Levice sa môžu vzdialiť poslednému Breznu, na druhú priečku má zálusk Skalica

V ďalší hokejový piatok je pripravených päť duelov a vo všetkých pôjde o stretnutie tímu z vrchnej polovice tabuľky s tímom z druhej polovice tabuľky. Pred blížiacim sa koncom základnej časti sa však hrá o dôležité body na všetkých frontoch a tak zápasy nebudú mať jednoznačných favoritov. Azda najviac môžeme očakávať víťazstvo Žiliny nad Modrými krídlami a Dubnice nad slovenskou „osemnástkou“. Okrem toho na Záhorie pocestujú Žiarčania, Trnava privíta Topoľčany a Považská Bystrica doma vyzve Levice. 

Program hracieho dňa TIPOS SHL (piatok 18. február)

Dohrávka 38. kola

    vs        17:00   PRED ZÁPASOM   

Skalica sa momentálne nachádza na treťom mieste a práve v zápase proti Žiaru nad Hronom sa môže dostať o priečku vyššie. Doteraz druhý Martin má totiž náskok len dvoch bodov a o jeden zápas odohratý viac a v nadchádzajúcom kole nebude hrať. Naopak, Žiarčania zvádzajú boj o ôsmu priečku s Trnavou. Tá by im zabezpečila, že predkolo play-off začnú doma. Proti Skalici majú „indiáni“ pomerne dobrú bilanciu a podarilo sa im vyhrať v poslednom vzájomnom zápase. Na Záhorí však dostali v novembri výprask 0:7, a tak budeme zvedaví, či domáce prostredie zohrá pre Skaličanov dôležitú rolu aj tentoraz.

Lídri produktivity: Daniel Štumpf (68) – Martin Jakúbek (29)

Brankári: Dávid Borák (92,01 %) – Matej Šimo (90,60 %)

Vzájomné zápasy: Skalica – Žiar nad Hronom 3:2pp, 7:0, 3:5


Dohrávka 36. kola

    vs        17:30   PRED ZÁPASOM   

Trnavčanom sa túto sezónu proti Topoľčanom celkom darilo a z posledných dvoch vzájomných duelov vydolovali štyri body. Zaujímavosťou je, že oba tímy majú podobnú formu a v ostatných piatich stretnutiach si pripísali tri víťazstvá a jednu prehru po predĺžení. „Gladiátori“ však v poslednom kole dostali výprask od Martinu  1:7 a tento výsledok potrebujú hodiť za hlavy. „Žochári“ naopak zaznamenali dve výhry v rade a lepšie súčasné rozpoloženie môže byť na ich strane. Povzbudení sú navyše tým, že vďaka zlepšeným výkonom si prinavrátili štvrtú priečku na úkor Humenného.

Lídri produktivity: Roman Jurák (42) – Michal Novák (35)

Brankári: Juraj Hollý (90,68 %) – Erik Kompas (94,08 %)

Vzájomné zápasy: Trnava – Topoľčany 0:5, 3:4pp, 3:2


Dohrávka 36. kola

    vs       17:30   PRED ZÁPASOM   

Po tom, ako sa Žilinčania v predstihu stali víťazmi základnej časti TIPOS SHL, si zápasy môžu naplno užívať a pripravovať sa na rozhodujúcu časť sezóny. Obrovskú pohodu potvrdili už v ostatnom dueli na ľade Považskej Bystrice, ktorú prevýšili jednoznačne 7:0. „Vlci“ majú bezkonkurenčne najlepšiu obranu ligy, inkasovali o vyše tridsať gólov menej ako druhé Humenné. Presadiť sa pod Strečnom tak bude pre Modré krídla ťažkým orieškom, ale túto sezónu sa im už podarilo dotiahnuť v Žiline duel až do samostatných nájazdov. Aktuálne však ťahajú šesť prehier v rade a bodový zisk by bol prekvapením.

Lídri produktivity: Šimon Petráš (59) – Dušan Klučiar (34)

Brankári: Stanislav Škorvánek (94,86 %) – Ádam Beke (91,49 %)

Vzájomné zápasy: Žilina – Modré Krídla 6:3, 4:3sn, 2:0


Vložené 67. kolo

    vs        18:00   PRED ZÁPASOM   JOJ Šport

Slovenská „osemnástka“ naposledy veľmi prekvapila a porazila Považskú Bystrici jasne 5:1. Teraz ju čaká duel proti ďalšiemu považskému celku – Dubnici. Tá stráca práve na šiestych „panterov“ iba jediný bod a zatiaľ má štyri zápasy k dobru. Výhra nad reprezentačnými mladíkmi by jej mohla priniesť trojbodový zápis, v prvom vzájomnom stretnutí ale Spartak zaváhal a tešil sa až po nájazdovej lotérii. Momentálne je však v skvelej fazóne a vyhral štyri duely v rade a súboj s „osemnástkou“ je ideálnou príležitosťou pripísať si výhru aj piatykrát.

Lídri produktivity: Filip Ondruš (35) – Tomáš Pobežal, Viliam Kurila, Jakub Križan, Roman Kukumberg (10)

Brankári: Michal Gabriš (91,50 %) – Samuel Urban (90,42 %)

Vzájomné zápasy: Dubnica nad Váhom – SR18 3:2sn


Dohrávka 38. kola

    vs        18:00   PRED ZÁPASOM   

Považskobystrická snaha o šieste miesto vyzerala veľmi nádejne, no zdá sa, že poslednými výkonmi sa o túto šancu „panteri“ sami pripravili. V ostatných troch zápasoch strelili iba jeden gól a inkasovali štrnásť. Zmierňuje to síce fakt, že dva z troch súbojov boli proti vedúcej Žiline, no zároveň prehrali aj stretnutie so slovenskou „osemnástkou“ v pomere 1:5. Proti Leviciam tak majú dobrú príležitosť napraviť svoju reputáciu. Levičania však naplno bojujú o predposledné miesto a v ostatnom súboji sa im podaril husársky kúsok, keď porazili druhý Martin 2:1 po samostatných nájazdoch. Podobný výsledok by radi zopakovali aj proti Považanom, čo naposledy zvládli.

Lídri produktivity: Patrik Lušňák (33) – Jozef Mihalík (32)

Brankári: Mário Lamper (91,42 %) – Juraj Beržinec (91,14 %)

Vzájomné zápasy: Považská Bystrica – Levice 3:2, 3:1, 2:3pp


Súvisiace články