Namiesto šestice iba trojica zápasov, Martin v súboji „rytierov“ útočí na druhé miesto

V TIPOS Slovenskej hokejovej lige nás čaká 33. kolo, ktoré uzatvára tretiu štvrtinu základnej časti. Malo sa v ňom predstaviť všetkých dvanásť účastníkov súťaže, avšak kvôli výskytu koronavírusu v šatni Považskobystričanov, Žiarčanov a Trnavčanov napokon uvidíme len trojicu duelov. Brezno cestuje na martinský ľad, Skalica doma vyzve v televíznom zápase Dubničanov a Topoľčany sa pokúsia potvrdiť svoju dobrú formu v Leviciach.

Program 33. kola TIPOS SHL (piatok 14. január)

    vs        17:00   PRED ZÁPASOM   

Martinčania vstúpia do zápasu s Breznom povzbudení víťazstvom, ktoré si pripísali v ostatnom dueli na Zemplíne. Výhrou 3:1 nad Humenným sa bodovo vyrovnali druhej Skalici, oproti ktorej majú dokonca zápas k dobru. Azda teda nič nebude pre domácich väčšou motiváciou ako šanca dostať sa na úkor Záhorákov na druhé miesto. Úplne v inom rozpoložení sa momentálne nachádza Brezno, ktoré si šesť zápasov v rade nepripísalo výhru a na predposledné Levice stráca osem bodov. Ak sa ešte Horehrončania chcú odlepiť z dna tabuľky, mali by sa čím skôr nakopnúť k lepším výkonom.

Lídri produktivity: Matej Dírer (30) – Peter Melcher (16)

Brankári: Vladimír Glosár (91,76 %) – Juraj Ovečka (90,55 %)

Vzájomné zápasy: Martin – Brezno 4:1, 3:2


    vs        17:00   PRED ZÁPASOM   JOJ Šport

Skaličanom nevyšiel vstup do nového roka podľa predstáv, keď z troch duelov vyťažili len štyri body. Stále im patrí priebežné druhé miesto, ale na krk im už dýcha Martin. Záhoráci to pred záverom základnej časti nebudú mať ľahké a potrebujú začať bodovať naplno. Proti Dubnici nad Váhom by to nemusel byť až taký problém, veď doterajšie dva vzájomné zápasy vyhrala Skalica rozdielom triedy. Spartak momentálne predvádza kolísavé výsledky a vyše mesiaca si nepripísal dve výhry po sebe. V tabuľke mu patrí šiesta priečka, no ak by zabral, mohol by časom ohroziť aj piate Humenné.

Lídri produktivity: Daniel Štumpf (58) – Filip Ondruš (32)

Brankári: Dávid Borák (92,56 %) – Michal Gabriš (91,77 %)

Vzájomné zápasy: Skalica – Dubnica nad Váhom 4:1, 5:2


    vs       18:00   PRED ZÁPASOM   

Levice v poslednom kole nezvládli súboj o dôležité body s Modrými krídlami, hoci po prvej tretine viedli 2:0. Bratislavčania sa vo zvyšku zápasu presadili trikrát a vzali si všetky body. V najbližšom zápase si domáci môžu napraviť renomé, proti Topoľčanom to ale prechádzka ružovou záhradou nebude. „Žochári“ sa otriasli z domácej prehry s Humenným a v posledných dvoch dueloch nastrieľali súperom neuveriteľných sedemnásť gólov. Poltucet nadelili Martinu a jedenásť kúskov nasúkali Žiarčanom. Pritom sami inkasovali iba po jednom góle. Hostia budú v Leviciach jasným papierovým favoritom a akékoľvek ich zaváhanie by bolo prekvapením.

Lídri produktivity: Jozef Mihalík (26) – Michal Novák (29)

Brankári: Juraj Beržinec (92,18 %) – Erik Kompas (93,74 %)

Vzájomné zápasy: Levice – Topoľčany 5:3, 3:1


Súvisiace články