HIGHLIGHT: Martin - Michalovce 1:3 (27. kolo)

Martin síce vstúpil do šlágru 27. kola gólom, no z víťazstva sa napokon tešili Michalovce. Pozrite si zostrih gólov zo stretnutia.

 

 

HK Martin - HK Dukla Ingema Michalovce 1:3 (1:1, 0:1, 0:1)

Góly: 3. Markovič (Themár) – 13. Chalupa (Korenko), 25. Hamráček (Chalupa, Novický), 57. Róth (Safaraleev). Strely: 30:25. Vylúčenia: 3:3 na 2 min. Presilovky: 0:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Štefik, Makúch – Drblík, Majling. Diváci: 1192.

Martin: Bernát – Tabaček, Themár, Pacalaj, Burzík, Rusina, Oravec, Junas, Lavička – Markovič, Langhammer, Rudzan – Poliaček, Jurášek, Brezniak – Zeliska, Dírer, Pokrivčák – Paulíny, Barto, Brveník.

Michalovce: Trenčan – Brincko, Kolba, Hančák, Valečko, Hopkovič, Novický, Korenko, Bdžoch – Pulščak, Piatak, Mesároš – Mašlonka, Cútt, Giľák – Safaraleyev, Linet, Róth – Chalupa, Toma, Hamráček.

Dopisovateľ: Daniel Modrovský, HK Martin
V šlágri kola sa predstavili súperi, ktorí v predchádzajúcich kolách veľa bodov nenazbierali. Lepší vstup do zápasu mali domáci, ktorí sa po dorážke Markoviča ujali vedenia. Hostia odpovedali rovnakou mincou a zásluhou Chalupu vyrovnali. V druhej tretine sa Hamráčkovi podarilo otočiť skóre kedy so spoluhráčmi rozložil domácu obranu. Martin sa snažil s výsledkom niečo urobiť, vyrovnanie sa mu však vzdialilo najmä po inkasovanom treťom góle Rótha a vylúčení hráča. Michalovce si tak z Martina odniesli plný bodový zisk.

Richard Šechný (asistent trénera HK Dukla Ingema Michalovce): "Celých 60 minút hry bolo vyrovnaných. Príležitosti na strelenie gólu sme mali tak my ako aj domáci hráči. Dôležitým momentom v stretnutí bolo vyrovnanie v úvodnej tretine, čo nás nakoplo. V druhej tretine sme síce robili zbytočné chyby v obrannom pásme, strácali puky pri modrej čiare, dostávali sme sa pod tlak, v týchto momentoch nás ale podržal brankár Trenčan. Podarilo sa nám streliť druhý gól a v tretej tretine sme sa snažili brániť stredné pásmo. Snažili sme sa o to, aby sa domáci nedostávali do gólových príležitostí, čo sa nám aj darilo. Z protiútoku sme následne strelili tretí gól, čo rozhodlo." 

Radovan Somík (asistent trénera HK Martin): "Bol to naozaj vyrovnaný zápas. V úvodnej tretine padli identické góly. Nám sa podarilo vystreliť od modrej a doraziť puk. To isté sa v rozpätí niekoľkých minút podarilo aj súperovi, škoda. V úvode druhej tretiny mali Michalovce presilovú hru, počas ktorej nás zatlačili. Úvodných päť minút určite nebolo ideálnych, potom sa ale hra vyrovnala a dostávali sme sa do príležitostí. Chybovali sme však pri inkasovanom góle, pri našom napádaní, súper ho potrestal prečíslením štyroch proti dvom. Pri ďalšom striedaní sme mali dve šance, ktoré sa nám nepodarilo premeniť. Tu bola príležitosť so zápasom niečo urobiť. V druhej polovici tretej tretiny súper výborne bránil stredné pásmo, snažili sme sa to prekonať hybridným icingom prípadne pretečovaním puku, čo nebolo z našej strany predvedené ideálne. Aj z tohto dôvodu sme sa aj napriek snahe nedokázali dostať do zápasu. Posledných päť minút bola hra z našej strany viac ako otvorená, čoho dôsledkom bolo aj prečíslenie a poisťujúci gól. Snažili sme sa ešte urobiť pásmo, Michalovce ale výborne bránili priestor. V závere prišlo k vylúčeniu, ktoré nám zmarilo akúkoľvek príležitosť na vyrovnanie. So zápasom sme už nič nedokázali urobiť, ani len zahrať power-play."