Hráč týždňa Safaralejev si výkonmi otvoril cestu do extraligy

Vo fantastickej forme hrá v úvode novej sezóny Igor Safaralejev. Aj vďaka jeho výkonom je Humenné po ôsmich odohraných zápasoch na čele tabuľky. Ruský krídelník k tomu prispel sedemnástimi bodmi za deväť gólov a osem asistencií, ako aj trinástimi plusovými bodmi.

Jemu i celému tímu vyšiel náramne aj uplynulý týždeň. Na víťazstvách v Považskej Bystrici a doma s Levicami sa podieľal štyrmi gólmi a dvoma prvými asistenciami. Vďaka tejto bilancii si právom vyslúžil ocenenie Hráč týždňa TIPOS Slovenskej hokejovej ligy. „Je to super, ale bez mojich spoluhráčov by som toto ocenenie nikdy nezískal,“ uvedomuje si prínos kolegov na svoje štatistiky 28-ročný krídelník.

Po dvoch rokoch strávených v Žiline vymenil v lete dres a zamieril na Zemplín. Mal aj iné alternatívy? „Nemal, ale keby aj áno, určite by som šiel na východ. V Žiline som nemohol zostať, lebo priateľka išla hrať po materskej dovolenke hádzanú. Chcel som zostať s rodinou, preto som si musel hľadať niečo na východe Slovenska. Všetko sa mi tu páči, som pri rodine, každý deň môžem jazdiť z Michaloviec do Humenného,“ približuje rodák zo Salechardu.

Nečudo, že jeho čísla neušli pozornosti ani predstaviteľom extraligových Michaloviec. V najvyššej súťaži už stihol odohrať dva zápasy. „Beriem to ako skvelú príležitosť ukázať, čo je vo mne. Určite sa tam chcem presadiť,“ odhaľuje smelé plány Safaralejev.

Igor Safaralejev

Ťahúň Humenného už vypomáha aj Michalovciam. Zdroj: Jäzva

Následne prezradil, čomu vďačí za svoju skvelú fazónu. „Mal som veľmi dobrú letnú prípravu. A ako som už spomínal, veľká vďaka patrí chalanom z tímu. Bez nich by to určite nebolo také dobré.“

Súperovým brankárom naháňa jeho spolupráca v útoku s Vrábeľom a Vaškom hrôzu. „Hrá sa mi s nimi výborne. Neviem si to vysvetliť, ale je medzi nami chémia. Páči sa mi hrať s nimi,“ pochvaľuje si.

Veľkým lákadlom pre tímy s vysokými ambíciami je aj priamy postup do extraligy. Aj Safaralejev, ktorý prišiel na Slovensko v sezóne 2018/19, si uvedomuje veľkú príležitosť dostať sa medzi elitu.

„Samozrejme, priamy postup otvára veľkú možnosť dostať sa do extraligy. Bolo by dobré vyhrať celú SHL a postúpiť, no my sa ešte tak ďaleko dopredu nepozeráme. Ideme od zápasu k zápasu a chceme vyhrávať, no do play off je ešte ďaleko,“ tvrdí najproduktívnejší hráč doterajšieho priebehu súťaže.

Igor Safaralejev

Ruský útočník nateraz vedie bodovanie TIPOS SHL. Zdroj: Jäzva

Úroveň druhej najvyššej súťaže si pochvaľuje. „Každým rokom je to ťažšie a vyrovnanejšie. Už nie sú také veľké rozdiely medzi mužstvami na čele a na posledných priečkach,“ vraví hokejista, ktorému v minulosti imponoval Datsyuk a v súčasnosti obdivuje hru Kučerova či Panarina.

Aj o svojej najbližšej budúcnosti má šikovný krídelník jasno. „Najbližšie dva roky budem na východe Slovenska a potom uvidíme. Možno by som chcel zostať, ale už sa určite chcem presadiť v extralige," dodal na záver rozhovoru Igor Safaralejev.