Martinské srdiečko vyhralo tretí finálový zápas, no Michalovce nepanikária a veria v titul

Finále St. Nicolaus 1. Hokejovej ligy prinieslo tri taktické bitky, v ktorých padlo dohromady len osem gólov. Hlavnými postavami série sú zatiaľ brankári a víťazstvo si uchmatol vždy ten tím, ktorý dokázal potrestať chyby súpera. Zatiaľ sa to darí lepšie Martinu. Finále sa do Turca presťahovalo za vyrovnaného stavu, čo Rytierom vyhovovalo. V prvom dueli na domácom ľade prišiel modro-bielych podporiť plný štadión, za čo sa im hokejisti odvďačili ďalším víťazstvom. Favorizované Michalovce sa strelecky trápia a v posledných dvoch dueloch strelili len jeden gól. Napriek tomu veria v otočenie série a prvoligový titul.

 

Na Michalovce platí jednoduchá hra

Napriek tomu, že Duklu zastihli gólové suchoty, Martinčania sú si vedomí sily svojho finálového protivníka. „Michalovce sú veľmi dobrý súper a v tejto sérii to treba hrať tak, ako sme ukázali naposledy. Víťazstvo sme si jednoducho vybojovali vlastným srdiečkom na ľade. Tak ako to je, nám to jednoducho sedí,“ prezradil útočník Matúš Rudzan.

Svoje slová následne konkretizoval a prezradil, s akou taktikou uspeli proti favoritovi. „Snažili sme sa strážiť stredné pásmo, nepúšťať súpera do brejkov. Na Michalovce platí jednoduchá hra a rýchle odovzdávanie pukov.“ 

Zverenci trénera Spišáka sa dokázali zomknúť a momentálne majú k prvoligovému titulu bližšie. „Pomohol nám najmä druhý zápas. Vypadli nám síce niektorí hráči, no snažili sme sa ako tím zomknúť. Výborne nám zachytal brankár, stretnutie sme dostali až do predĺženia, v ktorom sme ho dokázali zvrátiť v náš prospech,“ vrátil sa Rudzan k druhému zápasu série, ktorý Martin vyhral 2:1 po predĺžení. 

 

Dukla sa potrebuje gólovo chytiť

V nepríjemnej situácii sa tak ocitli hokejisti Michaloviec. Duel v Martine si opäť prehrali vlastnými chybami. "Zápas bol z oboch strán vyrovnaný, rozhodli dve strely. Inkasovali sme góly po našej hrubej chybe a okamžite po vylúčení hráča. V takejto chvíli už len veľmi ťažko doháňate náskok súpera,“ priznal jeden z lídrov Dukly Marek Mašlonka.

V základnej časti suverénni Michalovčania hovorili o extraligových ambíciách, avšak vlastnými chybami si skomplikoval cestu za svojim cieľom. Navyše ich zastihlo strelecké trápenie v tom najhoršom momente. „Nemôžeme určite akceptovať, že sme v dvoch stretnutiach strelili jeden gól. V Martine nám to jednoducho nešlo. Sám som mal v tretej tretine gól na hokejke a nepadlo to tam. Verím, že to v ďalšom zápase zlomíme,“ zaželal si 32-ročný útočník.

Mašlonka prízvukuje, že v sobotu bude dôležité sa gólovo prebudiť čím skôr. „Je jedno, aký to bude gól. Musíme dať aj škaredý gól, či už to bude odrazený puk, puk od hlavy či od ruky. Jedným gólom je potrebné sa chytiť, pretože vieme, že máme na to vyhrať celú súťaž. Za týmto cieľom ale treba ísť.“  

 

Martin ženú vpred plné tribúny

Martinský recept na tretie finálove víťazstvo znie jasne. „Neostáva nám nič iné, len bojovať. Musíme rýchlo dostávať puky z pásma, Michalovce majú silných útočníkov, ktorí sa dokážu presadiť. Treba len dostať puk z pásma, možno zúročiť nejaké brejky a dúfam, že nám to tam popadá,“ zaželal si Matúš Rudzan.

Jeho protihráč Marek Mašlonka vie, že Martin bude mať psychickú výhodu a dopredu ho budú hnať tisícky priaznivcov. „Martinčanov ženú za víťazstvom plné tribúny, rovnako to bolo ale aj u nás. K finále však takáto atmosféra patrí. Sme radi, že bavíme ľudí.“

Michalovčania si uvedomujú vlastnú silu a nelámu nad finálovou sériou palicu. Na radikálne zmeny v taktike či systéme sa nechystajú. „Pred ďalším zápasom netreba nič meniť, iba ho vyhrať. Dúfam, že štvrtá bitka bude mať šťastný koniec pre nás.“