Lušňák po nepríjemnom zákroku takmer nedohral, napokon sa tešil z gólu i výhry

Považská Bystrica a Žiar nad Hronom nastúpili do vzájomného stretnutia už po tretíkrát v aktuálnej sezóne. Z dvoch predchádzajúcich meraní síl odchádzali víťazne „panteri“ a ani na tretí pokus na nich Žiarčania nedokázali nájsť recept. Bystričania mali skvelý úvod zápasu, keď  po prvom dejstve vyhrávali už rozdielom dvoch gólov. V druhej tretine svoj náskok navýšili už na 3:0, a tak sa zdalo, že v poslednej časti sa zápas bude už len dohrávať.  Žiarčania do nej však nastúpili ako nový tím a behom troch minút sa im podarilo znížiť na rozdiel jediného gólu. Žiadne ďalšie zaváhanie zo strany Považskej Bystrice však následne neprišlo, a tak sa „panteri“ tešili z prerušenia negatívnej série.

V prvých minútach zápasu sa hra prelievala zo strany na stranu, pričom oba celky sa chceli čo najrýchlejšie ujať vedenia. Vzápätí prišlo niekoľko presilových hier Bystričanov, po ktorých prevzali iniciatívu a v závere druhej tretine viedli už rozdielom triedy. V úvode posledného dejstva však mierne zaspali a dostali dva rýchle góly, čím sa zápas výrazne zdramatizoval.

„Z našej strany to bol dnes dobrý zápas. Tréner nám pred duelom povedal, že hneď od prvej minúty do toho máme ísť naplno, čo sa nám aj podarilo. Mali sme skvelý vstup, dokázali sme sa dostať do vedenia a následne ho brániť. Na začiatku tretej tretiny sme však mali mierny výpadok, dostali sme dva góly, no náš tréner si zobral timeout a dokázali sme sa vzchopiť,“  zhodnotil nedeľný zápas 26. kola Patrik Lušňák.

Po inkasovaní kontaktného gólu ostali „panteri“ mierne zaskočení, čo ponúklo ich súperovi niekoľko príležitostí na vyrovnanie, no tomu sa ani jednu z nich nepodarilo využiť. K slovu sa tak dostal útočník Považskej Bystrice Richard Jakubec, ktorý presnou strelou päť minút pred koncom vrátil domácim pokoj na hokejky.

„Na tento zápas sme sa začali pripravovať ihneď po stretnutí s Levicami. Chceli sme sem ísť suverénne pre tri body, no úvod zápasu nám mierne pribrzdili verdikty rozhodcov, ktorí nás poslali do niekoľkých oslaboviek. Bystričania to dokázali využiť, dôsledkom čoho sme následne mierne upadli a začala nám viaznuť súhra,“ povedal po zápase kapitán hostí Marek Pač.

Lušňák po nepríjemnom zákroku napokon aj s gólom

Záver prvej tretiny poznačil nepríjemný incident, keď jeden z hosťujúcich hráčov nedovolene atakoval Patrika Lušňáka. Ten po zákroku spadol bezvládne na ľad.

„Korčuľoval som za odrazeným pukom, no jeden z protihráčov smeroval od bránky priamo ku mne a chcel ma hrať telom. Mal som však sklonenú hlavu, takže ma trafil lakťom priamo do brady a na chvíľu ma vyplo. Som rád, že to dopadlo dobre a bol som schopný zápas dohrať,“ opísal nepríjemný moment Lušňák.

Patrik Lušňák

Skúsený forvard je najviac bodujúcim hráčom svojho mužstva. Zdroj: SportZoo

Tento nebezpečný zákrok však nijak neovplyvnil jeho následný zápasový výkon, čoho dôkazom bol aj gól na 3:0, vďaka ktorému naďalej ostáva najproduktívnejším hráčom Považskej Bystrice.

„Túto štatistiku nevnímam nijak špeciálne. Keď som prichádzal do tímu, s vedením sme sa dohodli, že mojou úlohou bude zbierať čo najviac bodov, čo sa mi zatiaľ darí. Myslím si však, že tá produktivita by mohla byť z mojej strany ešte o niečo väčšia. Šance na to mám, no občas je treba aj trochu šťastia,“ zhodnotil svoje osobné výkony najproduktívnejší hráč Považanov.

Nedisciplinovanosť ako faktor neúspechu

Zápasový rozbeh Žiarčanov ovplyvnili hlavne početné vylučenia. Najmä v prvých dvoch tretinách sa dopúšťali množstva nedovolených zákrokov, vďaka čomu dovolili hráčom Považskej Bystrice prevziať v stretnutí útočnú iniciatívu.

„Myslím si, že nedisciplinovanosť bola dnes určite jedným z faktorov, kvôli ktorým sme nedokázali uspieť. Niesom typ, ktorý by po zápasoch krivdil rozhodcom, no niektoré zákroky boli z môjho pohľadu hraničné. Chalani z Považskej hrajú už dlhšiu dobu spolu a v presilovkách sú veľmi dobre zohratí, takže je veľmi ťažké to brániť,“ vyjadril sa k otázke Pač.

Odraziť sa od záverečného dejstva

Hráči Žiaru nad Hronom nastúpili proti súperovi z Považskej Bystrice už po tretíkrát, no zo zápasu zakaždým odchádzali ako porazení. „Nemyslím si, že by nám vyslovene nejak nesedel ich herný štýl. Na každý zápas sa pripravujeme ako na nové stretnutie, nesústredíme sa na predchádzajúce výsledky. Proti Považskej Bystrici nám to zatiaľ nevyšlo, no verím, že štvrté vzájomné stretnutie bude úspešné pre nás,“ hovorí Pač.

Marek Pač

Kapitán „indiánov" verí v zlepšenie. Zdroj: HK MŠK Žiar nad Hronom/Mário Bóna

Napriek tomu, že Žiarčania odchádzali z Považskej Bystrice bez bodu, ich kapitán nevešal hlavu a zo zápasu sa snažil vytrhnúť pozitíva, na ktorých by on a jeho tím mohli ďalej stavať. „Sme radi, že sme zvládli dva predošlé zápasy, no chceme sa pozerať skôr do budúcnosti ako do minulosti. Našim cieľom je zbierať body v každom zápase s ktorýmkoľvek súperom z ligy. Veríme, že momentálnu desiatku priečku v tabuľke dokážeme opustiť a vyšvihnúť sa na vyššie pozície,“ praje si nositeľ kapitánskeho „C“ v šatni „indiánov“.

Zverenci trénera Norberta Javorčíka viditeľne zlepšili svoj herný prejav najmä v záverečnej časti hry, kedy dokázali priebeh stretnutia zdramatizovať. „Keby som mal v dnešnom stretnutí nájsť nejaké pozitívum, určite by ním bola tretia tretina, pred ktorou sme si v šatni povedali určité veci. Zomkli sme sa a na ľad sme vyskočili ako nový tím, vďaka čomu sme dokázali streliť dva rýchle góly. Neskôr sme tam mali šance aj na vyrovnanie, Považská znervóznela a my sme sa dostali do širšieho tlaku. Vyrovnať sa nám však nepodarilo, aj keď v závere sme ešte skúšali hru bez brankára, no taktiež bez výsledku,“ uzatvoril Marek Pač, obranca HK MŠK Žiar nad Hronom.


Súvisiace články