Humenné a Martin mečbaly nezískali, stav štvrťfinálových sérií je vyrovnaný

Celky zo západu republiky v nedeľu rázne odmietli žiadosť ich štvrťfinálových konkurentov o zisk postupového mečbalu. Modré krídla zvíťazili napriek tomu, že ešte krátko pred záverečným klaksónom prehrávali, Trnave vyšla podľa predstáv záverečná tretina.

TIPOS Slovenská hokejová liga - 4. zápas štvrťfinále play-off

Modré krídla Slovan – HC 19 Humenné 4:3pp (1:0, 1:1, 1:2 – 1:0); stav série: 2:2

Góly: 15. Preisinger (Dej, Marcinko), 33. Jasenec (Petráš, Petriska), 60. Bezák (Preisinger, Žabka), 64. Jasenec (Fetkovič, Hlavaj) – 31. Borov (Novota, Horvát), 47. Legalin (Safaralejev), 52. Markuš (Ťavoda, Kudin). Rozhodovali: Žák, Mĺkvy – Šebeň, Holienka; strely: 43:39; vylúčení: 5:5; presilovky: 2:1; oslabenia: 0:0; 144 divákov.

Slovan: Hlavaj – Žabka, Bohunický, Fereta, Marcinko, Březák, Myšiak, Demo – Ožvald, Preisinger, Fetkovič – Dej, Bezák, Petriska – Jasenec, Petráš, Klučiar – Trubač, Polák, Matoušek

Humenné: Durný – Pulščák, Lenďák, Zekucia, Novota, Kudin, Ťavoda, Farkaš, Ragan – Vaško, Vrábeľ, Safaralejev – Borov, Krajňák, Horvát – Zahradník, Trandin, Legalin – Lačný, Markuš, Frič

Štvrťfinálová séria medzi Modrými krídlami a Humenným zatiaľ mení víťazov na striedačku. Duely s nepárnym poradovým číslo vyhrávajú východniari, tie párne zasa mladíci z hlavného mesta. „Belasí“ zachraňovali zápas v posledných sekundách riadnej hracej doby. Záverečný vabank pretavil vo svoj prvý kanadský play-off bod Adam Bezák, aby v predĺžení rozhodol o víťazstve Slovana svojím druhým gólom stretnutia Michal Jasenec. „Levy“ sa budú musieť do metropoly republiky ešte raz vrátiť.

Ján Lipiansky, hlavný tréner Modré krídla Slovan: „Dnes to bol iný zápas ako včera. V zápase sme si držali vedenie, až do krátkeho úseku v tretej tretine. V závere sme opäť naklonili misky váh na našu stranu a dokázali sme zvíťaziť. Tešíme sa z bodu a ideme získať ďalší." 

Ivan Boržík, asistent trénera HC 19 Humenné: „Stav série po dnešnom zápase je 2:2. Ideme naspäť do domov Humného…"


HK VITAR Martin – HK Gladiators Trnava 3:5 (1:2, 2:0, 0:3); stav série: 2:2

Góly: 19. Lahtinen (Petran, Vorobjev), 29. Paulíny (Ďurina, Semaňák), 36. Stanček (Lahtinen) – 4. Jurák (Holovič, Galimov), 20. Miklík (Jurák, Holovič), 43. Galimov (Holovič), 52. Miklík (Antonov, Kukumberg), 60. Kukumberg (Jurák). Rozhodovali: Adamec, Jobbágy – Klejna, Riš; strely: 40:35; vylúčení: 4:4; presilovky: 1:0; oslabenia: 1:0.

Martin: Maťovčík – Semaňák, Petran, Lavička, Charvát, Biro, Nemec, Oško, Dvořák – Fafrák, Dírer, Poliaček – Toma, Tyczynski, Vorobjev – Milý, Lahtinen, Nauš – Stanček, Paulíny, Ďurina

Trnava: Hollý – Korím, Čížek, Ejem, Schmidt, Maarnela, Kocúr – Jurák, Holovič, Galimov – Miklík, Kukumberg, Antonov – Bodnár, Kupka, Ružek – Miščík, Tóth, Kliment

Martinu sa za podpory domácich tribún podarilo otočiť nepriaznivo sa vyvíjajúci stav duelu, napokon ale „rytieri“ semifinálový mečbal nezískali. Trnavský brankár Juraj Hollý zatiahol v záverečnom dejstve roletu a jeho ofenzívnejšie ladení spoluhráči dokázali tímu opätovne prinavrátiť vedenie. Jedným z hlavných mužov zápasu bol kapitán „gladiátorov“ Roman Jurák – autor gólu a dvoch asistencií.

Martin Baran, hlavný tréner HK Gladiators Trnava: "Hra dnes mala srdiečko. Bojovalo sa, pričom práve takto majú stretnutia play-off vyzerať. Niekedy je strelecké šťastie na jednej, inokedy na druhej strane, je to však najmä o tom, ktorý z tímov dokáže lepšie naložiť s vypracovanými príležitosťami. Základom nášho úspechu bol ale gólman, ktorý pochytal množstvo striel. Ďalej to bolo nadšenie, emócie. Na striedačke to žilo. Ako sme si to pred stretnutím predstavovali, tak sa to podarilo zrealizovať. Je to v hráčoch, ktorí sa musia sami vyhecovať. Ako tréneri k tomu nemáme schopnosť pomôcť. Všetko odštartoval svojím výkonom Michel Miklík, z môjho pohľadu najlepší hráč stretnutia. Mužstvo vybudil k takému výkonu, aby sa pridali aj ostatní. Séria je vyrovnaná, už po zápasoch v Trnave som sa vyslovil, že bude naozaj dlhá. Rovnako ako v prípade zápasov medzi Humenným a Slovanom. Tešíme sa z toho, diváci chodia na zápasy, vidia parádny hokej, ktorí si užívame. Séria sa vracia do Trnavy, v týchto stretnutiach ale nerozhoduje prostredie. Súperi sú vyrovnaní, aj v najbližšom zápase môžeme očakávať to, čo dnes. Tímy sa navzájom poznajú, nemôžeme hrať defenzívne. Tak my, ako aj Martin budeme chcieť hrať aktívne."

Ján Tabaček, asistent trénera HK VITAR Martin: "Veľmi dobrý zápas. Z našej strany nechýbalo nasadenie či emócie. Všetko tu bolo. V záverečnej tretine nás dve zaváhania stáli dva góly. Následné príležitosti zostali nevyužité. Záver stretnutia sme, žiaľ, nezvládli. V konečnom dôsledku sme doplatili práve na tieto momenty, šanca ale žila do úplného konca. Aj za stavu 3:2 sme mali príležitosti na to, aby sme súperovi odskočili na vyšší rozdiel. Keďže sme ich nepremenili, akoby sa nám to neskôr vypomstilo. Je to play-off. Sme stále tam, kde sme boli včera. K ukončeniu série nám chýbajú dve víťazstvá. Pozeráme sa už na stredu, v Trnave budeme chcieť uspieť. Všetci by sme radi zopakovali výkon z druhého zápasu, kedy sme si zobrali späť to, čo sme požičali. Teraz sme na rade. Všetci tomu veríme, nič sa nedeje. Ako sme sa včera tešili len do polnoci, dnes budeme do polnoci smútiť. Z chýb sa musíme poučiť, hrať sústredene celých šesťdesiat minút."