Krajňák za svoju parádičku zaplatí, chváli kvalitu Humenného a duely s Trnavou

Súťažné dianie TIPOS Slovenskej hokejovej ligy v prvom kalendárnom mesiaci roku 2023 nasmerovalo do štatistík až 360 presných zásahov. Favoritov na najkrajší gólový zápis bolo niekoľko, no svetlá reflektorov si uchmatla parádna individuálna akcia a lahôdkové zakončenie Martina Krajňáka z Humenného.

Útočník „levov“ z východu republiky predviedol svoje šikovné ručičky a ofenzívne umenie v stretnutí 31. kola na ľade Trnavy. Po oku lahodiacej práci zvyšoval stav duelu na 5:3 pre Humenčanov.

„Puk som si prebral ešte v obrannej tretine. Spomínam si, že proti mne potom stáli dvaja obrancovia, jeden z nich spadol, na druhého mi vyšla kľučka pomedzi jeho nohy. Následne už som šiel sám na bránku, inštinktívne sa mi podarilo urobiť blafák a vyšlo to,“ opísal gólovú situáciu strelec mužstva, ktoré si z ľadu „gladiátorov“ napokon bralo výhru 7:6 po predĺžení.

Tešil ho vydarený individuálny počin o to viac, že prišiel v zápase proti tímu, ktorý v tomto ročníku neustále dokazuje svoju kvalitu a vyspelosť? „Stále je to o niečo lepší pocit, keď strelím gól mužstvu, ktoré je v tabuľke vyššie postavené,“ doplnil center druhej útočnej formácie.

Humenskému kádru a aj samotnému zakončovateľovi sa proti Trnavčanom v ligovom prostredí darí. Mužstvo zvíťazilo vo všetkých tohtosezónnych vzájomných stretnutiach a Krajňák sa v každom z nich gólovo presadil.

„S Trnavou je to stále prestrelka. Oba tímy hrajú otvorený hokej, takže je k videniu viac gólov. V našich dueloch sa nerodia nízke výsledky, dokáže v nich padnúť aj viac ako 10 presných zásahov. Ide o kvalitný hokej. Je to lepšie a zaujímavejšie, ako hrať proti brániacemu sa tímu, ktorý čaká v strednom pásme,“ ponúkol svoj pohľad.

V tomto súťažnom ročníku TIPOS SHL získali ocenenie za najkrajší gól mesiaca aj jeho spoluhráči Kristián Horvát a Jakub Ragan. Príde v šatni k nejakému podpichovaniu od spoluhráčov? „Podpichovanie? Asi budem musieť niečo pripísať do tímovej kasy v kabíne. Každú chvíľu to aj očakávam (smiech)."

Conor Landrigan

Útočník Humenného to na Trnavčanov vie. Zdroj: Šimurda sportsphoto

Počas aktuálnej sezóny nazbieral 26-ročný ofenzívny hráč viac bodov ako v tej minulej. Do veľkej miery to teda svedčí o dobrej tímovej chémii a športovej forme. „Jednoznačne. Povedal by som, že teraz máme kvalitnejšie mužstvo ako v minulom ročníku, vidno to aj pri pohľade na tabuľku. Chémia funguje v celom tíme. Ja som v útoku s Horvátom a Borovom už od predošlej sezóny, čiže nám to klape už dlhšie,“ pochvaľoval si súhru s kolegami.

Obdobie základnej časti už vrcholí. Prvá päťka tabuľky je pomerne vyrovnaná a poradie sa môže pred vyraďovacími bojmi ešte všelijako zamiešať. S akými ambíciami smerujú Humenčania do najbližších ligových súbojov?

„Určite by sme po základnej časti chceli byť najhoršie na druhom mieste. Je to tam nabité, v každom zápase môže vyskočiť hocijaké mužstvo. Môžeme skončiť ešte aj na štvrtej alebo piatej priečke. My sa však pozeráme pred seba. Radi by sme dohnali Žilinu, no to už bude zložitá úloha. Momentálne máme v zostave nejaké absencie, budeme to mať ťažké. Minimálny cieľom je však byť druhým tímom tabuľky,“ prezradil na záver jasnú métu klubu.