Mráza presvedčila vízia i férový prístup vedenia, s „vlkmi" má najvyššie ambície

Keď koncom augusta predstavili Vlci Žilina svojho nového hráča Bruna Mráza, hokejovým fanúšikom bolo jasné, že pre ambiciózny tím to bude veľká posila. Veď v hokejovom životopise mu svieti viac ako 350 zápasov v slovenskej extralige, ale aj dve sezóny v českej najvyššej súťaži.

A 29-ročný center či krídelník sa podľa očakávaní zaradil medzi najdôležitejších hráčov ambiciózneho tímu. S jedenástimi získanými bodmi v deviatich zápasoch, v ktorých nastúpil, je najproduktívnejším hráčom tímu. Minulý týždeň sa v Trnave konečne dočkal aj svojho prvého gólu v novom drese.

„Vždy to môže byť aj lepšie, ale určite sa mi uľavilo, že som dal svoj prvý gól v SHL,“ rozhovoril sa rodák z Bratislavy. Na uplynulú sezónu, počas ktorej pôsobil v Michalovciach, by najradšej zabudol. „Nerád by som sa k tomu vracal. Bola to moja najhoršia sezóna medzi mužmi. Žiaľ, prispeli k tomu aj zranenia,“ odhaľuje dôvody svojho nie príliš vydareného ročníka na Zemplíne Mráz.

Keď v lete zamieril smerom na západ pod Dubeň, pre viacerých to mohlo byť prekvapenie. Veď hráč jeho kvalít by mal určite stále čo povedať aj v Tipos Extralige. „Najviac ma presvedčili vízie, ambície a férové jednanie zo strany klubu. Je to tu super, aj zázemie je na úrovni extraligových tímov,“ pokračuje účastník juniorského svetového šampionátu z ročníka 2012/13.

Bruno Mráz

Bruno Mráz sa okamžite zaradil k oporám Žiliny. Zdroj foto: Vlci Žilina

Pri prvom príchode na štadión spoznal v kabíne viacero spoluhráčov. „Zhruba polovicu chalanov som poznal, väčšinu z extraligy. Aj to svedčí o tom, kde by sme sa mali pohybovať v tabuľke.“

Výkony a výsledky „vlkov" sú v úvode sezóny ako na hojdačke. Tím, ktorý by na tretí pokus konečne rád postúpil do extraligy, je aktuálne na treťom mieste tabuľky. „Prvý zápas sezóny sme mali hneď derby s Martinom, V úžasnej atmosfére sa nám podarilo zvíťaziť. Neskôr prišli aj prehry,“ bilancuje Mráz.

Práve piatková výhra na ľade Modrých krídel prišla po dvoch prehrách. Mráz verí, že jeho i spoluhráčov nakopne. „Našťasie, v piatok sme vyhrali a ja dúfam, že sme tým naštartovali dlhšiu sériu výhier. Musím však povedať, že súťaž je veľmi vyrovnaná a rozhodne to nebude jednoduché.“

Zrušenie baráže je pre viaceré kluby veľkým ťahákom. Oveľa väčšia šanca dostať sa do extraligy sľubuje mimoriadne dramatický boj o najvyššie priečky v základnej časti, ako aj napínavé play-off. „Priamy postup do extraligy je veľké lákadlo pre každého. Myslím si, že práve tento faktor pozdvihol ligu,“ tvrdí Mráz.

Bruno Mráz

Odchovanec bratislavského Slovana má aj reprezentačné skúsenosti. Zdroj foto: Vlci Žilina

Žilina stavila pred sezónou na kanadského trénera Jarroda Skaldeho. „Je to absolútny profesionál. Iné sa ani nedalo čakať, stačí si pozrieť jeho hokejový životopis,“ pochvaľuje si Mráz, ktorý má najvyššie klubové aj osobné ambície. Ktoré tímy budú najväčšími súpermi „vlkov" v boji o extraligu? „To nechcem konkretizovať. Sezóna je veľmi dlhá a všetci sa môžu posilniť alebo oslabiť,“ dodal na záver rozhovoru Bruno Mráz.


Súvisiace články