HIGHLIGHT: Spišská Nová Ves - Nové Zámky B 5:3 (11. kolo)

Novozámčania predviedli na Spiši svoj najlepší výkon v sezóne a dokonca prvýkrát v doterajších zápasoch sa dokázali dostať aj do vedenia, keď v 29. minúte vsietil vedúci gól Danilov. Potom však domáci hokejisti pridali a najmä vďaka skúsenostiam kapitána Vartovníka či Finduru dokázali stav proti poslednému mužstvu otočiť. Pre rezervu Nových Zámkov to bol tak či tak doposiaľ najlepší výsledok v prebiehajúcom ročníku.

 

HK Spišská Nová Ves – HC Mikron Nové Zámky B 5:3 (2:1, 1:2, 2:0)

Góly: 3. Václav (Findura), 12. Olejník (Findura, Vantroba), 34. Vartovník (Olejník, Findura), 49. Vartovník (Nagy, Olejník), 57. Findura – 7. Buc (Maroš, Ondrušek), 23. Vörös (Ryšavý, Kucsera), 29. Danilov (Sorokin, Dybanev). Strely: 62:25. Vylúčenia: 4:5 na 2 min. Presilovky: 1:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Mihaľov – Ordzovenský, Wolf. Diváci: 221.

Spišská Nová Ves: D. Hudáček (29. Surák) – Zekucia, Vantroba, Osuský, Cvengroš, Kyčák, Krmenčík, Turan – Vartovník, Nagy, Olejník – Ondov, Macko, Zwick – Findura, Pastucha, Štrauch – Raáb, Kundrik, Václav.

Nové Zámky B: Glosár – Kudrna, Sabo, König, Henderson, Štefánik, Sorokin, Petro, Evdokimov – Ryšavý, Vörös, Kucsera – Maroš, Buc, Ondrušek – Danilov, Gubó, Dybanev.

Dopisovateľ: Róbert Ludányi, HK Spišská Nová Ves
Domáci sa pustili do hostí od prvej minúty, Novozámčania len veľmi ťažko odolávali domácemu tlaku. Už v 3. min. Václav otvoril skóre zápasu. Zdalo sa, že domáci zaknihujú vysoké víťazstvo, ale zdanie klamalo. V 7. min. vyrobila domáca obrana prvú veľkú chybu a hosťujúci Buc poľahky vyrovnal. Domáci zvýšili obrátky a v 12. min. Olejník strhol vedenie na domácu stranu. Domáci naďalej tlačili hostí pred vlastnú bránku ale dobre chytajúci Glosár sa stal hrdinom zápasu. A to vďaka nemohúcnosti domácich útočníkov.

V úvode druhej tretiny hostia po ďalšej hrubej chybe domácej obrany gólom Vörösa vyrovnali na 2:2. Domáce obecenstvo čakalo zvýšenie tlaku domácich ale v 29. min. znovu predviedli ako sa nemá hrať pred vlastnou bránou a zrazu bolo 2:3. Tréner domácich vybral oddychový čas, vystriedal brankára Hudačeka, ktorého striedal Surák. Treba však podotknúť, že Hudáček nenesie vinu na danom stave stretnutia. V 34. min. tesne po presilovke vyrovnal Vartovník.

Ten istý ráč v 49. min. strelil aj vedúci gól domácich. Hostia v týchto fázach hry len ťažko odolávali a najmä Glosár mal plné ruky a nohy práce. V 57. min Findura bol dôsledný pred bránkou hostí a strelil 5. gól domácich. Hostia sa pokúsili od 59. min. o hru bez brankára, ale neúspešne. Víťazstvo domácich je plne zaslúžené, ale domáci útočníci by sa mali zamyslieť nad využívaním vypracovaných príležitostí.