Kapitán Trnavy Jurák cíti zlepšenie defenzívy, túži po tímovom úspechu

Od úvodu aktuálneho ročníka TIPOS SHL mal trnavský káder výsledkovo nestálu formu – víťazstvá boli striedané prehrami. V nedávno uplynulom období to však pre „gladiátorov“ začalo vyzerať už o čosi lepšie a podarilo sa im uspieť v štyroch dueloch za sebou. Dva presné zásahy a štyri asistencie si počas tejto úspešnej série pripísal tamojší kapitán Roman Jurák, ktorý je momentálne najproduktívnejším hráčom svojho mužstva.

Krídelníka prvej ofenzívnej formácie netreba fanúšikom trnavského hokeja nijak zvlášť predstavovať. Vo svojom rodnom meste totižto už viackrát pôsobil a jeho ďalší návrat sa konal aj pred aktuálnou sezónou. Čo rozhodlo o tomto kroku odchovanca tamojšieho klubu?

„Rozhodujúce bolo, že som nebol jediným hráčom, ktorý sa chcel vrátiť. Prišli aj chalani ako Marcel Holovič, Dávid Okoličány či Michel Miklík a v mužstve ostal aj Roman Kukumberg. Pre mňa to bola záruka toho, že Trnava môže hrať o vyššie priečky než v pominulých sezónach,“ vysvetlil na úvod svoj prestupový dôvod.

Súhra obrany a útoku

Hráč s extraligovými skúsenosťami bol počas viacerých pôsobení v našej druhej najvyššej súťaži členom nejedného trnavského mužstva. Vie teda veľmi dobre zhodnotiť silu momentálneho kádra.

„Už v predsezónnom období vyzeral náš tím papierovo naozaj dobre. V príprave sme odohrali slušné zápasy, ktoré naznačili, že budeme schopní dávať dosť gólov. Bola to však len príprava, dôležité sú ligové zápasy,“ vycítil ofenzívny potenciál spoluhráčov, s čím boli spojené aj tímové ambície do priebehu základnej časti.

„Pred štartom nového ročníka bolo naším cieľom dostať sa do play-off. Myslím si, že to je základným kameňom pre každú sezónu. V samotnej ligovej časti musíme isť dobrými výkonmi od zápasu k zápasu, no tým dlhodobým cieľom je jednoznačne účasť v nadstavbovej časti,“ stanovil hlavnú métu prebiehajúcej sezóny.

Na začiatku ročníka sa Trnavčanom pomerne často darilo vsietiť slušný počet gólov, ale nie vždy to pre nich znamenalo aj body. Viacero presných zásahov dokázali zaznamenať aj na ľade súperov, no vzostup v tabuľke to neprinieslo. Čomu pripisuje tamojší kapitán tento fakt?

„V úvode sme boli schopní dávať dosť gólov, no miestami sme ich dosť aj inkasovali. Dokázali sme ich streliť päť u súpera, následne však padlo sedem alebo osem do našej siete. Bolo to skutočne veľa. Výpomoc útočníkov smerom do defenzívy nebola ideálna, teraz sa to už ale zmenilo a ako tím sme za to veľmi radi,“ vyjadril pocit zlepšenej činnosti na vlastnej polovici klziska.

Marek Pač

Jurák je lídrom trnavskej produktivity. Zdroj: HK MŠK Indián Žiar nad Hronom

V šatni panuje víťazná nálada

Po troch prehrách v rade, ktoré znamenali výsledkovo najhoršiu sériu „gladiátorov“ v tejto sezóne, nasledovalo tímovo najvydarenejšie obdobie a trnavskému celku prinieslo štyri víťazstvá po sebe.

Pred touto úspešnou sériou neboli naše výsledky veľmi dobré, nedarilo sa nám, nešlo to podľa predstáv. Od vysokej prehry v Humennom sme ale odohrali päť duelov a inkasovali sme len sedemkrát. Je to dobrá vizitka zlepšenej defenzívnej práce, viac si navzájom pomáhame. V útoku disponujeme slušnou silou, ktorá nám dokáže priniesť góly, základom je však obrana,“ ponúkol pohľad na aktuálnu formu tímu.

Okrem toho však Juráka teší aj nedávne úspešné stretnutie so Skalicou. Záhoráci chceli do svojej zbierky pridať jedenásty zápas po sebe, v ktorom by sa im podarilo bodovať, no aj vďaka trom asistenciám tridsaťročného útočníka sa ich séria skončila na čísle desať a Trnava si pripísala cenný skalp.

„Sme radi, že sa nám podarilo zdolať Skalicu. Aktuálne máme jedno z lepších období, treba to využiť a vyhrať čo najviac zápasov. Nálada v kabíne je výborná, čo je podľa mňa prirodzené, keď sa mužstvu darí. Tešíme sa na tréningy aj zápasy a veríme, že to bude trvať čo najdlhšie,“ načrtol pozitívne nastavenie kolektívu hráč s juniorskými skúsenosťami zo zámoria.

Pomôcť mužstvu k úspechu

Trnavský rodák ide svojim kolegom príkladom a momentálne je najproduktívnejším hráčom tímu. Aké sú jeho osobné ciele do ďalšieho priebehu ligového kolotoča?

„Body sa odo mňa očakávali v každom z prvoligových mužstiev, kde som pôsobil. Samozrejme, stále ich môže byť aj viac, no mojím cieľom je dostať Trnavu do play-off. Mužstvu sa budem snažiť pomáhať čo najviac to pôjde. Je to však na každom z nás, okolo seba mám ale výborných hráčov, takže verím, že body budú pribúdať aj na moje konto. Dôležité sú však tie tímové, individuálne mi nebudú nič platné, keď nedosiahneme na náš kolektívny cieľ,“ vyjadril na záver ako správny kapitán túžbu po tímovom úspechu.


Nasledujúce zápasy

Pre vybrané tímy nie sú naplánované žiadne zápasy