Michalovce dominovali základnej časti, play-off začne už v piatok

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce sa stali víťazmi základnej časti St. Nicolaus I. ligy 2018/2019. Zemplínčania nazbierali v 45 zápasoch 117 bodov a mali najproduktívnejší útok aj najpevnejšiu defenzívu spomedzi všetkých dvanástich tímov. Navyše, pred vyraďovacou častou majú vynikajúcu formu, keďže triumfovali v šestnástich dueloch v sérii.

Na druhej priečke s výrazným odstupom 22 bodov sa umiestnil Martin, na tretej pozícii figuruje Dubnica nad Váhom a výhodu domáceho prostredia v úvode play-off budú mať aj štvrté Topoľčany.

Štvrťfinále vyraďovacej fázy odštartuje už v piatok 1. februára a semifinalistov spoznáme najneskôr 8. februára. V sériách hraných na tri víťazstvá si zmerajú sily Michalovce so Spišskou Novou Vsou, Martin s HC Bratislava, Dubnica s Humenným a Topoľčany so Skalicou.

Semifinále sa začne v pondelok 11. februára a na postup bude potrebné zvíťaziť štyrikrát. Rovnako na štyri víťazstvá sa bude hrať aj vo finálovej sérii, ktorej prvý zápas sa uskutoční v pondelok 25. februára. Úspešnejší z finalistov potom vyzve posledný tím tipsportligovej tabuľky v baráži o postup do najvyššej súťaže.

Sezóna sa ešte nekončí ani pre mužstvá na deviatej až dvanástej priečke po základnej časti, ktoré proti sebe nastúpia v šiestich kolách fázy o play-out. Najhorší tím spomedzi kvarteta zo spodku tabuľky bude následne bojovať v baráži o zotrvanie v 1. lige s víťazom 2. ligy.

 

Štvrťfinálové dvojice play-off St. Nicolaus 1. Hokejovej ligy

HK Dukla Ingema Michalovce - HK Spišská Nová Ves

HK Martin - HC Osmos Bratislava

MHK Dubnica - MHK Humenné

HC Topoľčany - HK Skalica

 

Štvrťfinále play-off - termíny: 1., 2., 5. prípadne 6. a 8. februára

Semifinále play-off - termíny: 11., 12., 15., 16. prípadne 18., 20. a 22. februára

Finále play-off - termíny: 25. a 26. februára, 1., 2. prípadne 4., 6. a 8. marca