Humenné aj napriek problémom bodovalo v dramatickom súboji s Topoľčanmi

Hoci Humenné v piatok nenastúpilo na domáci zápas a začali sa objavovať rôzne špekulácie o konci klubu v St. Nicolaus 1. Hokejovej lige, zemplínske "levy" napokon vycestovali na nedeľňajšiu predohrávku 32. kola do Topoľčian. Aj napriek oklieštenej zostave boli tretiemu celku tabuľby viac než vyrovnaným súperom a veľkou zásluhou Marcela Baláža, ktorý dovŕšil hetrik v poslednej minúte zápasu, si vybojovali predĺženie. Napokon sa síce tešili z výhry Topoľčany, no pre Humennčanov má zisk bodu v ťažkej situácii cenu zlata.

 

Predohrávka 32. kola St. Nicolaus 1. Hokejovej ligy

HC Topoľčany - MHK Humenné 6:5pp (1:0, 2:2, 2:3 - 1:0)

Góly: 8. Tábi (Král, Ďurčo), 22. Tábi (Tomčák, Uhnák), 39. Pekarčík, 47. Kováčik (Kalináč), 48. Pekarčík (Šťastný), 64. Tábi (Kluka, Kováčik) – 33. Baláž (Bylina, Solomončak), 35. Baláž (Markuš, Bylina), 41. Fedorko (Vaško, Markuš), 49. Fedorko (Markuš), 60. Baláž (Solomončak). Strely: 47:42. Vylúčenia: 4:5 na 2 min. Presilovky: 0:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Druga – Rehák, Drblík. Diváci: 660.

Topoľčany: Halo – Král, Ďurčo, Hrudík, Kováčik, Hřebíček, Hruška, Šťastný, Ďurech – Tábi, Laššo, Podstavek – Dvonč, Kalináč, Kluka – Minárik, Tomčák, Uhnák – Pekarčík, Klenko, Bečka.

Humenné: Sidor – Patlevič, Mačkovič, Krempaský, Majerník, A. Markuš, Bylina – Fedorko, D. Markuš, Vaško – Baláž, Krajňák, Solomončak – Šiňanský, Hudák, Matej.

Dopisovateľ: Jaroslav Šupa, mytopolcany.sme.sk
Humenné svoj piatkový domáci zápas proti Dubnici neodohralo. Kvôli finančným problémom majú uzavretý štadión a v sobotu dopoludnia oznámili do Topoľčian, že na zápas na nedeľňajšiu predohrávku nevycestujú. Topoľčiansky tréner Ľubomír Hurtaj tak pred sviatkami rozpustil hráčov na dovolenky. Niektorí už boli pri svojich rodinách, iní cestovali práve na hory do Tatier, kedy funkcionári z Humenného zmenili verdikt a v sobotu večer oznámili, že na zápas predsa len prídu. A tak sa zároveň aj topoľčianski „dovolenkujúci“ hokejisti museli narýchlo vrátiť späť do Topoľčian...

Domácim patrila prvá tretina a proti okliešteným hosťom mali prevahu. Prvú presilovku domáci nevyužili, ale krátko po nej otvoril skóre zápasu Tábi – 1:0. Domáci boli naďalej aktívni, ale domáci zakončovatelia sa predbehovali v zahadzovaní šancí. Na druhej strane hostia pohrozili až v samom závere, ale počas presilovky vytiahol dva dobré zákroky Halo.

Aj vstup do druhej tretine patril domácim, strelu Tomčáka doklepol do siete Tábi – 2:0. Domáci však akoby dali dole nohu z plynu a nechali hrať hostí. Topoľčany následne trestuhodne nevyužili minútovú presilovku o dvoch hráčov. A prišiel zákonitý trest, po dvoch nedôrazoch pred brankárom domácich sa z dvoch gólov tešil Baláž – 2:2. Topoľčany však napriek tomu šli ešte v druhej tretine do vedenia, keď si nahodený puk Pekarčíka zrazil brankár hostí do vlastnej bránky – 3:2.

Tretia tretina začala faulom Hrudíka a hostia početnú výhodu využili, Fedorko vyrovnal na 3:3. Pekný moment prišiel v 47. minúte, kedy prudkú strelu ideálne tečoval Podstavek a domáci opäť viedli – 4:3. Ubehlo len 36 sekúnd a po spolupráci Pekarčík – Šťastný, dáva Pekarčík na 5:3. Domáci sa tlačili dopredu, ale pozabudli na zadné vrátka a hostia v 49. minúte svoje prečíslenie zvládli bravúrne – 5:4. Štyri minúty pred koncom mali domáci výhodu presilovku, ale nič z nej nevyťažili a hostia trestali, keď 23 sekúnd pred koncom vyrovnával Baláž, ktorý dosahuje hetrik. Domácim v záverečnej tretine neboli uznané dva góly, prvý vraj bol dosiahnutý vysokou hokejkou, pri druhom sa odrazil puk od korčule Podstavka. A navyše Kluka ešte nastrelil žrď a pri dorážke zastal puk na bránkovej čiare.

V predĺžení mali domáci prevahu, po peknej spolupráci dosahuje hetrik i domáci Tábi – 6:5.