Martin cestuje do Topoľčian na šláger kola, v Trnave krajské derby so Záhorákmi

TIPOS Slovenská hokejová liga napíše už svoje dvadsiate pokračovanie, no prvýkrát sa bude odohrávať pred úplne prázdnymi tribúnami na všetkých štadiónoch. Najväčším ťahákom kola je zápas medzi Topoľčanmi a Martinom, ktoré oba majú dobrú formu. Zaujme tiež krajské derby v Trnave, kam sa vyberie Skalica, či súboj v Žiari nad Hronom, kde sa stretnú dve mužstvá bez formy – domáci a Modré krídla. V stretnutiach medzi Žilinou a Považskou Bystricou i medzi Dubnicou nad Váhom a Levicami sú favoriti pomerne jasne určení.

Program 20. kola TIPOS SHL (piatok 26. november)

   vs       ODLOŽENÉ   

PRED ZÁPASOM   

Zápas medzi Breznom Humenným sa neodohrá v plánovanom termíne a je odložený. Ako uviedol humenský klub na svojej facebookovej stránke, dôvodom odloženia je početná maródka v tíme. Chorá je viac ako polovica kádra Zemplínčanov.


    vs       17:30   

PRED ZÁPASOM   

Vyzerá to tak, že Topoľčany sú z najhoršieho vonku a vracajú sa na svoj vysoký herný aj výsledkový štandard. V posledných štyroch kolách si pripísali na konto maximálny počet bodov a len v jednom prípade inkasovali viac než jedenkrát. Naposledy „žochári“ vyhrali v Humennom proti chorobou oslabeným domácim 2:1. O nič ľahšie to nebudú mať v najbližšom kole. Ako súper sa im postaví Martin, ktorý z ostatných desiatich duelov nezvládol len jediný. Môžeme sa tak tešiť na atraktívne divadlo, navyše keď ide o tabuľkových susedov a každý bod bude mať vysokú hodnotu.

Lídri produktivity: Michal Kluka (21) – Matej Dírer (22)

Brankári: Erik Kompas (93,37 %) – Vladimír Glosár (91,14 %)

Vzájomný zápas: Martin – Topoľčany 3:4 s.n.


    vs         17:30     

PRED ZÁPASOM   

Trnavčania sa svojej nedávnej streleckej nemohúcnosti rýchlo zbavili a v ostatných troch dueloch vsietili desať gólov. Proti nim však nastúpi mančaft, ktorý má priemer takmer päť gólov na zápas. Skaličania sa po zakopnutí s Považskou Bystricou rýchlo otriasli, v poslednom kole zdolali Brezno a ďalšie tri body chcú doniesť aj z Trnavy. Stále totiž dýchajú na krk prvej Žiline, ktorá má na čele ligy len jednobodový náskok. Z prvého vzájomného stretnutia medzi Záhorákmi a Trnavčanmi sa stala bláznivá trinásťgólová prestrelka s víťazným koncom Skalice. Uvidíme, či jej Trnava dokáže vrátiť požičané.

Lídri produktivity: Roman Jurák (18) – Daniel Štumpf (41)

Brankári: Juraj Hollý (91,02 %) – Dávid Borák (93,23 %)

Vzájomný zápas: Skalica – Trnava 8:5


    vs        17:30   

PRED ZÁPASOM   

Žilina má za sebou zvláštny súboj v Leviciach, v ktorom sa hneď dvakrát dokázala presadiť vo vlastnom oslabení, no zároveň si dokázala skomplikovať situácia, keď v tretej tretine prišla o pohodlný náskok 4:1. Na podobný výpadok si musí dať pozor v najbližšom zápase proti Považskej Bystrici. Tá bola v skvelej forme, ťahala päťzápasovú víťaznú šnúru, no uťala sa v poslednom kole v Trnave. „Panteri“ budú mať určite dostatočnú motiváciu ukázať sa proti lídrovi ligy a hoci prvý vzájomný duel dopadol jednoznačne pre „vlkov“, v druhom môže byť všetko inak.

Lídri produktivity: Šimon Petráš (24) – Miroslav Zaťko (15)

Brankári: Stanislav Škorvánek (93,16 %) – Tomáš Hrušík (92,11 %)

Vzájomný zápas: Považská Bystrica – Žilina 1:6


     vs        18:00  

PRED ZÁPASOM   

Posledné tri zápasy Dubnice nad Váhom dospeli až do predĺženia, proti Levičanom však bude pomerne jasným favoritom. Napriek tomu nemožno očakávať ľahký súboj. Levice ukázali veľké odhodlanie v poslednom stretnutí so Žilinou, keď na súpera nestačili len o jediný gól. Stále sú učupené na dne tabuľky, no na predposledné Brezno strácajú iba tri body, čo je pre Levičanov zaiste dobrá motivácia. Ak chcú Dubničania naplno bodovať, musia si dať pozor, aby súpera nepodcenili.

Lídri produktivity: Filip Ondruš (25) – Samir Saliji, Edmund Piačka, Adam Tužinský (12)

Brankári: Michal Gabriš (90,27 %) – Roman Rychlík (89,49 %)

Vzájomný zápas: Levice – Dubnica nad Váhom 1:3


    vs        18:00 

PRED ZÁPASOM   

V poslednom dueli 20. kola uvidíme súboj tímov, ktoré sa momentálne nemôžu pochváliť dobrou formou. Domáci Žiar nad Hronom v stredu prehral už šiesty zápas v rade a hoci bol v poslednom dueli Dubničanom vyrovnaným súperom, nedokázal si udržať jednogólový náskok v tretej tretine. Podobná situácia je aj u Modrých krídiel. Oba celky by sa už radi chytili a začali si pravidelne pripisovať body. Prvý vzájomný duel lepšie zvládli mladí Slovanisti a tak Žiarčania majú súperovi čo oplácať.

Lídri produktivity: Jozef Mihalík (17) – Dušan Klučiar (23)

Brankári: Matej Šimo (92,17 %) – Ádam Beke (92,06 %)

Vzájomný zápas: Žiar nad Hronom – Modré Krídla (2:5)

 


Súvisiace články