HIGHLIGHT: Martin - Topoľčany 4:7 (34. kolo)

Atraktívne súboje prvej štvorky mali v 34. kole St. Nicolaus 1. Hokejovej ligy prekvapivo jednoznačný priebeh. Súboj druhého s tretím ovládli Topoľčany, ktoré spustili v Martine gólový uragán. Ten sa zastavil na čísle sedem a takmer 1300 divákov odchádzalo zo štadióna v Turci domov so sklamaním. 

 

 

HK Martin - HC Topoľčany 4:7 (1:2, 1:4, 2:1)

Góly: 17. Brezniak (Urbánek, Poliaček), 33. Zeliska (Dírer, Pokrivčák), 45. Markovič (Oravec), 55. Rudzan (Dírer) – 10. Kalináč (Kluka, Nemček), 11. Uhnák (Hrudík), 21. Podstavek (Tábi), 23. Tábi (Podstavek, Ďurčo), 36. Pekarčík (Uhnák, Laššo), 40. Kluka (Nemček, Kalináč), 52. Hruška. Strely: Vylúčenia: 6:6 na 2 min. Presilovky: 3:2. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Bachúrik – Durmis, Makúch. Diváci: 1296.

Martin: Bernát (23. Gavalier) – Rusina, Themár, Pacalaj, Burzík, Lavička, Oravec, Brveník, Dvořák – Markovič, Langhammer, Rudzan – Poliaček, Urbánek, Brezniak – Zeliska, Dírer, Pokrivčák – Paulíny, Barto, Jurášek.

Topoľčany: Halo – Ďurčo, Král, Hrudík, Ďurech, Hruška, Hřebíček, Bulák, Martiška – Podstavek, Tomčák, Tábi – Kluka, Kalináč, Nemček – Uhnák, Laššo, Pekarčík – Dvonč, Klenko, Bečka.

Dopisovateľ Daniel Modrovský, HK Martin
Domáci mali aktívnejší vstup do zápasu, boli to ale hostia, ktorí v priebehu necelej minúty strelili dva góly. Kalináč a Uhnák prinútili domácu striedačku vziať si oddychový čas, ktorý aspoň na určitý čas zastavil rozbehnutých hostí. Na začiatku 17. minúty sa z presilovej hry dokázal presadiť Brezniak, úvod druhého dejstva ale domácim opäť nepomohol. Najskôr Tábi vyškolil obranu súpera a následne sa mu podarilo využiť presilovú hru. To zapríčinilo odchod Bernáta na striedačku, nahradil ho Gavalier. V 33. minúte z prvej trafil puk Zeliska a znížil na rozdiel dvoch gólov, záver tretiny ale patril hosťom. Najskôr mal Pekarčík uľahčenú prácu pri dopravení puku do prázdnej bránky, v záverečných sekundách ho napodobnil Kluka. V poslednej tretine sa domácim podarilo streliť tretí gól zásluhou využitej presilovej hry vďaka Rudzanovi, rovnako tak ale reagoval aj Hruška. Po góle ešte zaujala potýčka medzi Klenkom a Bartom, posledné slovo mali v stretnutí domáci hráči kedy Rudzan sklepával puk do bránky pod hornou žŕdkou. V zápase bohatom na góly tak napokon Martin podľahol Topoľčanom 4:7.

Radovan Somík (asistent trénera HK Martin): "Sami sme sa pripravili o dobrý výsledok individuálnymi chybami. V úvode sme mali dve príležitosti, padlo nám to ale na opačnej strane. Boli tam prečíslenia, stratené puky, hrubé individuálne chyby, situácie dvaja na jedného, kedy nás súperovi hráči prechádzali. Toto všetko nás pripravilo o víťazstvo. Keď sme sa chceli dostať do zápasu gólom, prišlo vzápätí vylúčenie, ktoré súper potrestal. Toto sa nám v stretnutí vypomstilo dvakrát. Súperovi musím pogratulovať, nielen trénerovi ale celému tímu. V herných činnostiach, či už individuálnych alebo kolektívnych boli určite jeho hráči lepšími. Jediné, s čím môžem byť spokojný, je prístup hráčov k tretej tretine. Za stavu, za akého sme do nej vstupovali to hráči nevzdali a bojovali. V hernom prejave však nie je možné nájsť viac pozitív. Z tohto zápasu sa musíme čo najskôr dostať, v nedeľu cestujeme do Humenného. Zajtra je nový deň, je na čom pracovať."  

Ľubomír Hurtaj (tréner HC Topoľčany): "Sme veľmi spokojní so ziskom troch bodov. Vedeli sme, že nás čaká ťažký zápas. Súťaž, ako aj prvá osmička je pomerne vyrovnaná. Sústredili sme sa na začiatok, prvú tretinu. Rozobrali sme si stretnutie medzi Martinom a Dubnicou, pri ktorom sme videli rýchly nástup domáceho tímu, kedy po niekoľkých minútach hry bolo 3:0. Zápas sa od tohto momentu už len dohrával, sústredili sme sa preto na začiatok nášho duelu. Apeloval som na hráčov, úvodná tretina nám vyšla na výbornú. Škoda gólu v závere tretiny po dorážke v oslabení. Chceli sme viesť 2:0, výborne nám ale vyšla i druhá tretina. Vzadu nás vždy podržal brankár, z protiútokov a z minima šancí sme vyťažili štyri góly, dostali sme sa do solídneho náskoku. Naopak, som nespokojný s treťou tretinou. Len sme bojazlivo stáli a čakali na to, čo sa bude diať. Bolo tak len otázkou času, kedy nám Martin strelí gól. Našťastie sa nám počas presilovej hry podarilo streliť gól po šťastnej strele. To nás upokojilo, tretina ale bola z našej strany zlá. Sme radi, že sme získali tri body a strelili sedem gólov. Na druhú stranu sme inkasovali tri góly v oslabení. Počas súťaže sme tieto štatistiky držali, dnes nám to nevyšlo. Nedokázali sme chytať krížne prihrávky, toto si musíme prebrať. V nedeľu nás čakajú Michalovce, na ktoré sa musíme zodpovedne pripraviť."