HIGHLIGHT: Topoľčany - Skalica 2:4 (31. kolo)

Vynikajúcu atmosféru v Topoľčanoch si užil aj Miroslav Šatan. Z víťazstva sa však tešili hostia zo Skalice. Pozrite si zostrih gólov z atraktívneho stretnutia.

 

 

HC Topoľčany - HK Skalica 2:4 (0:1, 2:1, 0:2)

Góly: 7. Kalináč (Kováčik, Hřebíček), 37. Dvonč (Kalináč, Kováčik) – 15. Štumpf (Jurák), 33. Hujsa (Okoličány), 42. Mowrey (Pač), 60. Vaškovič. Strely: 30:33. Vylúčenia: 4:6 na 2 min., navyše Janík a Tomčák 5+DKZ za bitku, Hruška DKZ za bitku. Presilovky: 0:0. Oslabenia: 0:1. Rozhodovali: Mĺkvy – Kovalík, Maškulka. Diváci: 1934.

Topoľčany: Halo – Ďurčo, Král, Kováčik, Hrudík, Hruška, Bystričan, Hrebíček, Šťastný – Podstavek, Laššo, Tábi – Kluka, Kalináč, Dvonč – Tomčák, Uhnák, Bečka – Gergel, Klenko, Pekarčík.

Skalica: Romančík – Janík, Škápik, Pač, Sloboda, Straka, Grman, Kotzman P, Trávniček – Okoličány, Hujsa, Vaškovič – Štumpf, Mowrey, Jurák – Janáč, Jaša, Kotzman A – Trnka, Dufek, Kniazev.

Dopisovateľ: Jaroslav Šupa, MY Topoľčianske noviny
Pred úvodným buly domáci funkcionári privítali na ľadovej ploche hokejovú legendu Miroslava Šatana, ktorý sa utorok 18. decembra definitívne rozlúčil so svojou hokejovou kariérou. Šatan následne dostal od primátorky Topoľčian Alexandry Gieciovej pamätnú medailu mesta Topoľčany a topoľčiansky odchovanec napokon aj vhodil slávnostne buly. Lepší vstup do zápasu mali domáci, ktorí sa tlačili pred brankára hostí, ale šance Uhnáka i Kalináča zostali nevyužité. V 13. minúte hrali domáci presilovku, do úniku sa dostal Podstavek, ale jeho pokus vyrazil brankár hostí. Nedáš – dostaneš platilo takmer okamžite, keď sa k puku dostal Štumpf, ktorý si dokonca pri vlastnom oslabení položil domáceho brankára na ľad a otvoril skóre zápasu – 0:1.

Vstup do druhej tretiny mali lepší hostia, dvakrát sa vyznamenal Halo. Zaslúžene vyrovnanie prišlo v 27. minúte, kedy prudkú strelu Kováčika tečoval Kalináč do siete – 1:1. V 33. minúte sa však opäť do vedenia dostali hostia, tým sa podarilo prečíslenie troch na jedného a Hujsa sa nemýlil – 1:2. Rovnaké prečíslenie prišlo aj na druhej strane, ťažkú prihrávku od Kalináča ale ideálne spracoval Dvonč a bolo 2:2.

Pred záverečnou tretinou bolo všetko otvorené, avšak v 42. minúte nastala pred domácou bránkou trma-vrma a Mowrey prepasíroval puk za Hala – 2:3. Na zemi zostal ležať otrasený Kalináč, no protesty domácich nepomohli a rozhodca gól uznal. V záverečnej tretine sa začal hrať nervózny hokej, hráči si nič nedarovali. Hosťujúci Kotzman zbytočne v útočnej tretine napadol Kalináča a následne hosťujúceho hráča upratal domáci Hruška, ktorý tak v zápase predčasne skončil. Stretnutie nedohrali ani domáci Tomčák a hosťujúci Janík, ktorí sa do seba pustili v 53. minúte. V závere sa domáci snažili o vyrovnanie, ale pri hre bez brankára inkasovali gól do prázdnej bránky. Z víťazstva sa tešili šťastnejší hostia, domáci si však minimálne bod z tohto stretnutia zaslúžili.