Januárová all-stars formácia St. Nicolaus 1. Hokejovej ligy

Január ukončil základnú časť St. Nicolaus 1. Hokejovej ligy a okrem tabuľkových otáznikov rozuzlil aj to, kto sa stane najlepším strelcom či najproduktívnejším hráčom súťaže. Vďaka trinástim gólom sa na čelo strelcov prebil dubnický krídelník Michal Kokavec. Korunu kráľa produktivity mu však tesne vyfúkol Martin Kalináč. Obaja sa dostali do nášho ideálneho útoku mesiaca spoločne s Filipom Vaškom. Humenský kapitán totiž pomohol svojmu tímu prežiť chvíle neistoty a nasmeroval ho na šieste miesto. Počas januára sa tiež potvrdilo, že k najspoľahlivejším obrancom ligy bezpochyby patrí Ladislav Hopkovič. V našej ideálnej formácii zaujal miesto popri Marekovi Pačovi, ktorý zažil najlepší mesiac sezóny. Medzi troma žrďami sa začiatkom roka 2019 darilo najviac Adamovi Trenčanovi.

 

All-stars formácia januára

HK Dukla Ingema MichalovceAdam Trenčan

Michalovská jednotka medzi troma žrďami dominovala januárovým štatistikám gólmanov. Trenčan nastúpil do ôsmich zápasov, v ktorých inkasoval dohromady len deväť gólov a dosiahol až vyše 95-percentnú úspešnosť zákrokov. Zemplínčania majú v 28-ročnom brankárovi istotu, a aj vďaka nemu ťahajú už šestnásťzápasovú víťaznú sériu.

 

HK Dukla Ingema MichalovceMarek Pač

V doterajšom priebehu sezóny príliš nevyčnieval, no január mu vyšiel perfektne a 26-ročný defenzívny pilier Skalice v ňom ovládol štatistiky obrancov. V 11 zápasoch strelil 5 gólov, ku ktorým pridal aj 7 asistencií. V štatistike +/- mu svietilo 10 bodov, čo ho taktiež zaradilo k najlepším bekom. Dokázal pravidelne bodovať a zahviezdul najmä proti Dubnici, keď strelil dva góly.

 

HK Dukla Ingema MichalovceLadislav Hopkovič

Skúsený prvoligový obranca vytvoril s Damiánom Novickým azda najspoľahlivejšiu defenzívnu dvojicu v súťaži. Prvý mesiac v novom roku nebol výnimkou a 33-ročný Hopkovič v ňom ovládol štatistiku +/- s 18 plusovými bodmi, ku ktorým pridal aj osem asistencií. Jeho výborný prehľad a čítanie hry sú pre zadné rady michalovskej Dukly nepostrádateľné.

 

HK Dukla Ingema MichalovceMichal Kokavec

Útočník Dubnice nad Váhom ovládol januárové štatistiky, keď strelil v 11 dueloch famóznych 13 gólov a na ďalších 7 prihrával. Päťnásobný majster Slovenska si vystrieľal korunu kráľa strelcov základnej časti a v celkovej produktivite sa vyšplhal na druhé miesto. Vyšiel mu najmä záver mesiaca, keď hetrikom zostrelil Humenné a dvoma gólmi nakopol Dubnicu k výhram nad Topoľčanmi aj Považskou Bystricou.

 

HK Dukla Ingema MichalovceMartin Kalináč

Ani po ročnej pauze od profesionálneho hokeja nestratil Martin Kalináč vynikajúce hokejové myslenie. Hoci sa k svojmu prvoligovému rekordu v počte kanadských bodov (76) z roku 2015 nepriblížil, aj tak dokázal vyhrať produktivitu základnej časti. Nadpriemerné výkony podával aj v januári, počas ktorého získali 18 kanadských bodov za 5 gólov a 13 asistencií.

 

HK ‘95 Považská BystricaFilip Vaško

Humenné prežilo klinickú smrť a dokonca sa dokázalo zomknúť a uchmatnúť Bratislave šieste miesto. Veľa práce pri tom odviedol kapitán Filip Vaško, ktorý bodoval v desiatich z jedenástich januárových stretnutí a dohromady nazbieral 17 kanaských bodov. Charizmatický 25-ročný líder humennských "Levov" zapol v náročnom období na plné obrátky a zaradil sa k najlepším hráčom ligy.


Súvisiace články