Na Považí sa rozlúčili s kapitánom, extraligista zlanáril útočníka Levíc

Krátko pred koncom základnej časti TIPOS Slovenskej hokejovej ligy evidujeme na mape účastníkov ďalšie pohyby v kádroch. Považskej Bystrici už nepomôže zabojovať o miestenku zaručujúci priamu účasť vo štvrťfinále skúsený obranca, Levice sa zasa budú vysporiadať so stratou šikovného slovenského útočníka.

Považská Bystrica sa dohodla na ukončení spolupráce s Miroslavom Zaťkom. Ostrieľaný obranca sa do materského klubu vrátil pred štartom uplynulého ročníka, ktorý so ziskom 38 kanadských bodov zakončil ako tretí najproduktívnejší zadák celej súťaže. Aj túto sezónu odštartoval v drese „panterov“ ako kapitán, ale neskôr funkciu odovzdal Jakubovi Rufatimu. Naskočiť stihol do 30 stretnutí, pričom raz skóroval a 17-krát na gól prihrával.

Súčasťou HK Levice už nebude urastený pravák z ofenzívy. „Samuel Zahradník sa rozhodol ukončiť otvorený kontrakt. Samovi ďakujeme za jeho pôsobenie v drese žlto-zelených a prajeme mu veľa úspechov,“ uvádza klub na svojich sociálnych sieťach.

Perspektívny 23-ročný rodák z Oravy si po necelých dvoch rokoch opäť zahrá Tipos Extraligu. V boji o udržanie sa medzi elitou, respektíve účasť vo vyraďovacej fáze pomôže Prešovu. Predtým si na najvyššej úrovni zahral za Liptovský Mikuláš a Nové Zámky.