Líder v derby s posledným premožiteľom, vyrovnaný bude aj duel v Žiari nad Hronom

Mužstvá TIPOS SHL sa z vynútených prestávok vracajú v pravý čas - boje základnej časti totiž pomaly začínajú vrcholiť. Tesne pred uzavretím štvrtej desiatky duelov sú na programe zaujímavé stretnutia. Najväčším lákadlom je derby na Považí, v ktorom Martinčania privítajú Žilinu. O dôležité body sa bude hrať v súboji tabuľkových susedov medzi Žiarom nad Hronom a Trnavou. Neľahké úlohy sú nachystané na hokejistov Levíc a Brezna.

Program 39. kola TIPOS SHL (streda 2. február)

    vs        18:00   PRED ZÁPASOM   

Zaťažkávacia skúška je pripravená pre káder Levíc, ktorému v tabuľke na chrbát dýchajú Brezňania. „Levy" budú hostiť favorita zo Skalice a posledná ligová aktivita oboch celkov sa spája ešte s dátumom spred vyše dvoch týždňov. Hostia sa budú musieť mať na pozore, pretože domáci naposledy vytrápili favorita z Humenného. Vzájomná bilancia napovedá víťazstvo Záhorákov, ktorí budú chcieť ostať na druhej priečke, no Levičanov motivuje udržanie si jedenásteho miesta.

Lídri produktivity: Jozef Mihalík (29) - Daniel Štumpf (62) 

Brankári: Juraj Beržinec (92.22 %) - Dávid Borák (92.59 %)

Vzájomné zápasy: Levice - Skalica 3:5, 3:5, 2:6


    vs        18:00   PRED ZÁPASOM   JOJ Šport

Veľkolepý zápas sľubuje stret pri Váhu medzi Martinom a Žilinčanmi. O poslednú prehru aktuálneho lídra sa totiž postarali práve „rytieri", ktorí ešte v novembri zdolali svojho protivníka v jedenásťgólovej prestrelke. Odvtedy sa však Žilina vezie na obdivuhodnej vlne osemnástich víťazstiev, počas ktorej stratila len dva body. Vyrovnané meranie síl sľubuje aj skutočnosť, že zvyšné dva súboje týchto protivníkov dospeli až do predĺženia, v ktorom zakaždým našli iného víťaza. Okrem prípadného úspechu v derby ženie domácich dopredu aj vidina druhého miesta, motiváciou hostí je natiahnuť víťaznú šnúru na číslo 19.

Lídri produktivity: Matej Dírer (31) - Šimon Petráš (50)

Brankári: Vladimír Glosár (91.93 %) - Stanislav Škorvánek (94.34 %)

Vzájomné zápasy: Martin - Žilina 4:3pp, 6:5, 3:4pp


    vs       18:00   PRED ZÁPASOM   

Zaujímavý stret môže byť k videniu v Považskej Bystrici, kam zavítajú hokejisti Brezna. Januárová športová forma a výsledky z prvého kalendárneho mesiaca totiž velia vyhrať domácim, vzájomná bilancia ale taká jednoznačná nie je. Ani v jednom z troch doterajších stretov sa nejednalo o gólové hody a už vôbec nie o jednoznačnú záležitosť jednej strany. Zdá sa teda, že obe strany vedia, čo na protivníka platí. Ambíciou hostiteľa je dostať sa zo zóny zostupu, „panteri" však budú chcieť potvrdiť svoje miesto v hornej polovici tabuľky.

Lídri produktivity: Patrik Lušňák (27) - Maroš Surový (17)

Brankári: Mário Lamper (92.22 %) - Richard Alexander Pončák (91.78%)

Vzájomné zápasy: Brezno - Považský Bystrica 2:1,1:2, 0:2


    vs       18:00   PRED ZÁPASOM   

Tabuľkovo najvyrovnanejší boj je na programe v Žiari nad Hronom, ktorý bude hostiteľom duelu s Trnavou. Po štyroch prehrách sa domáci naposledy tešili z cenného víťazstva proti Humennému, k čomu čistým kontom dopomohla nová brankárska akvizícia v drese „indiánov" Juraj Ovečka. Výsledky hostí mali v januári opačný priebeh, keď po slušnom vstupe do mesiaca nasledovali dve prehry. Zaujímavosťou je, že v každom z troch tohtosezónnych vzájomných stretnutí sa Trnavčania proti nováčikovi súťaže presadili trikrát.

Lídri produktivity: Martin Jakúbek (22) - Roman Jurák (38)

Brankári: Juraj Ovečka (91.01 %) - Juraj Hollý (90,47 %)

Vzájomné zápasy: Žiar nad Hronom - Trnava 6:3; 1:3, 5:3

 


Súvisiace články