Landrigana špeciálny príspevok do klubovej kasy obišiel, verí v návrat na víťaznú vlnu

Od aktuálneho ročníka majú hráči jednotlivých účastníkov TIPOS Slovenskej hokejovej ligy postarané o motiváciu navyše. Ak sa im podarí vsietiť oku lahodiaci presný zásah a následne dostanú dostatočnú podporu od svojich priaznivcov, ocenenie za najkrajší gól mesiaca je ich. To decembrové si môže do vitríny úspechov vyložiť Conor Landrigan.

Americký útočník ukázal v zápase 23. kola proti Žiaru nad Hronom skvelý prehľad, výborné korčuľovanie a v neposlednom rade slušnú technickú vyspelosť. „Snažil som sa natlačiť na stred a dostať obrancov k sebe. Keď som sa priblížil k tomu na ľavej strane, druhý bek sa dostatočne neposunul, čiže stred zostal voľný. Zľava ešte korčuľoval spoluhráč, jedného obrancu natiahol na seba. Rozhodol som sa pretlačiť do zakončenia a vyšlo to,“ živí spomienky na najkrajší gól posledného kalendárneho mesiaca roku 2022.

Produktívny center ovládol anketu pomerne jednoznačným spôsobom. Hlasy mu neodovzdávali iba priaznivci zo Záhoria, ale aj početné zastúpenie zámorských podporovateľov. „Mám veľkú podporu nielen od spoluhráčov a priaznivcov v Skalici, ale aj od priateľov a rodiny v Severnej Amerike. Naozaj ma to veľmi teší,“ netají nadšenie 26-ročný rodák z USA.

Cenu, ktorá mu bude tento okamih pripomínať, si prebral počas posledného hracieho dňa pred reprezentačnou prestávkou. „Ani som nevedel, že dostanem ocenenie, takže som nepremýšľal nad tým, kam si ho uložím. Pravdepodobne ostane v mojej izbe,“ nakrátko sa zamyslel autor 32 kanadských bodov. Vyžiadal si klubový pokladník od ofenzívneho ťahúňa Skalice špeciálny príspevok do kasy? „Nie, mal som veľké šťastie! Stačilo trochu podpichovania od spoluhráčov a nemusel som platiť žiadne pokuty za výhru. Zatiaľ...“

Iný kontinent, rovnaký šport

Celok zo Záhoria je vôbec prvým zahraničným angažmánom Conora Landrigana. „V Skalici sa mi veľmi páči. Mesto je krásne a ľudia priateľskí. Vďaka ním sa tu cítim byť vítaný,“ stručne vyjadruje spokojnosť. Spočiatku mu robil spoločnosť v novom prostredí krajan Alec Semandel. Toho ale zdravotné problémy donútili Slovensko opustiť. „Bývali sme v rovnakom byte, trávili spolu každý deň. Určite mi tu chýba. Som však šťastný, že mám ďalších spoluhráčov, s ktorými môžem tráviť veľa času.“

Conor Landrigan

Conor Landrigan je lídrom produktivity HK ESMERO Skalica. Zdroj: Mário Bóna

„Odlišný štýl hry v Európe sa mi páči. Isté rozdiely oproti zámoriu tu sú, ale hokej je skrátka všade hokejom. Úplne rovnaký šport,“ reaguje na otázku ohľadom porovnania tunajšieho hokeja s tým za veľkou mlákou.

Skaličania momentálne neprežívajú príliš vydarenú pasáž základnej časti. Z predchádzajúcich desiatich vystúpení odchádzali ako víťazi iba dvakrát. „Každý tím si počas sezóny prejde vzostupmi a pádmi. Sú obdobia, kedy často vyhrávate, no nevyhnutne prídu aj tie menej priaznivé,“ uvedomuje si forvard aktuálne šiesteho mužstva tabuľky TIPOS SHL.

K zhoršenej fazóne podľa jeho názoru výrazne prispela početná maródka. „Mali sme smolu na množstvo zranení a chorôb v tíme. Dlhší čas sme neboli v kompletnom zložení. Som presvedčený, že čoskoro sa vrátime na víťaznú vlnu,“ pozitívne zakončuje Conor Landrigan, držiteľ ocenenia za najkrajší decembrový gól.