Hřebíček trafil formu po hlavičke. Z návratu do známeho prostredia mal obavy

Boj o poslednú postupovú miestenku do vyraďovacej fázy TIPOS Slovenskej hokejovej ligy bol poriadne zamotaný. Kým neodbila posledná sekunda záverečného duelu základnej časti, zodpovedanie tejto otázky bolo stále zamotané. Zatiaľ čo v Leviciach zavládlo sklamanie, Topoľčany sa mohli radovať. Medzi desiatku najlepších ich vyšvihli aj výkony obrancu Martina Hřebíčka.

Topoľčany mali všetko vo vlastných rukách. Trnavu potrebovali zdolať za tri body a iné výsledky boli nepodstatné. Ak by bola misia neúspešná, pozornosť by smerovala na rezultát Levíc. „Sledovali to tréneri, my nie. Priebežne sa v kabíne povedalo, ako sú na tom, no nechceli sme tomu pripisovať žiadnu váhu. Potrebovali a chceli sme vyhrať. To sa podarilo, za čo sme radi,“ priznáva 24-ročný bek, ktorému so spoluhráčmi padol kameň zo srdca.

Napriek nie najideálnejšiemu priebehu základnej časti sa tímu podarilo prebojovať do vyraďovacej časti. „Vstup do sezóny nám vôbec nevyšiel. Ovplyvnené to bolo viacerými vecami. Po návrate na domovský štadión sme postupne zlepšili formu, začalo nám to tam padať. Napriek tomu sa už nezvládnutý štart iba ťažko dobiehal,“ hodnotí prvú fázu ročníka český hokejista.

„Žochári“ dlhodobo nemali k dispozícii domovský stánok, ktorý podliehal rekonštrukcii. Prísť muselo k zmene šéfa lavičky, nakoľko Ľubomíra Hurtaja trápilo zdravie. Naraz sa skĺbilo niekoľko negatívnych faktorov. „Zišli sme sa takmer nový tím, v ktorom dostali priestor viacerí mladí hráči. Chvíľku trvalo, kým sme si sadli. K tomu všetkému nastala vynútená zmena trénera. Teraz sme schopní konkurovať komukoľvek.“

Martin Hřebíček

Martin Hřebíček (v popredí) brázdi slovenské klziská už od sezóny 2018/19. Zdroj: Thomas Bartos

Ideálne načasovanie individuálnej formy

Rodákovi z mesta Most sa bodovo začalo dariť najmä v posledných týždňoch. Za záverečných štrnásť zápasov pozbieral desať kanadských bodov, čo je na obrancu veľmi slušná vizitka. „Ani mne osobne sa dlhodobo nedarilo, do polovice ročníka to bolo naozaj zlé. Našťastie je to už omnoho lepšie. Avšak všetko sa ukáže až na konci, potom budem môcť hodnotiť. Sezóna začína v play-off,“ prízvukuje bývalý hráč Levíc, Nitry či Žiliny.

Staronovou akvizíciou Topoľčian sa stal cez leto. „Vracal som sa do známeho prostredia, keďže som tu už dva roky hral. Priznám sa, že spočiatku som mal obavy, aby sa mi darilo tak, ako som plánoval v lete Žiaľ, nevyšlo to, ale chcem sa vrátiť k tomu, prečo som sem prišiel,“ hovorí všestranne ladený pravák.

Ročník 2019/20 je pre neho dodnes pamätným. V drese „žochárov“ pozbieral 25 kanadských bodov, a to je jeho seniorským maximom. Ako na toto obdobie spomína? „Sú to zmiešané spomienky. Síce sa mi osobne darilo, no kvôli pandémii prišiel predčasný koniec. Každopádne šlo o výbornú sezónu,“ ohliada sa do minulosti. Aby svoju najlepšiu métu dorovnal, potrebuje sa do štatistík zapísať ešte deväťkrát. Trúfa si na to? „Záleží na tom, koľko zápasov ešte v play-off odohráme. Bolo by to fajn,“ s úsmevom uzatvára Martin Hřebíček.