HIGHLIGHT: Martin - Humenné (2. kolo)

Druhé kolo našej druhej najvyššej hokejovej súťaže prinieslo viacero zaujímavých zápasov a aj prvé prekvapenia. Martin pred fantastickou kulisou zvládol atraktívnu reprízu minuloročného finále 2. lige a zdolal Humenné 4:3.


 

HK Martin - MHK Humenné 4:3 (3:1, 1:0, 0:2)

Góly:17. Brezniak (Poliaček, Pacalaj), 18. Rudzan (Themár, Markovič), 20. Poliaček (Brezniak, Jurášek), 26. Poliaček (Brezniak, Burzík) – 13. Žitný (Komloš, Vrábeľ), 47. Žitný (Pavúk), 54. Fedorko (Vaško). Vylúčenia: 5:10 na 2 min., navyše Tabaček 10 min. OT za nešportové správani. Presilovky: 3:0. Oslabenia: 0:1. Rozhodovali: Krist – Durmis, Ševčík. Diváci: 1612.

Martin: Gavalier – Tabaček, Lavička, Pacalaj, Burzík, Rusina, Dvořák, Themár, Brveník – Markovič, Langhammer, Rudzan – Poliaček, Jurášek, Brezniak – Zeliska, Dírer, Pokrivčák – Paulíny, Barto, Rechtorík.

Humenné: M. Nagy – Mačkovič, Krempaský, Pavúk, Evstingneev, Buraľ, Komloš ,Stríž, Markuš – Vaško, Babinets, Fedorko – Solomochak, Bylina, Jokeľ – Žitný, Krajňák, Vrábeľ – Lesňák, Majerník, Kamenický.

Dopisovateľ: Daniel Modrovský, HK Martin
Úvod stretnutia domácich veľa radosti nepriniesol, po jednej z chýb v obrannom pásme pykali zásluhou Žitného. Nasledovalo niekoľko vylúčení na domácej strane i početné zapojenie sa hráčov z oboch strán do potýčky, ktorá na niekoľko minút paralyzovala stretnutie. Humenné zároveň nezvládlo presilovú hru o dvoch hráčov, Martin ho trestal v 17. minúte po vyrovnávajúcom góle Brezniaka. Druhú presilovú hru využili domáci hráči už po minúte, Rudzan otáčal skóre. Záver tretiny vyšiel domácim na výbornú. Ich aktivitu v poslednej sekunde ešte musel odobriť rozhodca a vrátiť tímy dohrať tretinu, na pohodlný náskok z pohľadu Martina to ale stačilo. v druhej tretine hral svoju hru, tú ešte podčiarkol ďalším gólov počas presilovej hry z ktorého sa tešil Poliaček. V tretej tretine sa domáci hráči dopúšťali mnohých chýb, Žitný jednu z nich potrestal svojím druhým gólom v zápase. Domáca striedačka si zobrala oddychový čas, slová trénerov ale nepadli na úrodnú pôdu. Vaško totiž vo vlastnom oslabení dokázal uniknúť a znížiť na rozdiel jedného gólu. O záverečný tlak hostí obral spoluhráčov Buraľ za zbytočný faul na Brezniaka, stretnutie sa tak skončilo víťazstvom 4:3 v prospech Martina.


Fotogaléria