HIGHLIGHT: Spišská Nová Ves - Skalica 4:0 (21. kolo)

Piatok v St. Nicolaus 1. Hokejovej lige priniesol hneď niekoľko prekvapení. Spišská Nová Ves uštedrila favorizovanej Skalici lekciu z efektivity a vyhrala suverénne 4:0. 

 

HK Spišská Nová Ves – HK Skalica 4:0 (0:0, 3:0, 1:0)

Góly: 31. Pishchalnikov (Vantroba, Polomský), 37. Krmenčík (Zwick, Vartovník), 37. Ondov (Findura, Olejník), 58. Pishchalnikov (Polomský, Cvengroš). Strely: 31:33. Vylúčenia: 7:4 na 2 min., navyše Romančík 10 min. OT za nešportové správanie. Presilovky: 1:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Mihaľov – Kováčik, Ordzovenský. Diváci: 218.

Spišská Nová Ves: Surák – Krmenčík, Zekucia, Cvengroš, Kyčák, Vantroba, Knižka, Soveľ – Zwick, Vartovník, Olejník L. – Findura, Olejník M., Ondov – Pishchalnikov, Murashov, Polomský – Bača. 

Skalica: Romančík – Janík, Škápik, Pač, Trávniček, Straka, Kotzman P., Mrázik – Okoličány, Hujsa, Vaškovič – Štumpf, Jaša, Jurák – Kniazev, Dufek, Trnka – Janáč, Mowrey, Kotzman A.

Dopisovateľ Róbert Ludányi HK Spišská Nová Ves
Tí najvernejší diváci museli po zápase Spišskej Novej Vsi uznať, že videli veľmi dobré stretnutie, ktoré znesie tie najprísnejšie kritériá. Hral sa obojstranne rýchly kombinačný hokej, ktorý by diváci chceli vidieť častejšie. Zápas bol neporovnateľne odlišný od slabého výkonu v stredu proti Trnave. Skaličania sa netajili, že na Spiš prišli s úmyslom bodovať, no zostalo len pri predstavách. Domáci sa od začiatku vyrovnali rýchlym a skúsenejším hosťom. Hra sa prelínala na obe strany a tak brankári mali čo robiť. Ako hosťujúci Romančík, tak aj domáci Surák si udržali čisté konto v prvej tretine.

Aj druhá tretina bola ako tá prvá, len s tým rozdielom, že domáci dokázali streliť góly. V 30. minúte nová posila domácich Pishchalnikov po strele Vantrobu tečoval puk za chrbát Romančíka. V 37. minúte po najkrajšej akcii Zwick-Vartovník nedal šancu brankárovi Krmenčík . Po 18 sekundách už bol stav 3:0, keď Ondov po prihrávke Finduru strelil ďalší gól. Hostia ťažko niesli daný stav, pridali na obrátkach, domáci však rozumnou hrou držali vedenie.

Hostia nastúpili do tretej tretiny s odhodlaním dostať sa do zápasu, no bez výsledku. Domáci pozorne bránili prakticky už od hosťujúcej modrej a nedovolili Skaličanom zmeniť stav stretnutia. Tréner Záhorákov počas hry odvolal brankára, do konca zápasu chýbalo takmer 180 sekúnd, no v 58. minúte Pishchalnikov svojim druhým gólom uzavrel skóre stretnutia do prázdnej bránky. Domáci si víťazstvo zaslúžili a poslali pozvánku pre najvernejších aj na ďalšie stretnutie.