HIGHLIGHT: Topoľčany - Dubnica 4:3 (19. kolo)

Šláger 19. kola St. Nicolaus 1. Hokejovej ligy zvládli lepšie Topoľčany, ktoré si postupne vypracovali trojgólové vedenie. Dubnica síce zapla v samom závere na plné obrátky a v poslednej minúte strelila dva góly, no to už bolo neskoro a nedokázala poslať duel do predĺženia. Z tretieho miesta ich teda vyhnali práve Žochári.

 


HC Topoľčany – MHK Dubnica nad Váhom 4:3 (1:0, 1:0, 2:3)

Góly: 4. Klenko (Hrudík), 38. Kluka (Kováčik, Kalináč), 45. Kalináč (Podstavek), 59. Bečka (Podstavek, Kalináč) – 54. Kristín (Kútny, Brňák), 60. Medek (Trenčan, Jakubík), 60. Kokavec (Ďuriš). Strely: 40:37. Vylúčenia: 7:6 na 2 min., navyše Gibl, Hlaváček a Uhnák 5+DKZ za pästný súboj. Presilovky: 1:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Mĺkvy – Šotek, Kovalík. Diváci: 1329.

Topoľčany: Halo – Ďurčo, Král, Kováčik, Hrudík, Hruška, Bystričan, Duran, Šťastný – Podstavek, Laššo, Tábi – Kluka, Kalináč, Nemček – Bečka, Uhnák, Tomčák – Dvonč, Klenko, Gergel.

Dubnica nad Váhom: Gibl (37. Pajpach) – Brňák, Jarábek, Rehák, Matejovič, Hohl, Hlaváček, Plavecký, Vladimirov – Kútny, Lantoš, Kristín – Kokavec, Ďuriš, Krajči – Krajč, Jakubík, Trenčan – Medek, Prna, Vakhrameev.

Dopisovateľ: Michal Škripec, HC Topoľčany
Dnes sme v Topoľčanoch videli fantastické hokejové divadlo so všetkým čo k tomu patrí! Zápas sa hneď od jeho začiatku odohrával vo vysokom tempe. V hokejovej prestrelke využili Topoľčany jednu zo svojich prvých striel a hneď v 4-tej minúte po strele Jozefa Klenka viedli 1:0. Gól Klenka pridal na kvalite stretnutia a z pohľadu diváka muselo byť jasne, že sa stretli dva kvalitné prvoligové tímy. Do konca tretiny sa už domácim nepodarilo skórovať, aj keď mali viacero šancí.

Po prestávke hokejové zápasenie pokračovalo. Vyvrcholilo v 37.minúte hromadnou bitkou, do ktorej sa zapojili všetci hráči na ľadovej ploche včetne brankára hostí. Rozhodcovia po tomto incidente rozdávali nižšie aj vyššie tresty. Najvyšší trest si odniesol brankár Gibl, ktorý bol vylúčený do konca stretnutia. Po tomto pochopitelne došlo v bráne hostí k zmene. Hneď v 38. minúte už využil presilovú hru Michal Kluka a zvýšil stav stretnutia ba 2:0. Do konca tretiny sa stav už nemenil.

V tretej tretine sa skóre menilo po prihrávkach Podstaveka a Ďurča a góle Martina Kalináča. V 54. minúte sa podarilo gólovo prebudiť aj Dubnici, gólom Kristína hostia znížili stav stretnutia na 1:3. V posledných dvoch minútach tretej tretiny súper odvolal brankára a záčal záverečný tlak, ktorý sa podarilo prelomiť Martinovi Kalináčovi. Ten vytiahol puk z obranného pasma, prihrávkou našiel Simona Durana, ktorý puk posunul Patrikovi Bečkovi. Ten už dal gól do prázdnej bránky súpera. Posledná minúta dala ešte nádej na víťaztvo Dubničanom, keď po góloch Medeka a Kokavca znížili stav na 3:4. Topoľčany ale víťazný stav udržali a porazili tak Dubnicu v riadnom hracom čase. Zápas videlo viac ako 1 300 divákov, ktorí si domov odniesli pekný hokejový zážitok.