Hokejovou budúcnosťou si nebol istý, skalický srdciar Štumpf napokon ďalej drží so Záhorákmi

Po smolnom konci minulej sezóny, v ktorej sa Skalici sen o play-off rozplynul v poslednej chvíli, to tentoraz na Záhorí vyzerá na lepšie obdobie. Tamojší hokejový tím momentálne figuruje v hornej polovici tabuľky. Zásluhu na tom má aj jeden z režisérov hry Daniel Štumpf.

Rodák z Komárna pôsobí v skalickom prostredí už štvrtú sezónu po sebe. Počas toho si na pár duelov odskočil do Nových Zámkov a poltucet stretnutí si skúsil aj v talianskej Cortine. Už nejakú dobu však svoj čas musí rozdeliť aj na iné aktivity. Okrem športovej kariéry má totiž aj iné pracovné povinnosti. Zavážil na zotrvaní v bielo-zelenom drese aj tento fakt? „Samozrejme, že pri rozhodovaní som to bral do úvahy. Fungujem však takto už tretí rok, nie je to pre mňa nič nové, takže úplne rozhodujúce to nebolo. Chcel som si ešte zahrať hokej,“ vysvetlil na úvod svoje dôvody.

Tentoraz po lete cítiť pripravenosť

Skaličania s prípravou na novú sezónu nezaháľali a na pomerne vydarenom vstupe do nového ligového ročníka má nemalú zásluhu práve letné obdobie. „Začali sme relatívne skoro. Už koncom júla sme mali prvé tímové tréningy na ľade. V Skalici je to po tejto stránke dobre nastavené. Systém trénera Růžičku je kvalitný a moderný – kratšie a intenzívnejšie tréningové jednotky. Veľmi dobré boli aj kondičné tréningy mimo ľadu. Myslím si, že na druhú najvyššiu súťaž to bolo na dosť profesionálnej úrovni,“ vyjadril veľkú spokojnosť s predsezónnou kapitolou. Rok dozadu to po lete so skalickým tímom nevyzeralo až tak ružovo, do ligy vyrukoval s omladeným kolektívom. Tentokrát sa na západe republiky stretol o niečo lepší káder. „Nerád by som to porovnával, pretože minulý rok to bolo všelijaké. Nemali sme vysoké ambície a potom nás zasiahol covid. Teraz sa tu ale zišla veľmi dobrá partia, ktorá má kvalitu a chce vyhrávať. Konkrétne tabuľkové ambície nemáme, no chceme víťaziť. Momentálne sme trošku limitovaný šírkou kádra, no postupne sa to bude dopĺňať aj z hľadiska návratu zranených hráčov,“ verí v lepšiu blízku budúcnosť.

Martin Hujsa

Skalický káder je odhodlaný do ďalších bojov. Zdroj: HK Skalica

Týždeň plný gólových radostí

Nedávno zažili Záhoráci z ofenzívnej stránky viac ako vydarenú dvojicu stretnutí. Breznu a Trnave sa im podarilo nastrieľať až sedemnásť presných zásahov. Veľký podiel na tom mal aj Daniel, ktorý dva góly sám dal a na ďalších sedem asistoval. Okrem prínosu tridsaťročného útočníka ťažilo mužstvo aj z jeho spolupráce s Richardom Nemcom a Martinom Hujsom. „Už koncom minulej sezóny nám to na ľade spolu sedelo, no takisto je dôležité, že si rozumieme aj mimo neho. Medzi nami tromi sú síce vekové rozdiely, ale výborne to funguje a som veľmi spokojný. Spoluprácu s nimi si pochvaľujem,“ uznal kvalitu kolegov.

Úspech tímu je na prvom mieste

V uplynulom súťažnom ročníku sa Skaličanom prihodil nezávideniahodný športový moment. O ich nepostupe do play-off sa rozhodlo až v poslednom kole základnej časti, po ktorej bol s 36 bodmi ich najproduktívnejším hokejistom práve Štumpf. Momentálne svieti pri jeho mene už šestnásť kanadských bodov. Má ambíciu prekonať svoj minuloročný výkon? „Tieto veci by som radšej bilancoval až neskôr. Je ešte len začiatok sezóny a stať sa môže hocičo. Hlavné je, že sa nám darí tímovo vyhrávať a bodovať. Produktivita sa odo mňa očakáva, takže som rád, keď to tam padá mne aj celému útoku. V zápase na to dostávame dostatok priestoru, hráme aj presilovky. Môj bodový prínos pre tím by som ale nepreceňoval. V minulosti sa mi osvedčilo nesústrediť sa na individuálne body, v každom dueli chcem hrať naplno a uvidíme, čo z toho bude,“ triezvo zhodnotil osobný prínos pre mužstvo.

Vyrovnanosť ligy prospieva všetkým

Ďalší kolotoč stretnutí v druhej najvyššej súťaži je síce ešte len na svojom začiatku, no už teraz sa dá hovoriť o kvalite a vyrovnanosti tímov. Výsledky zápasov ukazujú, že každý dokáže poraziť každého. „Podľa mňa je to len dobre, že sily všetkých celkov sú vyrovnané. Určite je to super aj pre fanúšikov nášho hokeja. Mám pocit, že niektoré tímy, ktorým úplne nevyšiel úvod ligy, budú postupom času v tabuľke stúpať. Osobne som na to veľmi zvedavý, dúfam, že sa nám podarí figurovať v hornej polovici,“ uzavrel člen prvej ofenzívnej formácie Záhorákov.


Nasledujúce zápasy

Pre vybrané tímy nie sú naplánované žiadne zápasy

Súvisiace články