JOJ Slovenský pohár: Atraktívne semifinále v Žiline, Prešov vyzve Zvolen

Už len spomedzi štyroch najlepších tímov môže vzísť víťaz premiérového ročníka JOJ Slovenského pohára. O postup do prestížneho finále nového turnaja zabojuje vo štvrtok Prešov proti Zvolenu a v piatok Žilina proti Košiciam. Oba zápasy bude vysielať JOJ ŠPORT. Semifinále sa hrá na odvety, tie sa odohrajú počas decembrovej reprezentačnej pauzy.

V semifinále narazia na seba víťazi základných skupín do kríža s celkami, ktoré skončili v skupinách na druhom mieste. Žilina si teda zmeria sily s Košicami, Prešov narazí v boji o finále na Zvolen. Semifinále sa bude hrať na dva vzájomné zápasy (doma, vonku) počas reprezentačných prestávok v novembri a decembri. V prípade vyrovnaného súčtu skóre z oboch zápasov sa bude v druhom zápase predlžovať, prípadne o postupujúcom rozhodnú až samostatné nájazdy. Prvé semifinálové duely sa v prípade nerozhodného stavu po riadnom hracom čase končia remízou.

Semifinále JOJ Slovenského pohára 
(hrá sa na 2 vzájomné zápasy - doma, vonku):

JOJ Šport HC Grotto Prešov - HKM Zvolen (1. zápas, štvrtok 11.11.2021 17:30) 

JOJ Šport Vlci Žilina - HC Košice (1. zápas, piatok 12.11.2021 16:00) 

Definitívne zloženie semifinálových dvojíc sme spoznali v októbri, keď sa skompletizovali základné skupiny. Prešov vyhral B skupinu so ziskom 9 bodov, keď zdolal postupne Košice (5:2), Michalovce (3:1) a Martin (5:4). V semifinále sa stretne s druhým celkom A skupiny – Zvolenom. Úradujúci majster SR síce v skupine podľahol Žiline, no napokon postúpil do semifinále vďaka lepšiemu skóre.

V druhom semifinále vyzve Žilina, ako jediný zástupca TIPOS SHL, v atraktívnom meraní síl extraligové Košice. Žilina vyhrala skupinu A vďaka triumfom nad Skalicou (11:2) a Zvolenom (7:3), a hoci na Spišiakov nestačila (2:3), prvenstvo v skupine si uchmatla vďaka najlepšiemu skóre.

„Je to pre nás výzva. Chceli sme postúpiť do semifinále, to sa nám podarilo. Teraz prídu Košice, klub s neskutočnou históriou, majú dobrú sezónu. Pre nás to bude poriadna výzva, vyskúšať si, na čo máme a či sa môžeme rovnať týmto veľkým súperom z extraligy. Ideme si to užiť, všetci sa na to už teraz tešíme. Neskladáme zbrane už pred zápasom, ideme bojovať o čo najlepší výsledok. Myslím, že to pre nás bude dobrá previerka,“ hovorí pre oficiálne web „vlkov“ žilinský ofenzívny líder Jaroslav Markovič.

Košice sa však pod Dubeň na prvé semifinále nechystajú v plnej sile. Možnosť ukázať sa v pohárovom stretnutí chcú dať svojim talentovaným juniorom. „V uplynulých dňoch sme odohrali náročné zápasy a reprezentačná prestávka nám prišla vhod. Využívame ju najmä na regeneráciu a tréning. Po prestávke nás čaká enormné množstvo zápasov a záťaže, keď do ďalšej prestávky odohráme až 11 stretnutí. Bude to veľmi dôležitá časť sezóny a my sa na ňu chceme dôkladne pripraviť. Aj preto sme sa rozhodli v Žiline nastúpiť s mladými hráčmi, ktorým sa momentálne v juniorke darí. Je pre nás dôležité dať im čo najviac priestoru v náročných zápasoch, aby boli pripravení kedykoľvek nastúpiť v A-tíme,” uviedol športový manažér Košíc Gabriel Spilar prostredníctvom klubovej facebookovej stránky.

Úspešní semifinalisti, ktorí vzídu po decembrových odvetách, postúpia do prestížneho jednozápasového finále na neutrálnom ľade. Prvého víťaza novodobej edície JOJ Slovenského pohára spoznáme začiatkom roka 2022.