Movembrové fúzy aj v TIPOS SHL

Nie je to iba o športovej sfére. Hokejové kluby TIPOS Slovenskej hokejovej ligy pravidelne počas sezóny podporujú rôzne charitatívne organizácie a poukazujú na dôležité okolnosti týkajúce sa zdravia.

Hráči druhej najvyššej slovenskej hokejovej súťaže sa ešte počas novembra rozhodli taktiež podporiť kampaň Movember a pridať sa tak k Slovenskému zväzu ľadového hokeja, ktorý podporuje Ligu proti rakovine.

ČO JE MOVEMBER?

Ako informuje web nierakovine.sk – počet pacientov s ochorením rakoviny prostaty sa na Slovensku i vo svete každoročne zvyšuje. Až 90 % prípadov je pritom liečiteľných, pričom dôležité je vývoj ochorenia zachytiť včas, a to najmä vďaka preventívnym prehliadkam.

Do celosvetovej kampane sa rok čo rok zapájajú známe osobnosti zo všetkých odvetví života. Výnimkou nie sú ani hokejisti TIPOS Slovenskej hokejovej ligy. Počas celého novembra sme mali možnosť na tunajších klziskách vídať hneď niekoľko hráčov, ktorých tváre zdobili značne narastené fúzy. Jednotlivci k tomu pristupujú preto, aby upozornili práve na dôležitosť prevencie rakoviny prostaty.

Vyberáme pre vás fotografie aspoň niekoľkých hokejistov TIPOS SHL, ba da dokonca aj trénera, ktorí podporili dobrú vec. 

Sebastián Šmída     Patrik Ligas

Nickolas David Trenčiansky-Vero     Norbert Javorčík

Patrik Danišovský     Jakub Tatár

Paul Cerda     Edmund Piačka

Adrián Sloboda     Miroslav Zaťko


Súvisiace články