Martin po karanténe cestuje k rozbehnutým „panterom“, Žiar by rád vylepšil pokazený mesiac

V nedeľu nám TIPOS Slovenská hokejová liga prinesie dva zápasy. Prvý duel odohrajú dobre naladení Považskobystričania proti Martinčanom, pre ktorých pôjde po vyše dvoch týždňoch o prvý duel po nútenej izolácii. Tretíkrát v týždni sa na vlastnom ľade predstaví Žiar nad Hronom, ktorý sa pokúsi vylepšiť nevydarený týždeň v stretnutí s Humenným. 

Program TIPOS SHL (nedeľa 30. január)

   vs       17:00   Zápas 36. kola

PRED ZÁPASOM   

Na Považí náš čaká zaujímavý duel, ktorého výsledok môžeme predpokladať iba ťažko. „Panteri“ sa aktuálne prezentujú vo výbornej forme, keď po návrate z karantény zaznamenali tri výhry a žiadnu prehru. To ich vynieslo na priebežnú šiestu pozíciu v tabuľke na úkor Dubnice, ktorá však má zápas k dobru a každý získaný bod tak môže mať pre Považskú Bystricu cenu zlata. Martinčania predvádzali takisto dobré výkony a stabilne sa držia v prvej trojke ligy. Zastavil ich však koronavírus, pričom od posledného duelu ubehli viac ako dva týždne. Je teda otázne, v akej forme sa tím z Turca vráti na ľad proti rozbehnutým „panterom“.

Lídri produktivity: Patrik Lušňák, Miroslav Zaťko (26) – Matej Dírer (31)

Brankári: Mário Lamper (92,22 %) – Vladimír Glosár (91,86 %)

Vzájomné zápasy: Považská Bystrica – Martin 4:2, 3:4, 3:4


    vs       18:00   Zápas 33. kola

PRED ZÁPASOM   

Žiarčania sa momentálne nenachádzajú v najlepšom rozpoložení. Zo šiestich duelov v januári zvíťazili iba jediný raz a momentálne ťahajú nepopulárnu sériu štyroch prehier v rade. Náročné to budú mať aj v najbližšom zápase, keď sa ich súper z Humenného bude snažiť vylepšiť si náladu po ostatnej vysokej prehre v Žiline. Najväčšou motiváciou pre Zemplínčanov je však iste pohľad do tabuľky, v ktorej zvádzajú boj o štvrtú priečku s Topoľčanmi. Zverenci trénera Parfyonova zatiaľ ťahajú za kratší koniec a potrebujú každý jeden bod. To však platí aj o domácom tíme pokukujúcom po deviatej a ôsmej priečke a tak o náboj v stretnutí nebude núdza.

Lídri produktivity: Martin Jakúbek (22) – Dominik Borov (30)

Brankári: Matej Šimo (90,92 %) – Eugen Rabčan (92,65 %)

Vzájomné zápasy: Žiar nad Hronom – Humenné 4:1, 1:3


Súvisiace články