Michalovce sú odhodlané opäť zabojovať o Tipsport ligu

Michalovce majú za sebou najúspešnejšiu sezónu vo svojej novodobej klubovej histórii. Hoci ju začali v ťažkých podmienkach na cudzom ľade vo Vranove nad Topľou, na jej konci sa tešili zo zisku prvoligového zlata na vypredanom a vynovenom domácom štadióne.

Prvýkrát si zahrali aj baráž o Tipsport ligu, kde im k postupu chýbalo vyhrať jeden z dvoch nezvládnutých zápasov proti Detve. V novom ročníku sú však „Vojaci“ opäť odhodlaní bojovať o popredné miesta a prienik do slovenskej najvyššej súťaže.
 

Predsezónna príprava

Prípravu môžu Michalovce hodnotiť veľmi pozitívne, po úvodnej prehre s Nowym Targom naštartovali sériu siedmich víťazstiev, keď porazili dokonca aj extraligové tímy Liptovského Mikuláša a Miškolca. Okrem toho sa zverenci trénera Miroslava Chudého stali víťazmi Spišského pohára. Zemplínčania tak ukázali pred novou sezónou veľký potenciál a vyzerajú byť výborne pripravení na ostrý štart ligy.

Výsledky prípravných stretnutí HK Dukla Ingema Michalovce
(9 zápasov - 7 výhier, 2 prehry)

10. 8. 2018

Michalovce – Nowy Targ

3:4

P

15. 8. 2018

Michalovce – Miškolc

3:1

V

17. 8. 2018

Nowy Targ – Michalovce

0:3

V

23. 8. 2018

Michalovce – Poprad B

8:2

V

24. 8. 2018

Michalovce – Sosnowiec

5:2

V

25. 8. 2018

Spišská Nová Ves – Michalovce

1:4

V

30. 8. 2018

Michalovce – Liptovský Mikuláš

4:1

V

4. 9. 2018

Michalovce – Humenné

4:2

V

7. 9. 2018

Miškolc – Michalovce

0:4

P


 

Nové posily

Základ majstrovského kádra michalovskej Dukly ostal pohromade, hoci z pätice vlani najproduktívnejších hráčov ostali v tíme len Radovan Cútt a Jakub Linet. V klube zotrvala skúsená brankárska jednotka Adam Trenčan spoločne s lídrami defenzívy Tomášom Valečkom, Marekom Kolbom či Danielom Hančákom. Straty útočníkov Solomončaka, Brezniaka, Halása či Jokeľa ale môžu byť citeľné.

Vedenie však siahlo po viacerých osvedčených menách, z Prešova získalo až šesticu elitných hráčov. Zadné rady vystužila osvedčená dvojica Hopkovič - Novický, útok zas dvojnásobný majster Slovenska Marcel Baláž či ukrajinský reprezentant Vladislav Gavrik. Dukla siahla aj po ďalšej zahraničnej posile, Igorovi Safaraleyevovi z VHL ligy, kde majú ruské mužstvá z KHL svoje farmy. Zaujímavým letným úlovkom môže byť tiež Mário Róth, 24-ročný útočník s vyše stovkou štartov v extralige v dresoch Banskej Bystrice a Detvy.
 

Káder HK Dukla Ingema Michalovce

Brankári: Trenčan, Tkáčik, M. Lamper
Obrancovia: Bdžoch, Hančák, Hopkovič, Kolba, Korenko, Novický, Valečko
Útočníci: Baláž, Balko, Banovský, Chalupa, Cútt, Gavrik, Hamráček, Linet, Mašlonka, Mesaroš, Piatak, Pulščák, Róth, Safaraleyev, Toma

 

Zhodnotenie prípravy a ciele do sezóny

Peter Tirpák (generálny manažér HK Dukla Ingema Michalovce): „S prípravou sme spokojní a hoci sme sa nezameriavali na výsledky, víťazstvá nás povzbudili. Zdá sa, že liga bude v novom ročníku vyrovnanejšia. Martin vyzerá byť silný, dobré tímy majú aj Topoľčany, Dubnica, Skalica, Bratislava a ani Humenné spolupracujúce s Košicami nebude iba do počtu. V lete sme doplnili káder o nové posily a očakávame od nich, že nám pomôžu obhájiť prvenstvo v 1. lige. Ak sa nám to podarí, určite sa budeme chcieť pobiť aj o postup do Tipsport ligy. Staronový systém baráže by mohol byť v určitom smere lepší, vlani sme totiž odohrali náročné play-off a následne sme ešte dva mesiace hrali baráž. Je ťažké udržať hráčov vo forme tak dlho. Baráž na štyri víťazné zápasy by preto mohla byť prechodnejšia.“
 

Naša prognóza

Michalovce majú za sebou vynikajúcu sezónu, vyhrali 1. ligu a v baráži sa dôstojne bili o účinkovanie v Tipsport lige. Svoj boj o postup medzi slovenskú hokejovú elitu nevzdávajú, opäť postavili silný káder z elitných prvoligových hráčov, ktorí sa dobre poznajú a môžu spoločne vytvoriť silný kolektív siahajúci na najvyššie méty v našej druhej najvyššej hokejovej súťaži. Dokázali to už v príprave, keď porazili extraligový Liptovský Mikuláš či Miškolc. Konkurencia v 1. lige sa zdá byť silnejšia ako vlani, no očakávame, že Dukla sa v nej nestratí a znova sa pozrie minimálne do finále.
 

Tip na umiestnenie v tabuľke: 1. – 3. miesto

 

Foto: Peter Brendza, www.novinyzemplina.sk