Modré krídla zostrelili Bratislavčania. Šandor: Zaujímavé a zároveň divné

Sídlia iba niekoľko kilometrov od seba a obrovská konkurencia medzi nimi vládne vo všetkých smeroch. Reč je o dvojici miest zo západu Slovenska – Trnave a Bratislave. V rámci druhého kola TIPOS Slovenskej hokejovej ligy pribudlo na hokejovú mapu nové derby doposiaľ známe predovšetkým z futbalových trávnikov.

Špeciálnu príchuť mal zápas pre hneď niekoľkých hráčov. Dres „gladiátorov“ obliekal okrem bratislavských rodákov Romana Kukumberga a Juraj Hollého napríklad aj Peter Šandor, odchovanec Slovana. „Bolo to zaujímavé a zároveň divné. Nevedel som, čo si od zápasu sľubovať. V hlave som to mal už asi od doby, kedy dostali licenciu. Predsa len, som v Trnave a sú to chalani, s ktorými som vyrastal. Bolo to pre mňa veľmi špecifické, prvýkrát v živote som hral proti Slovanu,“ priznáva 20-ročný útočník, ktorý je v Trnave na hosťovaní od minulej sezóny. Tá preňho bola prvou na seniorskej úrovni, v 17 zápasoch nazbieral 6 kanadských bodov, teraz disponuje po troch zápasoch už štyrmi úlovkami v zápise o stretnutí.

Dopomohol k tomu aj gól zo stretnutia práve proti Modrým krídlam, pre Šandora mal o to špecifickejšiu príchuť, že padol do siete materského klubu. Vo futbale sa v takýchto prípadoch hráči častokrát zdržia osláv, podobne to bolo v prípade pravorukého krídelníka Trnavy. „Popravde, premýšľal som nad tým už pred zápasom – čo v prípade, ak sa mi náhodou pošťastí vstreliť gól? Nechcel som tam nejak zdvíhať ruky a kričať. V Slovane som vyrastal celý život, je to môj materský klub, nemal som v úmysle to nijak extrémne oslavovať. Samozrejme, každý gól teší, ale túto radosť som nechcel príliš dávať najavo,“ s vďačnosťou smerom ku klubu, z ktorého pochádza vysvetľuje jeden z úspešných strelcov.

Rozhodla skvelá prvá tretina

Trnava položila základ úspechu už v prvom dejstve, kedy padli všetky góly „gladiátorov“. Až tri z nich pramenili po spolupráci Kukumberga s Antonovom. „Bol som spokojný, no čiastočne som vedel, že to takto nebude celý zápas, keďže Slovan má svoju kvalitu. Počas druhej a tretej tretiny sme začali príliš hrať po obvodoch, netlačili sme sa do priestoru pre bránkou, čo robiť chceme a stále si to prízvukujeme,“ poukazuje na mierne nedostatky hlavný tréner domácich Martin Baran. Jeho zverenci naposledy inkasovali šesťkrát po 11-gólovej prestrelke v Dubnici. Tentokrát inkasovali jediný raz. „Juraj Hollý nás podržal aj v Dubnici, kde sme však vybuchli v druhej tretine. Dovolím si tvrdiť, že mimo prostredného dejstva sme boli lepším tímom, v ňom nám chýbal pohyb. Stále nedokážeme pracovať celých 60 minút, ak sa to naučíme, vtedy budeme úspešní,“ nakrátko sa vracia k stredajšiemu úvodnému kolu.

Trojzápasový otvárací týždeň TIPOS Slovenskej hokejovej ligy zakončia „gladiátori“ na ľade Topoľčian, pre ktoré pôjde o premiéru aktuálne prebiehajúceho ligového ročníka, keďže plánovaný štart odložila „žochárom“ pandémia. „Pripravujeme sa na to ako na každý iný zápas. Verím, že nám zápasová prax, ktorá doposiaľ kvôli pauze chýbala, pomôže. Nemyslím, že by sme mali byť unavení, aj keď dnes sme mohli ušetriť trochu síl. Ak by sme dali ďalší gól, mohli sme hrať na štyri päťky, takto sa tam točili hráči špeciálnych formácii,“ uzatvára Martin Baran.

Dvojtretinové čisté konto 

Spokojnosť prekrytá sklamaním, aj takto by sme mohli opísať pocity brankára Ádama Bekeho. Mladý gólman po prvej tretine nahradil medzi troma žrďami Richarda Noskoviča a za svoj chrbát už nič nepustil, na výhru to však nestačilo. „Nebol to vôbec dobrý výkon. Neboli sme koncentrovaní, z čoho pramenilo veľmi veľa vylúčení. Neviem, čo sa s nami stalo, no všeobecne to dnes bolo z našej strany veľmi zlé. Nula ma síce teší, avšak dôležitý je tím. Ide o to, aby sme do zdarného konca dokráčali všetci spoločne, nie len ja,“ hodnotí stretnutie 19-ročný Bratislavčan.

Projekt Modré krídla Slovan má za sebou prvé dve vystúpenia, „belasí“ z nich vyviazli s jediným bodom. „Napriek tomu, že nemôžeme postúpiť, chceme vyhrať čo najviac zápasov pôjde. Hlavným cieľom je, aby sa čo najviac hokejistov dostalo do A-tímu. Máme jedinečnú príležitosť viac sa ukázať,“ hovorí Beke. On sám hodnotí vznik farmárskeho tímu kladne. Mladým hokejistom dajú zápasy proti starším kolegom množstvo skúseností a príležitosť posunúť sa na vyšší level. „Veľmi ma táto možnosť teší, nakoľko sme doteraz hrávali naozaj málo. Konkrétne ja som odchytal v minulej sezóne možno 2-3 zápasy. Máme skvelé podmienky, pravidelné a tvrdé tréningy, za čo sme radi,“ uzatvára smutný hrdina Modrých krídiel Slovan.  


Nasledujúce zápasy

Pre vybrané tímy nie sú naplánované žiadne zápasy

Súvisiace články