JOJ Slovenský pohár vyvrcholí v Prešove, víťaz získa 10-tisíc eur

BRATISLAVA (SZĽH) – Finále prvého ročníka novodobej edície JOJ Slovenského pohára sa uskutoční v utorok 8. februára o 18.00 h na klzisku extraligového nováčika z Prešova. Zverenci trénera Ernesta Bokroša privítajú v domácom prostredí tím Vlci Žilina, ktorý v súčasnosti kraľuje tabuľke druhej najvyššej domácej súťaže TIPOS SHL. 

Finálový súboj odvysiela televízia JOJ ŠPORT, celkový víťaz získa finančnú odmenu 10-tisíc eur. „Pôvodne sme chceli finále usporiadať na neutrálnej pôde, ale Prešovčania prejavili veľký záujem organizovať zápas a našli spoločnú reč so žilinským klubom, čo sme rešpektovali. Veríme, že fanúšikovia v Prešove zaplnia dostupnú kapacitu štadióna a vytvoria adekvátnu finálovú atmosféru. Do boja o trofej prenikli dva kluby, ktoré pristúpili k súťaži najzodpovednejšie a pozíciu vo finále si zaslúžili,“ povedal manažér športového oddelenia SZĽH Rastislav Konečný. 

Prešov postúpil do finále suverénne. V septembri ovládol základnú B-skupinu, keď získal v troch zápasoch plný počet bodov. Postupne si poradil s Košicami, Martinom aj Michalovcami. V semifinále uspel v dvojzápase proti extraligovému šampiónovi zo Zvolena, ktorého zdolal 4:1 a 3:0. Rytieri však v oboch dueloch nenastúpili v najsilnejšom zložení.

Šarišania momentálne figurujú v najvyššej súťaži na desiatej priečke. V posledných štyroch ligových vystúpeniach nezískali ani bod, čo zapríčinilo ich prepad v rámci vyrovnanej spodnej polovice tabuľky. Napriek tomu si udržiavajú pozíciu zaručujúcu účasť v predkole play-off a pred jedenástymi Novými Zámkami majú sedembodový náskok.

Hokejisti Žiliny vstúpili do pohárovej súťaže prehrou 2:3 so Spišskou Novou Vsou, ale v ďalších štyroch zápasoch zvíťazili. Vďaka triumfom 7:3 nad Zvolenčanmi a 11:2 nad Skaličanmi poskočili v tabuľke A-skupiny na prvú priečku, hoci mali rovnaký počet bodov ako Spišiaci a hráči spod Pustého hradu. Vlci v semifinále prešli cez Košice. Využili, že východniari postavili v oboch stretnutiach juniorov, čo vyústilo do jasných výsledkov 9:0 a 6:1.

Žilinčania v aktuálnej sezóne dominujú v druhej najvyššej súťaži. V 34 zápasoch nazbierali 83 bodov a pred druhou Skalicou si udržiavajú jedenásťbodový náskok. Záhoráci pritom odohrali o dva duely viac. Mužstvo pod vedením trénera Stanislava Škorvánka staršieho neprehralo v TIPOS SHL od polovice novembra. V rámci všetkých súťaží ťahá sériu sedemnástich víťazstiev.