Na lídrov čakajú tímy z opačného pólu tabuľky, šláger na východe

Streda je už tradične otváracím hracím dňom TIPOS Slovenskej hokejovej ligy. Na dvanástich účastníkov druhej najvyššej súťaže čaká už v poradí 19. kolo. O čelo aktuálne bojuje trio Žilina, Skalica a Humenné. Zatiaľ čo prvých dvoch menovaných čakajú zápasy s tímami z opačného pólu tabuľky, na východ republiky pricestuje v rámci šlágra kola tím Topoľčian. 

Program 19. kola TIPOS SHL (streda 24. november)

   vs       17:00   

PRED ZÁPASOM   

Osemzápasové víťazné ťaženie Skalice sa naposledy skončilo. Záhoráci napokon ťahali v jedenásťgólovej prestrelke na vlastnom ľade proti „panterom" za kratší koniec. Zverenci trénera Ružičku si preto nebudú pripúšťať nič iné ako návrat na pozitívnu vlnu. Hokejistov Brezna už raz v tejto sezóne zdolali, na strede republiky sa v polovici októbra zrodil likvidačný výsledok 9:2. Favoritom budú domáci aj v stredu, veď „rytieri" nevyhrali už osem kôl.

Lídri produktivity: Daniel Štumpf (40) – Peter Melcher (15)

Brankári: Dávid Borák (93,23 %) – Juraj Ovečka (89,91 %)

Vzájomný zápas: Brezno - Skalica 2:9


    vs       17:30   

PRED ZÁPASOM   

Šláger kola sa odohrá na ľade jediného zástupcu východu republiky. Do Humenného, aktuálne druhého celku tabuľky, pricestujú štvrté Topoľčany. „Žochári" ťahali v úvode ročníka skvelú sériu šiestich zápasov bez prehry, potom však na západ pricestovali „levy" a tímu trénera Hurtaja uštedrili prvú prehru sezóny. A nie hocakú, svojho súpera zdolali vysoko 8:1. Hetrikom sa vtedy blysol útočník Dominik Borov.

Lídri produktivity: Dominik Borov (23) – Michal Kluka (19)

Brankári: Eugen Rabčan (92,95 %) – Erik Kompas (93,12 %)

Vzájomný zápas: Topoľčany - Humenné 1:8


    vs         18:00     

PRED ZÁPASOM   

Považskej Bystrici sa darí, „panteri" nezaváhali v posledných piatich dueloch ani raz. Naposledy k tomu ukončili skvelú sériu ofenzívne silnej Skalice. Viac ako dva góly v posledných piatich dueloch pritom inkasovala defenzíva na čele s kapitánom Zaťkom iba raz, práve proti Záhorákom. Zápasy s tímami z dolnej časti tabuľky zasa zvládla Trnava. „Gladiátori" si poradili proti Žiaru aj Leviciam, preto by na Považí radi vo svojom ťažení pokračovali. 

Lídri produktivity: Miroslav Zaťko (14) - Roman Jurák (17)

Brankári: Tomáš Hrušík (92.11 %) - Juraj Hollý (90.85 %)

Vzájomný zápas: Trnava - Považská Bystrica 3:2sn


    vs        18:00   

PRED ZÁPASOM   

Posledný proti prvému - takto by sme mohli v skratke nazvať už druhý vzájomný stret Levíc so Žilinou. Vyslovene oslnivou formou nedisponuje v posledných týždňoch ani jeden z dvojice spomínaných konkurentov. Ak by sme sa pozreli ostatných šesť súťažných stretnutí, obaja doviedli do víťazného konca po riadnom hracom čase iba dve. Narozdiel od „levov" však líder nezískal ani jediný bod iba v jednom zápase. 

Lídri produktivity: Samir Saliji (12) - Šimon Petráš (23)

Brankári: Roman Rychlík (89.56 %) - Stanislav Škorvánek (93.16 %)

Vzájomný zápas: Žilina - Levice 3:1


     vs        18:00  

PRED ZÁPASOM   

Žiar nad Hronom síce nemôže svojho tabuľkového suseda preskočiť ani v prípade plného bodového zisku, minimálne sa však na Dubnicu môže dotiahnuť na rozdiel dvoch bodov. „Indiáni" pri prvom meraní síl Považie dobili, tentokrát sú ale do role mierneho favorita pasovaní hráči Spartaka. Zatiaľ čo mužstvu okolo kapitána Kristína naposledy skončila séria piatich zápasov bez prehry, hokejisti od Hronu čakajú na pocit víťazstva už takmer mesiac. 

Lídri produktivity: Lukáš Lunter (15) - Filip Ondruš (25)

Brankári: Matej Šimo (92.72 %) - Michal Gabriš (90.38 %)

Vzájomný zápas: Dubnica - Žiar nad Hronom 1:2


    vs        18:00 

PRED ZÁPASOM   

Martinčania majú mladému B-mužstvu bratislavského Slovana čo vracať. Modré krídla pred vyše mesiacom Turiec prekvapivo dobili po výhre 5:2. Na domácom ľade by radi výsledok prvého zápasu napodobnili. Budú to však mať náročné, veď z posledných šiestich duelov vyhrali iba raz. Naopak „rytieri" sa ukážkovo rozbehli a po nezdarnom úvode stúpajú tabuľkou čoraz vyššie. Zvrenci hlavného trénera Daniela Babku ťahajú už desaťzápasovú víťaznú šnúru.

Lídri produktivity: Dušan Klučiar (21) – Matej Dírer (22)

Brankári: Ádam Beke (92,06 %) – Vladimír Glosár (91,11 %)

Vzájomný zápas: Martin – Modré krídla Slovan 2:5


Súvisiace články