HIGHLIGHT: Spišská Nová Ves - Martin 5:3 (18. kolo)

O veľké prekvapenie sa postarali v 18. kole St. Nicolaus 1. Hokejovej ligy hokejisti Spišskej Novej Vsi. Do súboja s Martinom vstúpili fantasticky, strelili štyri góly a dostali súpera na kolená. V druhej tretine sa hostia vzchopili, na ľade sa strhla vynikajúca hokejová bitka, ktorú však Spišiaci ustáli a favoritovi ukradli všetky body.

 


HK Spišská Nová Ves – HK Martin 5:3 (4:0, 0:2, 1:1)

Góly: 3. Olejník (Zwick, Vartovník), 6. Halász (Olejník, Ondov), 15. Česánek (Vartovník), 17. Ondov (Mikula, Zekucia), 59. Václav (Mikula, Zekucia) – 26. Langhammer (Rudzan, Tabaček), 39. Pacalaj (Poliaček, Brezniak), 60. Poliaček (Tabaček, Burzík). Strely: 32:39. Vylúčenia: 7:5 na 2 min., navyše Zeliska 10 min. a Pacalaj DKZ za nešportové správanie. Presilovky: 1:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Mihaľov – Gavalier, Ordzovenský. Diváci: 311.

Spišská Nová Ves: Surák – Zekucia, Krmenčík, Česánek, Soveľ, Knižka, Vantroba, Cvengroš, Kyčák – Polomský, Štrauch, Václav – Mikula, Vartovník, Zwick – Olejník M., Nagy, Findura – Olejník L., Halász, Ondov.

Martin: Gavalier (18. Bernát) – Tabaček, Themár, Pacalaj, Burzík, Rusina, Oravec, Lednický – Markovič, Langhammer, Rudzan – Poliaček, Jurášek, Brezniak – Zeliska, Dírer, Paulíny, Martančík, Barto, Brveník.

Dopisovateľ Róbert Ludányi, HK Spišská Nová Ves
Oba kolektívy sa postarali o veľmi dobrý zápas. Hralo sa na obidvoch stranách rýchle, tvrdo, ale slušne, a tak diváci boli spokojní ako s hrou, tak aj s výsledkom. Domáci prekvapili favorita stretnutia nasadením a presnou kombinačnou hrou. Úvod zápasu však napovedal, že domáci to budú mať ťažké. Od prvého vhadzovania hostia zatlačili domácich pred Suráka, ten však znovu potvrdil, že je mužom č.1 v bránke domácich. Už v tretej minúte sa domáci ujali vedenia po peknej spolupráci Zwick-Vartovník strelil Olejník prvý gól zápasu. V 6. minúte Halász prekvapil Gavaliera v bránke hostí a bolo 2:0. V 15. minúte od modrej čiary Česánek nedal šancu brankárovi hostí, a keď v 18. minúte.Ondov cez ruku strelil 4. gól stretnutia, Gavalier sa porúčal z bránky. Tréner hostí Spišiak si zobral oddychový čas, aby usmernil svojich zverencov.

Hostia nastúpili do druhej tretiny ako vymenení, zatlačili domácich do defenzívy a Surák mal čo robiť, aby sa skóre rýchlo nemenilo. V 26. minúte po skončení dvojnásobného vylúčenia domácich, v hre 5:4 strelil Langhammer prvý gól hostí. Hra sa priostrila, pribudli vylúčenia a v 39. minúte hostia gólom Pacalaja znížili na rozdiel dvoch gólov.

Do záverečnej tretiny domáci nastúpili s odhodlaním ubrániť stav stretnutia, hosti ale hrýzli naďalej a bolo len otázkou času, kedy strelia gól, ktorý ich vráti do zápasu. Viac ako 2 minúty pred koncom hostia odvolali brankára, búšili do domácej obrany, ale chybovali a po prihrávke Suráka a Mikulu, strelil Václav piaty gól. Hostia ešte 16 sekúnd pred koncom znížili na 5:3. Po veľmi dobrom a zodpovednom výkone si domáci víťazstvo zaslúžili.