Martinčanov nepoložili ani štyri góly Šmídu, na obrat proti „svojim“ zavelil Linet

Druhé tohtosezónne derby o Strečno prinieslo skvelé hokejové predstavenie. Posilnení Martinčania v ňom chceli zopakovať výhru zo Žiliny,  naopak, hladní „vlci“oplatiť Martinčanom domácu porážku. V gólovej prestrelke, ktorá priniesla až jedenásť presných zásahov, sa napokon zrodila výhra martinských „rytierov“.

Ani vynikajúci vstup do zápasu „vlkom“ nepomohol. Tí sa v Martine síce rýchlo ujali vedenia, ale druhá tretina im zlomila väzy. Na martinský obrat zavelil Jakub Linet, ktorý hosťuje v metropole Turca práve zo žilinského klubu.

„Bol to veľmi náročný duel. My sme vedeli, že Žilina má veľmi kvalitný káder. Ich mužstvo hrá rýchly a agresívny hokej, čo sa potvrdilo aj dnes. Veľmi rýchlo sa dostali do vedenia, keď sme urobili pár chýb, ktoré by sa nám nemali stávať. Bohužiaľ, súper to hneď potrestal. Potom sme aj s troškou šťastia vyrovnali. Podstatné bolo, že sa nám podarilo vyrovnať veľmi rýchlo a tým sa vyrovnal priebeh celej hry aj opticky. Ďalej to z môjho pohľadu bola už len taká naťahovačka o jednom presnom zásahu. My sme boli tí šťastnejší, ktorí na konci dali ten gól a ubojovali sme to obetavým výkonom až do samotného konca,“ prezradil bezprostredne po stretnutí 31-ročný martinský útočník Jakub Linet.

Štyri góly naposledy v doraste

Až šesť vylúčení v druhej časti posadilo „rytierov“ na koňa a tí zaslúžene obrátili priebeh derby vo svoj prospech. V tretej časti síce hostia vyrovnali, ale po ďalších vylúčeniach inkasovali a na gól Dírera už odpoveď nenašli.

„Nevyšlo to. Pri hre 5 na 5 sme boli v prvej tretine lepší. Súper potrestal naše dve chyby, na ktorých sa následne chytil. Už sa to potom s nami tiahlo. Toto bolo navyše derby, a to býva vždy vyhrotené, nič sme si medzi sebou nedarovali. V závere nám potom chýbalo aj šťastie. Myslím si, že sme sa zbytočne a hlavne často nechali vylučovať. Keby sme sa vylúčeniam vyvarovali, určite by sme tento zápas vyhrali,“ zhodnotil po stretnutí Sebastián Šmída, autor štyroch žilinských gólov.

Šmída tak mohol byť spokojný aspoň so svojím výkonom. Hetrik zaknihoval ešte v úvodnej časti hry, k nemu pridal bekhendom aj štvrtý gól. „Už sa mi to raz podarilo, bolo to však dávno. Myslím, že to bolo ešte v doraste. Takže bolo to naozaj veľmi dávno,“ priznal s úsmevom center Žiliny aj napriek prehre. Dvadsaťdvaročný rodák zo Skalice zaťažil kontá súperov v tejto sezóne už dvanástimi presnými zásahmi.

Jakub Linet

Jakub Linet v derby proti „svojej“ ŽilineZdroj: Igor Pĺž/Vlci Žilina

Linetov zápas proti „svojim“

Zaskočil Mikoláša a zuby má všetky. Tak môžeme zhodnotiť pôsobenie Jakuba Lineta v stredajšom derby. Najskôr využil dobrú prácu fínskych kolegov v útoku pri vyrovnávajúcom treťom góle po 19 sekundách hry druhého dejstva.

„Riku veľmi dobre napádal. Prišla tam rýchla výmena pukov medzi mnou a Riku Tiainenom a hovorím si, že vystrelím z prvej, a som rád, že som zaskočil Maroša Mikoláša,“ k čomu doplnil na margo komunikácie so svojimi fínskymi kolegami z prvej útočnej formácie, „komunikujeme aj univerzálnym hokejovým jazykom. Anglicky vieme čo-to, nejaké základy máme všetci. Je to tak rukami-nohami,“ dodal s úsmevom žilinský rodák aktuálne vo farbách Martina.

Aj preto to bol preňho špeciálny duel. Linet je totiž v Martine na hosťovaní práve z klubu spod Dubňa.„Vždy sú to pre mňa troška špecifické zápasy a je to aj derby. Som však momentálne hráčom Martina, kde sa pokúšam podávať čo najlepšie výkony v prospech tohto mužstva,“ hovorí Linet.

Tridsaťjedenročný center si popri presnom zásahu odniesol aj zásah iný. Ten už bol menej príjemný. „Bol tam nejaký zásah hokejkou do tváre v tretej tretine. Ono sa to pri hre stane. Spadol som a zakliesnili sa nám hokejky. Zuby sú všetky, takže je všetko v poriadku,“ zakončil s úsmevom na perách, spokojný po zisku troch bodov, Jakub Linet.


Prehľad zápasu

6
Góly Góly
5
45 (13,33 %)
Strely Strely
34 (14,71 %)
25 (83,33 %)
Zákroky Zákroky
43 (87,76 %)
2/8 (25,00 %)
Presilové hry Presilové hry
1/4 (25,00 %)
3/4 (75,00 %)
Oslabenia Oslabenia
6/8 (75,00 %)
0/0 (0,00 %)
Vhadzovania Vhadzovania
0/0 (0,00 %)
Kompletný prehľad zápasu

Súvisiace články