HIGHLIGHT: Skalica - Topoľčany 4:3 (20. kolo)

Šláger dvadsiateho kola St. Nicolaus 1. Hokejovej ligy vyvrcholil dramatickým záverom, keď v poslednej desaťminútovke padli až štyri góly. Topoľčany v ňom zmazali dvojgólové manko, avšak sto sekúnd pred záverečnou sirénou sa trafil do čierneho Jurák. Útočník Skalice rozhodol o víťazstve Záhorákov a ich návrate na tretie miesto.

 

 

HK Skalica – HC Topoľčany 4:3 (0:0, 2:1, 2:2)

Góly: 30. Kotzman (Mrázik), 38. Jurák (Pač), 52. Vaškovič (Škápik, Hujsa), 59. Jurák (Jaša) – 22. Kluka (Kalináč, Kováčik), 56. Kalináč (Kluka), 57. Dvonč (Tomčák, Uhnák). Strely: 38:32. Vylúčenia: 3:3 na 2 min. Presilovky: 1:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali:  Bachúrik – Junek, Crman. Diváci: 715.

Skalica: Romančík – Janík, Škápik, Pač, Trávniček, Straka, Kotzman P, Mrázik, Hílek – Okoličány, Hujsa, Vaškovič – Štumpf, Jaša, Jurák – Kniazev, Dufek, Trnka – Janáč, Mowrey, Kotzman A.

Topoľčany: Halo – Ďurčo, Král, Kováčik, Hrudík, Hřebíček, Bystričan, Gergel A, Grman – Podstavek, Laššo, Tábi – Kluka, Kalináč, Nemček – Tomčák, Uhnák, Bečka – Dvonč, Klenko, Gergel D.

Dopisovateľ: Vlado Miček, nazahori.sk
Úvodná tretina sa síce skončila bez gólov, ale diváci videli kvalitný hokej z obidvoch strán. Vstup do druhej časti lepšie vyšiel hosťom, ktorý sa už po 93 sekundách dostal ido vedenia, keď sa presadil Michal Kluka, ktorému asistovali F. Nemček a J. Kováčik. Domáci si na prvý prsný zásah museli počkať takmer do polovice stretnutia. To sa v 30. minúte dokázal do streleckej listiny zapísať Alexander Kotzman, ktorý zaknihoval šiesty gól v sezóne. Záhoráci stihli ešte do konca druhej časti hry pridať aj druhý gól, keď sa po asistencii Mareka Pača presadil Roman Jurák.

Aj v tretej časti pokračoval zaujímavý hokej. Najskôr dostali výhodu presilovej hry hokejisti Topoľčian, ale nedokázali vyrovnať. Veľké veci sa diali v záverečnej desaťminútovky. Najskôr išiel na trestnú lavicu hosťujúci Bystričan, ktorého nasledoval Grman a Skalica zásluhou presnej strely od modrej v podaní Ľuba Vaškoviča odskočila na dva góly. Lenže v závere 56. minúty presne mierenou strelou znížil na rozdiel jedného gólu Kalináč. Vzápätí mohol Vaškovič pridať druhý gól, nedal a tak platilo otrepané nedáš-dostaneš, keď sa presadil bývalý hráč Záhorákov Dvonč. Ale ani to ešte nebolo v tretej tretine všetko, domáci sa po dvojgólovej rane pozviechali a Jurák 100 sekúnd pred koncom svojim druhým gólom rozhodol o plnom bodovom zisku pre domácich.