Martinčania sa obávali do posledných sekúnd, Hollý vyslal kritiku do vlastných radov

O všetkom rozhodne záverečná siedma bitka séria. Podľa papierových predpokladov mala byť najvyrovnanejšou štvrťfinálovou konfrontáciou práve tá medzi Trnavou a Martinom. Štvrtý s piatym tímom po základnej časti si nič nedarujú. Už teraz je jasné, že v nedeľu bude jeden z tejto dvojice nesmierne sklamaný.

Bližšie k prieniku medzi kvarteto najlepších mali „gladiátori“, ktorí do Turca pricestovali s mečbalom. Domáci ho ale dokázali odvrátiť. „Prvé dve tretiny videli diváci dobrý hokej iba z jednej strany. My sme sa konečne zobudili až v treťom dejstve. Ani to však nestačilo. Domáci dnes hrali ako pitbully, náš výkon radšej k ničomu prirovnávať nebudem,“ vravel po stretnutí číslo šesť sklamaný brankár Juraj Hollý.

Skúsený muž v maske kryl 45 streleckých pokusov Martinčanov, no ani to nestačilo inak ofenzívne efektívnym Trnavčanom na triumf. „Zvíťazili zaslúžene, my s takýmto hokejom nemôžeme chcieť postúpiť ďalej. Asi sme čakali na zázrak,“ vysielal kritiku do vlastných radov.

Martin - Trnava

Ani spoľahlivý výkon brankára Hollého „gladiátorom" nestačil. Zdroj: Radim Ziman

Obavy do posledných sekúnd

„Rytierom“ po výhre spadol malý kameň zo srdca. Do zápasu naskočili „s nožom na krku“, akékoľvek zaváhanie by bolo osudným. „Od začiatku bolo na hráčoch vidieť veľkú snahu. Čo ma mrzí, je opäť vysoký počet nepremenených príležitostí. Rovnako ako v prípade druhého domáceho stretnutia, aj teraz nás to mohlo stáť zápas. Do poslednej chvíle sme sa obávali. Chalani ale ukázali vôľu po víťazstve. Hrali so srdcom, tak to má vyzerať,“ spokojne vravel na margo svojich zverencov hlavný tréner Rudolf Jendek.

Martinská kabína si dôležitosť duelu veľmi dobre uvedomovala. „Nemohli sme si dovoliť prehrať. Bolo to psychicky náročné stretnutie. Zvládli sme ho a do Trnavy ideme vyhrať. Nechceli sme si ani pripustiť, že by to mohlo byť posledné vystúpenie sezóny. My bojujeme, kým môžeme,“ hodnotil Lukáš Toma, ktorý si pri úvodnom presnom zásahu pripísal sekundárnu asistenciu.  

Martin

Martinčania si vydýchli, avšak boj neskončil. Zdroj: Radim Ziman

V Turci sa piaty tím po základnej časti mohol spoľahnúť na podporu takmer 1500 fanúšikov. Siedmy zápas zasa znamená výhodu domáceho prostredia pre Trnavu. „Ideme tam s cieľom vybojovať víťazstvo. Musíme sa tlačiť do bránky, skúšať to na brankára. Máme problém strieľať góly, musíme ale pokúšať šťastie. Raz sa nám musí niečo odraziť,“ verí pred vyvrcholením dramatickej štvrťfinálovej série 26-ročný forvard.

Podľa opory „gladiátorov“ spomedzi troch žŕdok musia predviesť zverenci Martina Barana diametrálne odlišný výkon. „Nemôžeme hrať tak ako dnes. Čakajú nás jednoduché počty. Ak v nedeľu neuspejeme, v pondelok ideme do práce. Ak zvíťazíme, sezónu si predĺžime.“