhneĎ po vhadzovaní v stredovom kruhu sa dopredu tlačili Dubničania, vyrovnávajúci gól strelil Macek - 1:1. Po chybe domácej obrany, išli opäť do vedenia hokejisti zo Spiša, na konci tejto akcie bol Soveľ, ktorý poslal puk do domácej brány - 1:2. Ďalší priebeh tretiny mali pevne v rukách domáci hráči. V 10. minúte mohol vyrovnať Kristín, no jeho strela netrafila odkrytú bránku hostí. v 15. minúte putoval na trestnú lavicu hosťujúci Osuský, no ani jeho vylúčenie domáci nepotrestali. Prvú tretinu herne jednoznačne ovládli domáci, no do šatní sa šlo za tesného vedenia hostí.

V druhej časti začali lepšie domáci, Kristínovu strelu ale Surák vyrazil a nedoprial Dubnici vyrovnávajúci gól. V 24. minúte zvýšil náskok hostí po akcii dvoch na jedného Findura - 1:3. Gól opäť nabudil domácich, tí diktovali tempo zápasu, no presadiť sa im nepodarilo. Všetko zmenil až Dominik Hegyi, ktorý po Kokavcovej prihrávke znížil na rozdiel jedného gólu - 2:3. Hokejisti zo Spiša ale znovu odskočili na rozdiel dvoch gólov, v 38. minúte sa v presilovej hre presadil Marek Nagy - 2:4. Napriek snahe domácich v závere tretiny, sa do šatní išlo za dvojgólového vedenia Spišskej Novej Vsi.

Tretia tretina začala opäť šancou Kristína, no znova ju nepremenil. Hostia začali hrať aktívnejšie, zachytávali rozohrávky Dubnice a hlboko napádali domácu obranu. Na konci 46. minúty vylúčili rozhodcovia hosťujúceho Štraucha. Najväčšiu šancu Dubnice mal Macek, no jeho dorážka neprešla za Surákov chrbát. Domáce nádeje oživil v 54. minúte kontaktným gólom Ďuriš - 3:4. Už po 62 sekundách od Ďurišovho kontaktného  gólu prišiel vyrovnávajúci gól z hokejky Mateja Maceka. Ešte pred koncom riadneho hracieho času sa v rohu strhla bitka, Serkin verzus Findura, po ktorej ostal ležať na ľade hosťujúci Findura, Serkin dostal trest 5 minút plus trest v hre. Po riadnom hracom čase, kde mali jasne herne navrch domáci hráči, nasledovalo predĺženie. Víťazstvo hostí v  3. minúte predĺženia zariadil v presilovej hre po peknej prihrávke  Olejníka Miroslav Macko - 4:5. Spišiaci si tak z Dubnice vezú už tretiu výhru v rade,  Dubničania v tejto sezóne doma, ešte nevyhrali.


Fotogaléria