Juraj Halo: Na Michalovce sme sa vyhecovali, chceli sme ich konečne poraziť

Topoľčany v trinástom kole St.Nicolaus 1. Hokejovej ligy dokázali zdolať lídra tabuľky z Michaloviec, ktorý doteraz prehral len v Martine po samostatných nájazdoch. Veľkú zásluhu mal na tom so 46 úspešnými zákrokmi aj topoľčiansky brankár Juraj Halo.

 


HC Topoľčany – HK Dukla Ingema Michalovce 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)

Góly: 15. Bystričan (Ďurčo, Podstavek), 51. Podstavek (Tábi, Bystričan) – 47. Toma (Hančák, Valečko). Strely: 28:47. Vylúčenia: 3:4 na 2 min. Presilovky: 2:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Bachúrik – Jurčiak, Konc J. ml. Diváci: 1376.

Topoľčany: Halo – Ďurčo, Král, Hrudík, Kováčik, Bystričan, Hruška, Grman, Duran – Tábi, Laššo, Podstavek – Kluka, Uhnák, Šťastný – Pekarčík, Tomčák, Bečka – Dvonč, Klenko, Gergel.

Michalovce: Trenčan – Korenko, Kolba, Hančák, Valečko, Hopkovič, Novický, Balko, Mesaroš – Gavrik, Piatak, Mašlonka – Chalupa, Cútt, Banovský – Safaraleev, Linet, Róth – Pulščák, Toma, Hamráček.

Dopisovateľ: Jaroslav Šupa, topolcanyinfo.sk
Hostia vyleteli v úvode na domácich, svojou aktivitou si vypýtali aj dva fauly, ale domáci obrancovia na čele s fantastickým Halom odolávali. Domáci sa dlho nevedeli presadiť, a len ťažko sa dostávali do obrannej tretiny Michaloviec. V 15. minúte však mali hostia prvého vylúčeného hráča a Topoľčany okamžite trestali. Peknou strelou sa prezentoval kapitán Bystričan – 1:0.

V druhej tretine sa opäť hrať rýchly hokej, šance sa striedali na oboch stranách. Výborné zákroky predvádzali obaja brankári. V polovici zápasu poskakoval puk na bránkovej čiare hostí, a síce sa domáci už radovali z gólu, ten však hlavný rozhodca neuznal. Na druhej strane tri výborne zákroky zneškodnil Halo. V závere tretiny mali blízko ku gólu Bečka s Hruškom, vyznamenal sa Trenčan v bránke Michaloviec.

V záverečnej tretine sa domácim dlho darilo odolávať tlaku hostí. V 47. minúte však do tretiny nebojácne nakorčuľoval Toma a tvrdou strelou prepálil domáceho brankára. Po góle hostia ožili, ale pribrzdilo ich vylúčenie Hančáka, ktorý po chybnej rozohrávke zatiahol ručnú brzdu pred Podstavkom. Práve faulovaný hráč sa hosťom ideálne pomstil v 51. minúte, keď presilovkovú akciu zakončil gólom do prázdnej bránky – 2:1. Hostia sa v závere snažili o vyrovnanie, dokonca hrali i presilovku po faule Hrušku. Michalovce odvolali i brankára, ale domáci sa enormne bojovným výkonom už ubránili a lídrovi z Michaloviec tak pripravili prvú prehru v riadnom hracom čase.